Kuru saçlar için zeytinyağı maskesi nasıl uygulanır? Zeytinyağlı saç maskesi faydaları...
Doğal saç bakımında en çok tercih edilen ürünlerden biri olan zeytinyağı, düzenli olarak kullanılması halinde saç derisini besleyerek saçların daha gür ve hızlı uzamasını sağlamaktadır. Saçlara doğal parlaklık kazandıran zeytinyağı birkaç doğal malzeme ile karıştırıldığında daha etkili sonuç verdiği görülmektedir. Peki zeytinyağının saça faydaları nelerdir? Hindistan cevizi ve zeytinyağı saç maskesi nasıl uygulanır?
Antik çağlardan itibaren şifa kaynağı olarak kullanılan zeytinyağı, günümüzde sağlık sektöründen ziyade kozmetik sektöründe de çok fazla tercih edilmektedir. Ham zeytinyağı tercihe göre bazen direkt bazen farklı karışımlarla saça uygulandığında saç derisini besleyerek saçların daha sağlıklı ve gür çıkmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle saçlara doğal bir parlaklık kazandıran zeytinyağının düzenli kullanılması saçların kısa sürede daha hızlı uzamasını sağlamaktadır. Kozmetik ürünlerin içerisinde bulunan kimyasallar saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayamadığı için tam bir bakım sağlanmamış olur. Ancak zeytinyağı, zengin besin değerleri sayesinde saç derisini kökten uca besleyerek saçların daha parlak ve yumuşak görünmesini sağlar.
Zeytin yemenin faydaları nelerdir? Sabahları zeytinyağı içmek hangi hastalıklardan korur?
Zeytinyağlı Saç Maskesi Ne İşe Yarar?
Zeytinyağı, antioksidan kaynağı, zengin vitamin ve minerallere sahip olduğundan saç derisinde meydana gelen bakterileri temizlemesinin yanında saç derisini besleyerek saç dökülmesini durdurmaktadır. Özellikle A ve E Vitaminleri, saçların gürleşmesini sağlayarak daha hızlı uzamasına yardımcı olmaktadır. Zeytinyağı maskelerinin hemen netice vermesi için düzenli olarak uygulanması gerekmektedir. Doğal yöntemler, kimyasal yöntemlere göre daha yavaş netice verdiğinden sabırla uygulamaya devam etmek ayrıca tavsiye edilmektedir. Zeytinyağının saça faydaları şöyledir:
-
Saç derisini besleyen zeytinyağı, saç dökülmelerini azaltarak saçların gürleşmesine yardımcı olur.
-
Zayıf ve ansız saçlara uygulandığında saçların güçlenmesini sağlar.
-
Uzadıkça zayıflayan saçlara zeytinyağlı maskelerin uygulanması, saçlara dipten uca güç ve parlaklık kazandırır.
-
Kırık saç uçlarının onarılmasını sağlayan zeytinyağı, bakımsız saçlarda sıklıkla görülen püskül görüntüyü azaltır.
-
Saçları yumuşatır ve doğal parlaklık kazandırır.
-
Saç derisinin yeterince beslenmemesi, kepek ve yağlanmalara neden olmaktadır. Zeytinyağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve minerali karşıladığından saç derisinde kepeklenmelere engel olmaktadır.
-
Saçların nem dengesini sağlar.
Evde Hazırlanan Zeytinyağlı Saç Maskesi Nasıl Hazırlanır?
Zeytinyağı, direkt olarak saça uygulandığında saçın ihtiyacı olan bakımı büyük oranda karşılamaktadır. Ancak, zeytinyağı ile birlikte zeytinyağı kadar doğal ürünlerle elde edilen maskeler düzenli olarak uygulandığında daha etkili ve çabuk sonuçların alınması beklenir. Bu tip doğal maskeler doğru kullanıldığında hiçbir yan etki göstermeden saçların dipten uca bakımını yaparak daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar. Zeytinyağlı doğal maskeler:
Zeytin yaprağı faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı çayı nasıl hazırlanır?
1- Zeytinyağı ve Yumurta
1 adet yumurta
5-6 yemek kaşığı doğal zeytinyağı
1 kasede yumurta iyice çırpılır, çırpılan yumurtanın içerisine zeytinyağı eklendikten sonra biraz daha karıştırılır ve elde edilen maske saç diplerine masaj yaparak uygulanır. Streç ya bone ile kapatılır ve yeteri kadar bekletildikten sonra bol su ve şampuanla durulanır. Bu işlem haftada 3 kez uygulandığında saçların daha gür ve sağlıklı uzaması sağlanmaktadır.
Zeytinyağlı sabunun faydaları nelerdir? Saç ve cilt bakımında zeytinyağlı sabunun kullanımı...
2- Zeytinyağı ve Hindistan Cevizi Yağı
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı iyice karıştırılır. Elde edilen maske saç diplerine masaj yaparak iyice yedirilir ve saçların uçlarına doğru da uygulanır. Bir müddet beklettikten sonra bol su ile durulanır. Bu maske saç derisini besleyerek daha çabuk uzamasına yardımcı olmasının yanında saçların nem dengesini sağlamaktadır.
Sivilce izi nasıl geçer? Sivilce patlatmak zararlı mı? Sivilce izlerine doğal tedavi yöntemi...
3- Yoğurt ve Zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağı ve yoğurt iyice karıştırılır ve saç diplerine uygulanır. Bir müddet beklettikten sonra bol su ile durulanır. Yoğurt ve zeytinyağı saç derisini besleyerek saç dökülmeleri önlemektedir. 2-3 ay boyunca haftada 2 kez düzenli olarak uygulanması saçların uzaması ve gürleşmesinde ciddi etkiye sahiptir.
Limonun saça faydaları nelerdir? Limon saçı uzatır mı?
4- Limon ve Zeytinyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı ısıtılır ve üzerine 2 yemek kaşığı limon eklenir. Saçlara uygulanabilecek sıcaklıktaki karışım saç diplerinden başlayarak uçlara doğru devam edilir. 25-30 dakika kadar beklettikten sonra bol su ile durulanır. Limon, saç derisinde meydana gelen bakteri ve mikropları temizlerken zeytinyağı da saç derisini beslemektedir. Bu işlem her duştan önce uygulanabilir. Böylece saç diplerin temizlenirken saçların daha hızlı uzamasını sağlamaktadır.
Muzun faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Cilt bakımında muz nasıl kullanılır?
5- Muz ve Zeytinyağı
5 dilim muz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İlk olarak muz, sıvı hale gelinceye kadar ezilir ardından içerisine zeytinyağı eklenir ve iyice karıştırılır. Hazırlanan maske saçların her yerine iyice yedirilerek sürülür ve 25 dakika beklettikten sonra bol su ile durulanır. Zor ve uğraştırıcı olan bu işlemin hafta 1-2 kez uygulanması saçların onarılması ve hızla uzaması için yeterli olacaktır.
Tatlı badem yağı faydaları nelerdir? Tatlı badem yağı saça nasıl uygulanır?
Zeytinyağlı Saç Maskesi Ne Kadar Bekletilir?
Hazırlanan maskelerin en etkili netice vermesi için en az 20 dakika bekletilmesi gerekmektedir. Ancak tavsiye edilen bekletilme süresi ise 1 saat kadardır.
Zeytinyağlı Saç Maskesi Haftada Kaç Kez Uygulanır?
Zeytinyağlı maskelerin etkili sonuç vermesi için haftada en az 1-2 kez uygulanması tavsiye edilmektedir.