Tahin faydaları neler? Evde tahin nasıl yapılır?

İçerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde özellikle kış aylarında vücut direncini güçlendirerek grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan koruyan tahin faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar tarafından günde 2 kaşık tüketilmesi tavsiye edilen tahin tam bir şifa deposu. Peki her gün 2 kaşık tahin yemenin faydaları nelerdir? Tahinin besin değerleri...

Tahin faydaları neler? Evde tahin nasıl yapılır?
Tahin faydaları neler? Evde tahin nasıl yapılır?
GİRİŞ 03.09.2021 10:44 GÜNCELLEME 03.09.2021 10:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kabukları soyulan susamın kavrularak ezilmesiyle oluşan tahin her gün düzenli olarak tüketildiğinde insan sağlığına ciddi faydaları vardır. Besin değeri ve vitaminleri açısından zengin olan tahin dünya mutfağında farklı alanlarda tüketilirken Türk mutfağında genelde kahvaltıda pekmezle karıştırılarak tüketilir.

Dünya çapında çeşitli ülkelerin mutfağında yer alan tahin Yunanistan, Hindistan, Çin, İran, Kore gibi ülkelerde kullanımı oldukça yaygındır. Demir, bakır, çinko, potasyum, magnezyum mineralleri yanında E vitamini bakımından da çok zengindir. Tahin, içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde özellikle kış aylarında vücut direncini güçlendirerek grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korur. Özellikle uzmanlar günde 2 kaşık tüketilen tahinin çok faydalı olduğunu söyler.

Kabızlık acilen nasıl giderilir? Direkt tuvalete çıkaran besinler nelerdir? Kabızlığa anında çözümKabızlık acilen nasıl giderilir? Direkt tuvalete çıkaran besinler nelerdir? Kabızlığa anında çözüm

Tahinin Faydaları Nelerdir?

Sabah kahvaltılarında soframızdan eksik olmayan tahin, her gün düzenli olarak belli ölçüde tüketildiğinde insan sağlığına sayısız faydası vardır. En doğal geleneksel lezzetlerim arasında olan tahin son günlerde çeşitli yemek tariflerinde karşımıza çıkar. Vitamin deposu tahinin faydalarını sayacak olursak şöyledir:

  • İnsan sağlığını sekteye uğratan ve zehirlenmelere kadar yol açan toksinler tahin sayesinde vücudumuzdan arınır.

  • Tahin, kan akışını düzene soktuğundan dolayı damar tıkanıklığı, inme ve kalp krizi riskini azaltır.

  • Yüksek miktarda kalsiyum içerdiğinden dolayı çocukların kemik gelişimine faydalı olurken, menopoz döneminde kadınlarda görülen kemik erimelerinin önüne geçer. Ayrıca sporcular, kemik ve kas gelişimine faydalı olduğu için bol bol tahin tüketirler. 

  • Antioksidan özelliği sayesinde kanser hücrelerinin gelişmesini engeller.

  • Protein oranı çok yüksektir, vejetaryanlar protein ihtiyaçlarını bol bol tahin tüketerek karşılamaya çalışır. 

Tatlı badem yağının cilde faydaları nelerdir? Tatlı badem yağı kirpikleri besler mi? Tatlı badem yağının cilde faydaları nelerdir? Tatlı badem yağı kirpikleri besler mi?

  • Sabahları güne başlamadan önce tüketilen tahin enerji deposu niteliğindedir ve gün boyu dinç tutar.

  • Böbreklerin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

  • Tahin, pekmezle karıştırıldığında kış aylarında üşüme, hasta, kırgın ve yorgun hissedilmesine engel olur.

  • Tahin içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde saç dökülmelerine engel olarak daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

  • Cildin ölü hücrelerden arınmasını sağlayarak yaşlanmayı geciktirir. Düzenli olarak tahin tüketmek daha parlak ve sağlıklı bir cilde kavuşmamızı sağlar.

  • İçerdiği bileşenler sayesinde beyin işleyişine de oldukça faydası olan tahin, sinir hücrelerinin ve sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.

  • Metabolizmayı hızlandırarak sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur.

Dut kurusu faydaları nelerdir? Dut kuru çayı nasıl yapılır?Dut kurusu faydaları nelerdir? Dut kuru çayı nasıl yapılır?

Doğal Tahin Yapımı Nasıl Olur? 

Sağlığa sayısız faydası olan tahinin yapımı da oldukça kolaydır. Eğer evinizde kendi doğal tahininizi yapmak isterseniz ihtiyacınız olan malzemeler 1 su bardağı susam ve yarım su bardağı sıvı yağdır. Sıvı yağ isteğinize bağlı olarak fındık, mısır veya zeytinyağı olabilir.

Susam yaklaşık olarak 7-8 dakika tavada kavrulur, kavrulduktan sonra blendırdan geçilir ve sıvı yağ eklenerek kıvamı tutana kadar blendırdan geçmeye devam edilir ve istediğiniz yoğunluk kıvamını elde ettikten sonra tahin tüketilmeye hazır hale gelir. Bu ölçülerle yaklaşık olarak 1 su bardağı tahin elde edilir. 

Tahin Nasıl Kullanılır?

Dünya mutfağında farklı alanlarda kullanılan tahin, Türk mutfağında özellikle kahvaltılarda pekmezle birlikte tüketilir. Kahvaltılar dışında çeşitli hamur işi ve salatalarda da kullanılabilir. 

  1. Ülkemizde tahin en çok kahvaltılarda tahin helvası ve pekmez-tahin karışımı olarak tüketilir.

  2. Kendi gibi besin değerleri açısından zengin olan zerdeçal,  zeytinyağı, elma sirkesiyle karıştırılarak salata sosu yapılabilir.

  3. Özellikle zayıflamak isteyenlerin öğünlerinde sıklıkla kullandıkları humusun içine eklenebilir.

Tarihte bilinen ilk antibiyotik sirkenin faydaları nelerdir?  Sirke hangi hastalıklara iyi gelir? Tarihte bilinen ilk antibiyotik sirkenin faydaları nelerdir? Sirke hangi hastalıklara iyi gelir?

Humus İçin Gerekli Malzemeler:

2 su bardağı nohut, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kimyon, limon, sarımsak ve yarım çay bardağı tahin bir kapta krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. İstenilen kıvama geldikten sonra tüketilebilir. Tok tutma özelliği sayesinde diyet yapanların sıklıkla tükettiği ve besin değeri oldukça yüksek bir mezedir.

Tahin Besin Değerleri

1 Porsiyon 
Karbonhidrat 6.36
Protein 5.34
Yağ 14.4
Lif 1.5
Sodyum 22.2
Potasyum 124.2
Kalsiyum 126
Demir 0.75

YORUMLAR 2
  • ALİ 4 yıl önce Şikayet Et
    bence güzel bilgilendirme yapılması...
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle övdükçe bize giydiriyorlar... Bırakın kime ne lazımsa araştırıp öğrensin.. Siz reklamı yapmayın... Tüketen sayısı artmıyor ancak fiyat yükseliyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kızıldeniz'de gerilim had safhada: ABD uçağı havada imha edildi!
Trump'tan dünyada dengeleri değiştirecek duyuru! Putin'e mesaj: Artık kendi ülkemizi...