Bel ağrısı nasıl geçer - Evde doğal tedavisi! Bel ağrısına ne iyi gelir: Bunları yapın!

Tam bir tıbbi öykü ve fizik muayene genellikle bel ağrısına neden olabilecek ciddi durumları tanımlayabilir. Sürekli bir ağrıdan ani, keskin bir ağrıya kadar değişebilen veya yaşlandıkça zamanla gelişebilen bel ağrısı nasıl geçer? Oluşum sebeplerine göre Akut (kısa süreli) ve Kronik (uzun süreli) olmak üzere iki farklı kategoride incelenen, ani şiddetli uzun süren geçmeyen bel ağrısına ne iyi gelir? Tedavi yolları...

Bel ağrısı nasıl geçer - Evde doğal tedavisi! Bel ağrısına ne iyi gelir: Bunları yapın!
Bel ağrısı nasıl geçer - Evde doğal tedavisi! Bel ağrısına ne iyi gelir: Bunları yapın!
GİRİŞ 08.06.2020 23:52 GÜNCELLEME 09.06.2020 09:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bel ağrısı, yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 80'ini yaşamlarında belirli bir zaman aralığında çeşitli sebepten ötürü etkileyebilmekte ve birçok ağrı atakları da yalnızca birkaç saat yahut bir veya iki gün sürebilmektedir. Genellikle bel bölgesinin yanlış/hatalı bir pozisyonda hareket ettirilmesiyle bir ya da daha fazla kasın, eklemlerin, bağların veya disklerin aşırı gerilebilmesinin yahur bükülebilmesinin bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır. Çoğu insan zaman zaman hafif bel ağrısı çeker ve rahatsızlığın altında yatan kesin nedeni teşhis etmek bazı durumlarda zor olabildiği için uzman hekim desteği alınması gerekmektedir. Neyse ki, evinizde uygulayabileceğiniz çok basit fakat bir o kadar da etkili doğal tedavi yöntemleri sayesinde çoğu sırt ağrısı ataklarını önleyebilirsiniz, vücudunuzun kendini devamlı onarma ve yenileme özelliği sayesinde de genellikle birkaç hafta içinde beliniz iyileşir ve işlevselliğini korumaya devam eder.

Baş ağrısı çeşitleri ve bölgeleri! Şiddetli baş ağrısı sebepleri tedavisi

Nedene bağlı olarak, bel ağrısı bir dizi semptomlara sebebiyet verebilmektedir. Ağrının şiddeti hafif veya keskin olabilmekle birlikte küçük bir alanda ya da geniş bir alanda görülebilmektedir. Beraberinde kas spazmları da eşlik edebilmekle beraber; genellikle diz altına uzanan ağrı, uyuşma veya karıncalanma gibi bacak şikayetlerine de neden olabilmektedir.

BEL AĞRISI NASIL GEÇER?

-Yürüyüş, yoga, yüzme veya hafif derecede egzersiz içeren başka bir aktivite çoğunlukla bel ağrısını hafifletmeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Beli asla zorlamayacak derecede spor yapmak, gergin olan kasları gevşetmeye yaramaktadır ve beynin doğal ağrı kesicileri olan endorfin salınımını uyarmaktadır.

-Bel ağrısının başladığı bölgeye ilk 24-48 saatlik dilimde 5 ila 10 dakikalık Soğuk Kompres uygulanması ve klima, cereyan gibi rüzgârlı ortamlardan kaçınılması bel ağrısını geçirmek için gerekli yollardandır. Oturulduğu zaman bel kavisini destekleyen özel yastık kullanmak ve uzun bir zaman boyunca aynı pozisyonda oturmaktan uzak durmak bel ağrısına iyi gelen yöntemlerdendir.

-Bileşiminde anti-inflamutuar maddesi barındıran Zencefil, bel ağrısı tedavisinde gözle görülür sonuçlar gösteren doğal bir bitkidir. Zencefil köklerini sıcak bir kompres haline getirmenizin ardından ağrıyı hissettiğiniz alana birkaç dakika süresince masaj hareketleriyle uygulamanız yeterli olacaktır. Bununla beraber şayet arzu ederseniz zencefil yağını da ağrıyan bel bölgenize sürebilirsiniz.

