Baş ağrısı için hangi bölüme gidilir? Baş ağrısına bakan poliklinikler...

Genellikle strese ve yorgunluğa bağlı olarak görülen baş ağrısı, çok fazla kişide görülmektedir. Özellikle uyku ve beslenme düzeni olmayanlar, günlük yeteri kadar su tüketmeyenlerde sıkça rastlanan baş ağrısı alınan bazı önlemlerle tedavi edilse de geçmemesi durumunda muhakkak doktora başvurulması gerekmektedir. Peki baş ağrısı için hangi doktora gidilir? Baş ağrısına iyi gelen bitkisel yöntemler...

Baş ağrısı için hangi bölüme gidilir? Baş ağrısına bakan poliklinikler...
Baş ağrısı için hangi bölüme gidilir? Baş ağrısına bakan poliklinikler...
GİRİŞ 11.02.2021 13:13 GÜNCELLEME 11.02.2021 13:14

 Günlük hayatın stresi, yoğunluğu ve yorgunluğu yüzünden çoğu kişi baş ağrısı çekmektedir. Bazıları hafif ve anlık geçirse de bazı kimselerde çok şiddetli nüksetmektedir. Baş ağrısının geçmesi için yapılması gereken ilk hamle yaşam tarzında bazı alışkanlıklara gidilmesidir. Örneğin gün içinde yeteri kadar su içmek, bulunulan ortamı havalandırmak gibi… Bununla birlikte doğal bitki çayları, baş ağrısına iyi gelecek besinlerin özellikle tüketilmesi tavsiye edilir. Tüm önlem ve değişikliklere rağmen baş ağrısı geçmiyorsa uzaman bir doktora görünerek tedavi sürecini başlatmak gerekmektedir. Kronik baş ağrısı yaşayan kişilerin doğru bölüme ve doktora giderek tedavi sürecine başlamaları çok önemlidir.

Kronik baş ağrısına ne iyi gelir? İlaçsız baş ağrısı nasıl tedavi edilir?

BAŞ AĞRISININ NEDENLERİ NELERDİR?

Baş ağrısı pek çok nedene bağlı olarak görülebilen, bazen günlük koşturmadan bazense altta yatan ciddi hastalıklardan meydana gelmektedir. Baş ağrısının nedenlerini en doğru şekilde tespit edebilmek ve doğru tedaviye başlamak için uzman doktora başvurulması tavsiye edilmektedir. Bununla birlikte baş ağrısının nedenleri hayatımızda edindiğimiz alışkanlıkların göz önünde bulundurulmasıyla tespit etmek gayet mümkündür. Baş ağrısının en yaygın nedenleri şöyledir:

- Yüksek ve düşük tansiyon

- Aşırı stres altında kalmak

- Uykusuzluk ve yorgunluk

- Uzun süre susuz kalmak

- Öğünleri atlamak ve yeteri kadar beslenmemek

- Uzun süre yüksek sese maruz kalmak

- Bilgisayar ve telefon ekranına uzun saatler bakmak

- Sigara ve alkol tüketimi

- Bazı ilaçların yan etkileri

- Grip ve nezle gibi soğuk algınlığı

- Enfeksiyon hastalıklar

BAŞ AĞRISINA İYİ GELEN DOĞAL VE BİTKİSEL YÖNTEMLER NELERDİR?

Baş ağrısının neden kaynaklı olduğu yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı ise yaşam tarzında bazı değişikliklere gidilerek tedavi edilmesi mümkündür. Bunun için baş ağrısı çekenlerin gün içinde içtikleri su miktarına dikkat ederek normalde içtiğinden fazla içmeye özen göstermeleri tavsiye edilir. Uzun saatler yüksek sesle müzik dinlemek baş ağrısına ciddi şekilde neden olduğundan yüksek sese fazla maruz kalamamaya özen gösterilmelidir. Kronik baş ağrısı çeken kişilerin gün içinde sigara ve sigara dumanından uzak durması da tavsiye edilen önemler arasında yer almaktadır. Uykusuzluk ve yorgunluk, kişilerin gün içinde çabucak enerjisinin düşmesine ve baş ağrısına neden olabileceğinden uyku saatlerine de dikkat edilmelidir. Tüm önlemlerin yanında baş ağrısına iyi gelen bitkisel tedavi yöntemleri şöyledir:

- Yeşil Çay: Şiddetli baş ağrısının dinmesine yardımcı olan yeşil çay, uyku bozukluğu, yorgunluk ve strese karşı tüketilmesi tavsiye edilir. Herhangi bir kronik rahatsızlığı olanların ise yeşil çayı ölçülü miktarda tüketmeleri ve hatta tüketmeden önce doktoruna danışması tavsiye edilir.

Yeşil çay zayıflatır mı? Ödem atmaya yardımcı yeşil çayın faydaları nelerdir?

- Muz: 1adet muz kabuğu 1 bardak suyun içerisinde kaynatılır, kaynama noktasına geldiğinde 3 dakika kadar demlenmeye alınır. Ardından 1 çay kaşığı tarçın ekleyerek içilir. Bu doğal kür baş ağrısını kısa sürede geçirecektir.

Muzun faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Cilt bakımında muz nasıl kullanılır?

- Lavanta Yağı: Kaynayan suyun içerisine – damla lavanta yağı dökerek buharını koklamak baş ağrısını geçirmekle birlikte uyku problemleri çekenlerin uyumasını kolaylaştırmaktadır.

Lavanta yağının faydaları nelerdir? Lavanta çayı cilde nasıl sürülür?

- Nane Yağı: Baş ağrısı görüldüğü zaman alın ve şakaklara nane yağı ile masaj yapmak baş ağrısının geçmesine yardımcı olurken, hastanın bir nebze rahatlamasını sağlayacaktır.

Taze nanenin faydaları nelerdir? Solunum yollarını açan nane limon hazırlanışı...

- Kahve: Çok abartmadan gün 1-2 bardak kahve içmek baş ağrısına iyi gele yöntemlerdendir.

Filtre kahvenin faydaları nelerdir? Filtre kahve zayıflatır mı? Filtre kahve nasıl demlenir?

- Yürüyüş: Baş ağrısının görülmeye başladı an temiz havada yapılan 25-30 dakikalık yürüyüş ağrının hafiflemesine yardımcı olacaktır.

BAŞ AĞRISI İÇİN HANGİ DOKTORA-BÖLÜME GİDİLİR?

Baş ağrısının nedenlerini tespit ederek doğru tedaviye başlanması için nöroloji kliniğine gidilmesi gerekir. Alınan önlemler ve uygulanan doğal tedavi yöntemlerine rağmen geçmeyen baş ağrıları için muhakkak nöroloji uzmanına gidilmesi gerekmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kızıldeniz'de gerilim had safhada: ABD uçağı havada imha edildi!
Kar geliyor..Meteoroloji'den son dakika açıklaması...