Udi hindi faydaları nelerdir? Udi hindi tozu ne işe yarar?

Udi hindi yağı bağışıklık sistemini güçlendiren, hastalıklara karşı vücut direncini arttıran ve özellikle de grip-nezle gibi solunum yolu hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahip odunumsu bir bitkidir. Toz ve yağ olarak kullanılan udi hindi yağı, yapılan araştırmalar neticesinde covid-19'a yakalananların daha az semptomla atlatılmasına yardımcı olmaktadır. Peki udi hindi tozu ne işe yarar? İşte udi hindi yağı faydaları...

Udi hindi faydaları nelerdir? Udi hindi tozu ne işe yarar?
Udi hindi faydaları nelerdir? Udi hindi tozu ne işe yarar?
GİRİŞ 15.12.2022 09:24 GÜNCELLEME 15.12.2022 09:24
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Doğadaki diğer birçok bitki kadar şifalı olan udi hindi, Asya kökenli olup kozmetik ve özellikle de parfüm sektöründe çok sık kullanılmaktadır. Odunsu bir yapıya sahip olan udi hindi, yakılarak tütsü gibi de kullanılmaktadır. Ancak, hoş kokusu ve çeşitli kullanım alanları dışında zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalıktan koruduğu da bilinmektedir. Diğer bitkiler gibi birçok faydası bulunan udi hindinin daha çok yağı ve tozu tüketilmektedir. Solunum yolu hastalıklarından enfeksiyon ve iltihapların vücuttan atılmasına kadar pek çok faydası olan udi hindi yağı, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korumaktadır. 

Udihindi Faydaları Nelerdir?

Birçok kullanım alanı ve şekli olan udi hindi için Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmuştur: ‘Tedavilerin en iyisi hacamat ve udi hindi ile tedavidir.’ Grip gibi mevsimsel hastalıklardan kanser gibi ölümcül hastalıkların tedavi sürecini hızlandıran udi hindi, toz, yağ ve kabuk olarak tüketilmektedir. Asya topraklarında özellikle de Çin’de çok fazla yetişen udi hindi, mevsim geçişlerinden çok fazla etkilenmeyerek yapraklı ve canlı kalmayı sürdürebilir. Öd ağacı, kutsi hindi olarak da anılan udi hindi bitkisinin insan bedenine faydaları şöyledir:

Bağışıklık sistemini güçlendiren sumağın faydaları nelerdir? Sumak çayı nasıl hazırlanır?

  • Mikrop kırıcıdır. 

  • İltihap ve enfeksiyonların vücuttan atılmasını sağlar. Özellikle bakteri, virüs, mantar ve parazit gibi enfeksiyon hastalıklarına iyi gelmektedir. 

  • Cilt yanıkları, kesik, haşerat ısırığı ve egzama gibi cilt hastalıklarının tedavi edilmesini sağlamaktadır. 

  • Antioksidan kaynağı bir bitki olarak bilinen udi hindi, vücudun toksinlerden arınmasını sağlayarak kanser hücreleriyle savaşır. 

  • Boğaz ağrılarını hafifletir.

  • Ağız kokusuna iyi gelir.

  • Kanı temizleyerek kalp ve damar sağlığını korur.

  • Mide ağrısı ve sancısını dindirir. 

  • Bronşit, astım ve zatürre gibi solunum yolu hastalılarına iyi gelir.

  • Cilt bakımında kullanıldığında cildi ölü hücrelerden arındırarak canlılık kazandırır.

  • Safra ve böbrek taşlarını eritir. 

  • Saçların sağlıklı ve güçlü uzamasına yardımcı olur. 

  • Grip ve nezle gibi mevsimsel nedenlerden meydana gelen hastalıklarda tedavi sürecini hızlandırır.

  • Stresi azaltır, yorgunluğu alır. Özellikle tütsü olarak kullanıldığında ortamın havasını değiştirerek kişilerin sakinleşmesine yardımcı olur.

  • Burun tıkanıklığına iyi gelir, solunum yollarını açar.

Udihindi Yağı Faydaları Nelerdir?