-Tıpkı zencefil gibi doğal bir bitki olan Papatya Çayını da tüketerek bel ağrısını geçirebilirsiniz, papatya çayının kasları gevşetme özelliği sayesinde bel ağrısının tedavi edilmesinde etkin rol üstlenmektedir. Bir bardak kaynar suyun içine 5-6 yaprak papatya bitkisi katarak afiyetle içebilirsiniz.

-Şayet çok uzun bir zaman boyunca ayakta durmanızı gerektiren bir iş yapıyorsanız, bel bölgesine binen yükü azaltıp ağrıya dönüşmemesi adına bir ayağınızı alçak bir tabure üstüne koymanız sizin yararınıza olacaktır. Çünkü doğru bir duruşun bel kaslarındaki stresi önemli ölçüde azaltıcı etkisi bulunmaktadır.

-Eğer ki yerden bir nesne kaldırmanız gerekiyorsa, bunu dizlerinizi bükerek yapmayı tercih edin. Aynı zamanda bel ağrısına mahal vermemek için kaldırmak istediğiniz nesneyi vücudunuza yakın tutmanız önerilmektedir, çünkü nesnenin uzak tutulmasına bağlı olarak bel bölgesine binen yükün de artıp ağrıya dönüşesine sebep olacağından bu kuralın da dikkatle uygulanması lazımdır.

-Yerle ilgili olan işlerde dikkat edilmesi gereken önemli husus, ağrının yaşanmaması için yere eğilerek değil çömelerek işlerin yapılması tavsiye edilmektedir. Tüm bunların yanı sıra bel bölgesindeki mevcut ağrının dindirilmesi ve olası ağrıların da önüne geçilebilmesi açısından yaylı ortopedik yatak tercih edilmelidir.

-Gece yatmadan evvel ilk etapta yatağın kenarına gelip oturulması önerilmektedir. Kollardan destek alınmasıyla beraber önce yan yatılmalı, akabinde sırt üstü dönülmelidir. Eğer yataktan kalkılacaksa, birincil olarak yan yatıp kollardan destek alınarak oturulmalı ve ardından ayağa kalkılmalıdır. Yan pozisyonda öne doğru bükülerek bacaklar karna doğru çekip uyumak sağlık açısından uygun pozisyon olarak kabul edilmektedir.

-Olabildiğince ağır eşyaları kaldırmaktan uzak durun, fakat şartlar gereği yine de kaldırmak mecburiyetindeyseniz, bacaklarınızı kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bel ağrısını engellemenin üç altın kuralı olan; ''belinizi düz tutmak için gayret sarf edin, bükülmemeye dikkat edin, yalnızca dizlerden bükmeye çalışın''' 

BEL AĞRISINA NE İYİ GELİR?

*Doğal bitkilerin yanı sıra çeşitli ‘’germe hareketleri’’ hem bel hem de sırt bölgesinde oluşan ağrıları hafifletmeye katkı sağlayabilmektedir. Aşağıda sizin için sıraladığımız germe uygulamalarını 30 saniye süresince ya da zorlanmayıp rahat hissedildiği sürece sürdürülebilir.

1)Ayak parmaklarına dokunma: Ayak parmaklarına dokunmak için öne doğru eğilmek hamstring olarak isimlendirilen uyluğun arka tarafındaki kasları germenin bel kaslarındaki meydana gelen gerginliği ortadan kaldırmak konusunda destek vermektedir.

2)Kobra duruşu: Bel ağrısına geçirmek için uygulanan bu germe hareketinde ise, yüz üstü yatış pozisyonunda uzanıldığı sırada ellerden yardım alınarak göğüs ve baş bölgesi tavanı görecek biçimde kaldırılmaktadır.

3)Çocuk duruşu: Bel ağrısına iyi gelen bir diğer germe hareketinde de, diz çökme pozisyonunda oturulmaktadır. Öne doğru uzanılarak baş yere konulur ve kollarınız ise başınızın önüne doğru uzatılmaktadır.

YORUMLAR 3
  • şefik 4 yıl önce Şikayet Et
    kobra duruşu diyince aklıma bruce lee geldi
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yoğa yerine namaz yazsak iyidir. Bunun yanında secdede ve rukuda uzun müddet durmak çok iyidir.
    Cevapla
  • sivas 4 yıl önce Şikayet Et
    bel ağrısına yoga mı ???????????????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Balistik füzeli saldırı sonrası ABD, ülkenin başkentini vurdu!
Serdal Adalı canlı yayında açıkladı! "Anlaşmak üzereyiz! Pazartesi Türkiye'ye geliyor"