Diş etlerine zarar vermeden diş nasıl fırçalanır? Doğru diş fırçalama teknikleri...

Diş fırçalamak, ağız bakımında dikkat edilmesi gereken en temel gereksinimdir. Diş fırçalarken doğru diş fırçasına, fırçalama tekniğine ve yeterli süreye özen göstermek gerekir. Diş ve diş etinin korunması için dişlerin doğru şekilde fırçalanması ve günlük temizliğinin sağlanması çok önemlidir. Peki doğru ağız bakımı nasıl yapılmalıdır? İşte doğru diş fırçalama tekniği...

Diş etlerine zarar vermeden diş nasıl fırçalanır? Doğru diş fırçalama teknikleri...
Diş etlerine zarar vermeden diş nasıl fırçalanır? Doğru diş fırçalama teknikleri...
GİRİŞ 31.12.2020 09:06 GÜNCELLEME 31.12.2020 09:06

Ağız sağlığını korumak ve doğru bakımı yapmak, diş ve diş eti problemlerinin önlenmesinde en önemli adımdır. Günlük hayatımızda 2 kez diş fırçalamak, akşam yatmadan önce diş ipiyle diş aralarını temizlemek ve son olarak ağız bakım suyu ile ağzın çalkalamak diş hekimleri tarafından önerilmektedir. Ancak halk arasında yapılan en büyük hata, diş fırçalama süresinin 20-25 saniye kadar kısa tutulmasıdır. Diş üzerindeki bakterilerin ve mikropların bu kadar kısa sürede temizlenemeyeceği diş hekimlerinin ortak görüşüdür. Süre kadar fırçalama tekniği de oldukça önemlidir ve dikkat edilmesi gerekmektedir. 

DOĞRU DİŞ FIRÇALAMA TEKNİĞİ

Ağız bakımında en önemli unsur doğru teknikle gün içinde 2 kez diş fırçalamaktır. Diş fırçalarken doğru sonuç almak için süre ve tekniğe dikkat ederek fırçalamak gerekir. Diş fırçalama süresi 2 dakikanın altında tutulmamalıdır. 20 saniyede fırçalanan diş tam olarak temizlenemediğinden daha kısa sürede çürümeye başlamaktadır. 2 dakika boyunca dişler fırçalanırken tek bir yöne doğru sert hareketlerle dişlerin fırçalanması yanlış bir harekettir. Diş minesinin ve diş etlerinin daha kısa sürede deforme olmasına neden olan bu hareket yerine daha yuvarlak ve hassas hareketler dişlerin fırçalanması gerekir. Dişlerin iş kısmını fırçalarken yatay şekilde tutulan diş fırçasını aşağıdan yukarı doğru daha hafif hareketlerle temizlenmesi doğrudur. Diş fırçalarken çok yumuşak ve çok sert fırça kullanmak da tavsiye edilmez. Sert fırça diş etlerine zarar verdiğinden, yumuşak fırça da tam olarak temizleyemediğinden kullanılması önerilmez. Daha çok orta sertlikte ki bir fırçayla diş temizliği sağlanabilir.

2 dakika boyunca doğru teknikle ve doğru diş fırçasıyla dişler fırçalandıktan sonra diş ipiyle diş fırçasının ulaşmadığı diş araları temizlenir. Diş ipinin de çok hafif ve kibar hareketlerle kullanılmasına dikkat edilmelidir. Diş araları daha hassas olduğundan kanama ve yanma gibi bir durumun olmaması için daha hafif hareketlerle diş ipi kullanılabilir. Diş ipinin ardından ağız bakım suyu ile ağzı iyice çalkaladıktan sonra 6-7 dakika süren ağız bakımı tamamlanmış olur. 

Bu işlem her gün düzenli olarak devam etmesi durumunda dişlerin uzun yıllar çürümeden ve sağlıklı kalması mümkün olmaktadır. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yanan otelin ortağından skandal açıklama! Yangın merdiveni çıkışı! Tepkiler çığ gibi
Son dakika: Bolu'daki yangın faciasında can kaybı yükseldi!