Çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir? İnatçı öksürük nasıl geçer?
Çocuklarda bronşit, astım, solunum yolu enfeksiyonu gibi nedenlerle ortaya çıkan öksürüğe ne iyi gelir? Okul döneminde kalabalık ortamlarda hastalıkların kolay şekilde yayılması sebebiyle ortaya çıkan çocuklarda inatçı öksürüğü doğal tedavi yöntemleriyle yenebilirsiniz. İşte çocukları öksürükten kurtarmanın yolları...
Çocuklarda öksürük, grip, soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonlarından dolayı oluşabilir. Öksürük sadece hastalıklara bağlı olarak oluşmayabilir, vücudun kendini mikroplara karşı savunma sistemidir. Öksürük tedavisine başlamadan önce öksürüğün neden kaynaklandığını doğru bir şekilde tespit edilmesi gerekir.
Çocuklarda öksürük bronşit, astım, solunum yolu enfeksiyonu rahatsız edici ve acı veren öksürüklere neden olur. Tedavinin ilk aşamasında bitkisel ve evde yapılabilecek karışımlarla önlem alınabilir, eğer tedaviye cevap vermez ve öksürük artarak devam ediyorsa bir uzmandan muhakkak yardım alınmalıdır.
Okul döneminde kalabalık ortamlarda hastalıkların kolay şekilde yayılması, mikroplu ortama maruz kalması çocuğun savunmasız yakalar ve virüs ve bakterilere dayanıklılığı azaltır. Buna bağlı olarak hastalıklara yakalanan çocuk öksürük nöbetleri geçirebilir.
ÇOCUKLARDA ÖKSÜRÜĞE NEDEN OLAN FAKTÖRLER
Çocukların hastalıklara olan direnci beslenme alışkanlıklarına ve yaşam standartlarına göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin, doğal süt ve süt ürünleri tüketmeyen, hasta insanların olduğu ortamlarda bulunan, okulda ve okul gibi mikropların yaygın olduğu ortamlarda kişisel bakımına dikkat etmeyen (ellerini sık sık sabunlu suyla yıkayıp dezenfekte etmesi gibi) çocukların hastalıklara olan direnci zayıflatır. Bu da beraberinde çeşitli hastalıkları getirir. Solunum yollarında oluşan virüs, bakteri ve boğaza kaçan yabancı maddelerin dışarı atılacağı zamanlarda da öksürük oluşur. Bir nevi vücudun kendini yabancı maddelerden koruması eylemidir.
Kış aylarında kronik öksürük sadece hastalıklardan kaynaklı değildir. Havanın kuru ve nemsiz olması da öksürüğe neden olur. Özellikle kışın evlerde yanan ısıtıcı ve kaloriferlerin ortamdaki havayı kurutması kronik kuru öksürüklere neden olur.
TEDAVİSİ
Öksürüğün neden kaynaklı olduğunu tespit edip ona göre tedavi uygulamak en doğru yöntemdir. Ancak yine de çocuğun yanında kesinlikle sigara içilmemeli, gece yatmadan ılık limonlu bal, ıhlamur içerek boğazlarını rahatlatmalı. Öksürüğü azalmasıyla daha rahat bir uyku geçirme imkanı olacaktır. Doktorların da tavsiye ettiği gibi en önemli öksürük şurubu sudur. Çocuk bol bol ılık su içerek boğazlarını yumuşatmalı, yastığını biraz yüksek tutarak geniz akıntısının boğazda birikerek balgam oluşmasını engel olarak öksürüğün hafiflemesini sağlayabilir.
DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Pekmezli Doğal Şurup: 1 tatlı kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı limon, 1 çay bardağı pekmez. Tereyağ ve pekmez bir cezvede karıştırılır. Tereyağ eriyene kadar kısık ateşte ısıtılır, kaynamamasına dikkat edilmelidir. Limonu da ekledikten sonra biraz ılımasını bekleyip tüketilmelidir. Boğazları yumuşatan bu karışım kuru öksürüğü yatıştırma etkisi vardır. Ancak, hazırlanan bu doğal şurubu içtikten sonra bir şeyler yiyip içmemeye özen gösterilmelidir.
Zencefil ve Bal Karışımı: Bağışıklık sistemini güçlendiren bu karışım çocukların hastalıklara karşı direncini korur. İçildiği an boğazı yumuşatarak öksürüğü azaltır.
Karabiber Çayı: 1 fincan kaynar suyun içerisine 1 çay kaşığı karabiber eklenerek 5-10 dakika demlenmesi beklenir. Ardından bal ekleyerek tüketilir. Balgam oluşumunu engelleyen bu karışım öksürüğü anında kesme durumu da vardır.
Badem ve Portakal Suyu Karışımı: 1 bardak ev yapımı doğal portakal suyunun içerisine birkaç tane parçalanmış badem eklenerek içilmesi öksürüğe iyi geldiği bilinir.
Ihlamur Çayı: Kış aylarının olmazsa olmaz çaylarından olan ıhlamur, antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırarak hastalıklara karşı bağışıklığını güçlendirir. Çocukların her sabah okula giderken içtiği bir bardak ıhlamur okulda mikroplara karşı korurken öksürüğünü kesecektir.
Doğal Kür: Nane ve okaliptüs yapraklarını kaynatıp yaşam alanınızda bekleterek buharın etrafa yayılmasını sağlayın. Havadaki nemi arttırarak öksürüğü önleyecektir.
Zencefil Çayı: Her bir bardak su için 1 diş sarımsak boyutundaki soyulmuş zencefil suya eklenerek 10 dakika kaynatılır. İçilmeden önce 1 çay kaşığı bal eklenebilir. Öksürüğü anında kesen bu yöntem boğazları rahatlatacaktır.
-
12345 4 yıl önce Şikayet EtTavsiyeler baya iyi hemen kesti herkese önermek lazimBeğen Toplam 2 beğeni
-
Sevgi 4 yıl önce Şikayet EtAcaba hangisini denedinizBeğen
-
Tavsiye 4 yıl önce Şikayet EtÇocuğun sırtına bal sürün. Kağıt havlu ile örtüp üstünü giydirin. Kısa sürede kesilir öksürüğü biiznillahBeğen Toplam 9 beğeni
-
Bi anne adayi 4 yıl önce Şikayet EtBende bu yontemi hic duymamistimBeğen
-
osman 4 yıl önce Şikayet Etçok ilginç hiç duymadımBeğen