Deride kabartı ve kızarıklığa ne iyi gelir? Kaşıntıya iyi gelen doğal çözümler...

Kaşıntı, pek çok nedene bağlı olarak meydana gelen, şiddetli göründüğünde kişinin huzursuz olmasına neden olan cilt problemleridir. Altta yatan ciddi bir hastalığa bağlı olmadan görülen kaşıntı için yaşam tarzında bazı değişikliklerin yapılması tavsiye edilirken birkaç basit doğal yöntemle tedavisi mümkündür. Peki kaşıntıya ne iyi gelir? Şiddetli kaşıntı nasıl geçer? İşte doğal yöntemlerle evde kaşıntı tedavisi...

Deride kabartı ve kızarıklığa ne iyi gelir? Kaşıntıya iyi gelen doğal çözümler...
Deride kabartı ve kızarıklığa ne iyi gelir? Kaşıntıya iyi gelen doğal çözümler...
GİRİŞ 04.06.2021 15:58 GÜNCELLEME 04.07.2021 17:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kaşıntı, çok rahatsız edici bir cilt sorunu olup, görüldüğü andan itibaren kişinin günlük düzenini bozmaktadır. Şiddetle nüksetmesi, uykusuzluğa ve strese neden olmaktadır. Kaşıntı, genellikle az su tüketiminden kaynaklı kuruluk, egzama, mantar ve alerjilerden kaynaklı görülür. Ancak, cilt problemleri dışında altta yatan akciğer ve böbrek hastalıklarından kaynaklı olabileceği ihtimali de belirtilir. Kaşıntı, herhangi bir hastalığı olmayan bireylerde doğal bir dürtü olarak görülür. Ancak gün içinde sürekli devam eden, kişiyi rahatsız edecek boyutta nükseden kaşıntı için deri ve zührevi hastalıkları uzmanına danışarak kaşıntının temelde neyden kaynaklandığı tespit edilerek doğru tedavinin uygulanması gerekmektedir. Ancak yapılan tetkiklerde herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması halinde kaşıntının çabucak geçmesi için alışkanlıkların gözden geçirilerek değiştirilmesi, doğal ve pratik yollara başvurulması tavsiye edilmektedir. 

Kekik yağının faydaları nelerdir? Boğaz ağrısına iyi gelen kekik yağı nasıl kullanılır?

Kaşıntının Nedenleri nelerdir?

Kaşıntı cilt hastalıkların en güçlü belirtisi olarak görülen, genellikle cilt kuruluğu, mantar, egzama gibi hastalıklardan kaynaklı ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte aşırı stres, baskı altında kalmak da kaşıntıya neden olmaktadır. Stres ve üzüntü birçok hastalığın nedeni oluğu gibi kronik ve şiddetli kaşıntıya neden olmaktadır. Deride döküntü, kızarıklık gibi semptomlarla görülen kaşıntının başlıca nedenleri şöyledir:

  • Böcek-sinek ısırığı, arı sokması, uyuz, egzama, mantar, suçiçeği, isilik gibi cilt hastalıkları

  • Gün içinde az su tüketiminden kaynaklı ciltte meydana gelen kuruluk

  • Nemsizlik ve kuruluk

  • Vitamin ve mineral eksikliği

  • Akciğer, böbrek hastalıkları

  • Tiroid hormonlarının sağlıklı çalışmaması

  • Alerji

  • Astım

  • Stres

Kaşıntıya Ne İyi Gelir?

Kaşıntının neden kaynaklı olduğu, altta yatan sebepleri inceledikten sonra herhangi ciddi bir hastalıktan kaynaklı olmadığı tespit edilmesi halinde doğal yöntemlerle tedavi edilmesi mümkündür. Kaşıntının geçmesi için ilk olarak kaşıntıya neden olan alışkanlıkların değiştirilmesi tavsiye edilir. Kaşıntının geçmesi için kişisel temizliğe dikkat edilmesi, gece yatarken vücudun nemlendirilmesi ve gün içinde vücudun ihtiyacı kadar su içilmesi önerilmektedir. Kaşıntıya iyi gelen doğal tedavi yöntemleri şöyledir:

1- Aloe Vera: Cildin yenilenmesine yardımcı olan aloe vera, kozmetik sektöründe en sık kullanılan ürünlerdendir. Kaşıntıyı hafifleterek kişilerin rahatlamasına yardımcı olan aloe vera, su ile seyreltilip kaşınan bölgeye masaj yaparak uygulandığında kaşıntıyı geçirdiği belirtilir. Aloe vera yağı da aynı şekilde saç derisi ve vücudun diğer yerlerine masaj yaparak uygulandığında kaşıntıyı hafifletmektedir. 