Vücudu mikroplardan arındıran ve enfeksiyon-iltihaplardan kaynaklanan hastalıkların tedavi edilmesinde oldukça etkili olduğu gözlemlenen udi hindi yağı, 1 bardak ılık suyuna 1-2 damla udi hindi yağı damlatılarak içilmesi tavsiye edilmektedir. Her gün taze olarak hazırlanarak tüketilen karışımı, zaman içinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olarak hastalıklara karşı vücut direncini arttırdığı gözlemlenmektedir. Udi hindi yağı ve suyu karıştırıp gargara yapıldığında ise boğazı temizleyerek ağrı ve öksürüğü dindirmektedir. Ancak uzmanlar yağdan ziyade toz olarak satılan baharatının tüketilmesini tavsiye etmektedir. 

Nar suyu faydaları nelerdir? Sabah aç karnına nar suyu içmek iyi gelir?

Udihindi Tozu Nasıl Tüketilir?

Diğer baharatlar gibi oldukça kolay muhafaza edilebilen ve tüketilen udi hindi tozu, bal ya da pekmezle karıştırılarak sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Hastalıklara karşı vücut direncini arttıran takviye edici gıda olarak ilaç niyetine günde 1 ya da 2 tatlı kaşığı tüketilebilmektedir. Özellikle mevsim geçişlerinde çok sık görülen solunum yolu hastalıklarına karşı korucu olan udi hindi, tüm dünyada ölüm saçan korona virüse karşı dahi koruyucu olduğu belirtilmektedir. 

Hastalıklara karşı vücut direncini arttıran ve bağışıklık sistemini güçlendiren içecekler...

Koronavirüs'e Karşı Udihindi Yağı Kullanımı

Korona virüsten korunmak adına uzmanlar maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uyulmasının dışında beslenmenin de çok önemli olduğunu sıkça vurgulamaktadır. Udi hindi ve onun gibi birçok şifalı bitkinin ölçülü miktarda ve düzenli olarak tüketmenin bağışıklığı güçlendirmesi adına çok önemli olduğu belirtilmektedir. Udi hindi ve bunun gibi baharatlar yeme-içme alışkanlıklarının dışında takviye ve destekleyici gıdalar olarak kullanılması, covid-19 dahil birçok hastalığa karşı korucu görev üstlenmektedir. 

Udihindi Yağı Fiyatı?

Aktar ve marketlerde satılan udi hindi yağının 50ml şişe fiyatı takribi 30 TL kadardır. 

YORUMLAR 26
  • aksa 3 yıl önce Şikayet Et
    yorgun öfkeli .biraz islamı araştır hadis var resullah s.av yedi derde deva diyor.ne alaka hindistan.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Udu Hindi yağı diye piyasada satılan yağlar aslında susam, ayçiçek veya pamuk yağıdır ve içerisinde eser miktarda udu hindi vardır dolandırıcılıktan başka bişey değil. çoğu da merdiven altı ürünlerdir. Bunun yerine bunu kendiniz yapınız. 50 gr udu hindiyi orta boy kavanoza koyun üzerinde kendi boyunun 3 katı kadar sızma zeytinyağı ekleyin ve karıştırın. ağzı kapalı şekilde sıcak bir yerde bekletin. hergün aklınıza düştükçe çalkalayın. 40-50 gün içinde yağınız hazır. ince tülbentten süzdürün ve kullanın. Kabuğunu ağzınızda bekletirseniz çok daha etkili tecrübe ile sabittir ancak ağzınızda hassasiyet yapıyor asitli.
    Cevapla
  • Helin 3 yıl önce Şikayet Et
    Super bir yorum
    Cevapla
  • Birdost 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten faydası varsa, hintliler neden hastalıkla boğuşuyor ?
    Cevapla
  • yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz bunu ucuz şekilde üretip halkın hizmetine sunsa, Halkımızda ilaç kullanımını bıraksa kötü mü olur. şu yağ iyi bu yağ iyi de çoğumuz okumuyoruz. Çok Teşekkürler.
    Cevapla
  • HASAN 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet ilaç sektörüne çalışır, hatta ilaç sektörüne zarar veriyor diye bu yağı piyasadan toplattılar bir ara
    Cevapla
  • sakaryalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben kullanıyorum Allah cc hamdu senalar olsun şifayı veren Allah cc
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk Dünyası'nın haritası yeniden çiziliyor... Tümgeneral Osman Alp anlattı
İsrail gözüne bu kez o ülkeyi kestirdi: Şiddetli Harekat başlatıyoruz