Kulak ağrısı nasıl geçer? Kulak ağrısı için hangi doktora gidilir?

Kulak ağrısı, halk arasında yaygın olarak görülen ve genellikle mikrop ve iltihaptan kaynaklı meydana gelen bir rahatsızlıktır. Kulak ağrısı, evde uygulanan doğal tedavi yöntemleriyle kısa süreli dindirilebilir ancak temelde neyden kaynaklı olduğunu tespit etmek için uzman bir doktora başvurulması gerekmektedir. Peki kulak ağrıları için hangi doktora gidilir? İşte kulak ağrısına iyi gelen doğal tedavi yöntemleri...

Kulak ağrısı nasıl geçer? Kulak ağrısı için hangi doktora gidilir?
Kulak ağrısı nasıl geçer? Kulak ağrısı için hangi doktora gidilir?
GİRİŞ 17.03.2021 09:42 GÜNCELLEME 17.03.2021 09:43

Kulak ağrısı hemen herkeste görülebilen, bazen altında yatan riskli hastalıklardan bazense kişinin yaptığı yanlış hareketlerden dolayı nükseder. Günümüzde kulak ağrısının en yaygın nedeni ise, mikrop, iltihap ve uzun saatler yükse sese maruz kalmaktır. Çoğunlukla çocuklarda görülen kulak ağrıları, yetişkinlerde de görülerek kişinin huzursuz olmasına, günlük hayatını sekteye uğratmasına neden olmaktadır. Kulak ağrısı sadece baş ağrısı gibi ara ara vuran bir ağrı olmayıp, zonklama, sızı, çınlama olarak da görülmektedir. Kulak ağrılarını tedavi etmek için neyden kaynaklı olduğunu tespit etmek ve ona göre doğru tedavi yöntemlerine başvurmak gerekmektedir. Sağlıklı ve kontrollü bir tedavi içinde doğru doktora başvurulması çok önemlidir. 

Kulak kaşıntısı hangi hastalıkların habercisidir? Kulak kaşıntısı nedenleri ve tedavisi...

KULAK AĞRISININ NEDENLERİ NELERDİR?

Kulak ağrısının en temel nedeni, kulakların doğru ve dikkatli temizlenmemesidir. Kulak akıntısının zamanda kulak içinde birikmesi, kulak içinde iltihaplanmalara neden olarak kulak ağrısını başlatmaktadır. Kulaklarda iltihap ve mikroplara bağlı olarak çınlama, kaşıntı, zonklama ve sızılar meydana gelir. Bu sorunların geneline kulak ağrısı dense de her biri için farklı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Kulak ağrısına neden olan temel sorunlar şöyledir:

- Birçok hastalıkta olduğu gibi kulak ağrısında da temel neden hijyendir. Kişisel temizliğin tam olarak yapılmaması kulaklarda iltihaplanmalara yol açarak ağrılara neden olmaktadır. 

- Kulak kiri birikmesi. Kulakların doğru ve tam olarak temizlenmemesi halinde kulaklarda zonklamaya neden olarak ağrıları başlatmaktadır.

- Uzun süre yüksek sese maruz kalmak kulakla birlikte başın da ağrımasına sebep olmaktadır. 

- Kulak içine yabancı bir maddenin kaçması.

- Grip, nezle, bronşit ve astım gibi solunum yolu hastalıkları

- Sinüs enfeksiyonu

- Kulağa su kaçması

KULAK AĞRISI NASIL GEÇER?

Birçok hastalık iyileşmesi için doktora gitmeden önce evde doğal yöntemlerle tedavi etmek mümkündür. Özellikle hastalıkların nedenlerine inildiğinde alışkanlıklardan kaynaklı olduğu tespit edildiğinde bu alışkanlıkların değiştirilmesi rahatsızlıkların özellikle de ağrıların iyileştiği görülmektedir. Bu durum kulak ağrısı için de geçerli olup ilk müdahalenin evde doğal yöntemlerle yapılması ağrının derecesine göre önerilebilmektedir. Kulak ağrıları çok şiddetli değilse doğal yöntemlere başvurulabilir, ağrının geçememesi durumunda ise muhakkak doktora başvurulması tavsiye edilmektedir. Kulak ağrısına iyi gelen doğal tedavi yöntemleri şöyledir:

Zeytin yemenin faydaları nelerdir? Sabahları zeytinyağı içmek hangi hastalıklardan korur?

1- Zeytinyağı: Kulakta biriken kirlerin en doğal şekilde temizlenmesi ve dolayısıyla da kulak ağrılarının dinmesi için 1 tatlı kaşığı zeytinyağı kulağa dökülür ve 2-3 saniye bekletildikten sonra zeytinyağının döküldüğü kulağın üzerine yatılır. Yastığa ya da eşyalara bulaşmaması için kulağın altına bir peçete konulabilir. Kulağın üzerine yattıktan sonra kulakta biriken kirler 15 dk akarak kulağın içi temizlenir ve kirden kaynaklı ağrı tamamen yok olur.

Soğan ve sarımsağın faydaları nelerdir? Doğal antibiyotik olan sarımsak nasıl tüketilir?

2- Soğan: En doğal ve güçlü antibiyotik olan soğan, kulak ağrılarını da anında iyileştirmektedir. Birkaç damla soğan suyu kulağın içine damlatıldığında kulakta oluşan mikropların ve baterilerin temizlenmesini sağladığından kulak ağılarını büyük oranda dindirecektir. 

Taze nanenin faydaları nelerdir? Solunum yollarını açan nane limon hazırlanışı...

3- Nane: Güçlü antioksidan kaynağı olan nane, kulak ağrılarında da oldukça etkili bir bitkidir. Taze nane yaprakları 2-3 dakika kaynatılır ve elde edilen su soğuduktan sonra 1-2 damla kulağa damlatılır. Bu yöntem kulaktaki mikropların kırılmasına yardımcı olarak ağrıyı en kısa sürede geçirecektir. 

KULAK AĞRISI İÇİN HANGİ DOKTORA-BÖLÜME GİDİLİR?

Kulak ağrıları için hem özel hem de devlet hastanelerinin çoğunda bulunan kulak-burun-boğaz uzmanlarına başvurulması gerekmektedir. Kulaklardaki iltihap ve ağrılar doğal yöntemlerle tedavi edilmeye çalışılsa da geçmemesi halinde muhakkak doktora gidilmesi gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Esed rejiminin askerleri teslim oldu: Esed'in fotoğrafını ezdiler
Almanya'daki kanlı Noel saldırganıyla ilgili sır perdesi aralandı!