Aloe vera faydaları nelerdir? Aloe vera ile cilt bakımı nasıl yapılır? Aloe vera jeli kullanımı

2- Nane Yağı: Antiseptik özelliği sayesinde vücutta meydana gelen herhangi mikrobik nedenden kaynaklı görülen kaşıntının geçmesi için nane yağının kullanılması tavsiye edilir. Kaşınan bölgeye masaj yaparak sürüldüğünde kaşıntıyı hafiflettiği görülür. 

Taze nanenin faydaları nelerdir? Solunum yollarını açan nane limon hazırlanışı...

3- Defne Yaprağı: Cilt hastalıklarında rahatlatıcı etkiye sahip olan defne yaprağı 1 su bardağın içine eklenip 3-4 dakikakaynattıktan sonra cilde masaj yaparak uygulandığında cildi rahatlattığı ve kaşıntıyı hafifletmektedir. 

Defne yaprağının faydaları nelerdir? Kuru defne yaprağı nasıl tüketilir?

4- Elma Sirkesi: Antiseptik yapısıyla kaşıntı ve kızarıklığı kısa sürede tedavi eden elma sirkesi, su ile seyreltilip cilde uygulandığında kaşıntıyı kısa sürede rahatlattığı belirtilir. Su ile seyreltilen elma sirkesiyle cilt temizlenir ve ardından bol su ile durulanır. Cildin kurumaması için de cilt tipine uygun nemlendirici ile nemlendirilmesi tavsiye edilir. 

Doğal antioksidan sirkenin faydaları nelerdir? Sabah sirke içmek hangi hastalıklara iyi gelir?

5- Su: Günden en az 1,5 litre su içmek, cildin nem dengesini sağlayarak kuruluktan kaynaklı kaşıntı ve kızarıklığı engellemektedir. 

Ceviz suyu diyeti nasıl yapılır? Sarımsaklı ceviz suyu diyeti zayıflatır mı?

6- Lavanta Yağı: Egzama gibi cilt hastalıklarına oldukça iyi gelen lavanta yağı, kaşıntının olduğu bölgeye masaj yaparak uygulanması tavsiye edilmektedir.

Lavanta yağının faydaları nelerdir? Lavanta yağı nasıl kullanılır?

Burun Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

Toz, duman, kötü koku gibi nedenlerden ortaya çıkan burun kaşıntısı için burnun temiz suyla bol bol temizlenmesi tavsiye edilir. Bununla birlikte sirkeli su ile de burun kanallarının dezenfekte edilmesi kaşıntının kısa sürede geçmesini sağlamaktadır. 

YORUMLAR 4
  • Ortanca 3 yıl önce Şikayet Et
    Şekeri kesin
    Cevapla
  • fani 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir kişi sadece Allah razı olsun dese başka bir şey istemeden ilaç firmalarına inat denenmiş kendi tecrübem olarak söylüyorum. Hiç bir zararı da yok. İşin erbabı bitkileri bilen bilimsel verilere dayalı tek çözüm ardıç yağı
    Cevapla
  • hüsam 3 yıl önce Şikayet Et
    nasıl kullandın açıklasaydın keşke
    Cevapla
  • abdülbey 3 yıl önce Şikayet Et
    benim kız geçen kakaolu süt içmiş hertarafı kızardı kaşıntıdan delirdi çocuk doktor kurteşen dedi kesinlikle abur cubur yedirmeyin çaresi ilacı bu dedi..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray'ın kazandığı penaltı çok tartışıldı! Eski hakemler ne dedi?
Bakan Fidan ve Ahmed eş-Şera'dan tüm dünyaya son dakika çağrısı! Kritik PKK/YPG detayı