Uzmanlardan gündem olan kurtçuklu maske deneylerine tepki!

Koronavirüsle birlikte hayatımıza giren maskeyle ilgili yapılan deney uzmanların tepkisini çekti. Su buharına tutulan maskelerden kurtçuk çıktığı iddia edildi.

Uzmanlardan gündem olan kurtçuklu maske deneylerine tepki!
Uzmanlardan gündem olan kurtçuklu maske deneylerine tepki!
GİRİŞ 06.04.2021 13:52 GÜNCELLEME 06.04.2021 16:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bugünlerde sosyal medyada kurtçuklu maske deneyleri gündem oldu. Uzmanlar sıcak su buharına tutulan maskelerden kurtçuklar çıktığı iddiasına tepki gösterdi. Dr. Aytaç Karadağ , "Aslında bu tür asparagas haberler halkımız tarafından da bol miktarda teyit ediliyor veya kabul görüyor. Bu aslında maskeyi takmak istemeyen insanlar için bir bahane teşkil ediyor" diyerek, maske kullanılmamasını cinayet olarak gördüğünü belirtti.

Hemşire annenin kızıyla aynı hastanede çalışma hayali gerçek oldu!


Plastik parçalar ısıya maruz kalınca deforme oluyor

Sosyal medyada birkaç gündür, sıcak su buharına tutulan maskelerden kurtçuklar çıktığı iddia edilerek, konuyla ilgili yapılan deneylerin videoları paylaşılıyor.  İşin aslı, cerrahi maske dediğimiz "meltblown" maskelerin içinde polimer yani plastik bulunuyor. Bu mikro boydaki plastik parçaları ısıya maruz kalınca deforme oluyor. Deforme olduğu anda ise kurtçuğa benzer bir görünüme giriyor ve hareket ediyor halde oluyor. Demirören Haber Ajansı'na bu deneyi yapan dahiliye uzmanı Dr. Aytaç Karadağ, sosyal medyadaki görüntülerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Yanlışlıkla yaptırdığı hormon testi sonucu hayatı altüst oldu!


Biyolojik bir canlıdan bahsetmiyoruz

Dr. Karadağ, su ısıtıcı üzerine koyduğu iki ayrı cerrahi maskede bu oluşumları gösterdi. Karadağ, ortaya çıkan küçük polimer parçalarını ise tek tek gösterdi.  Dahiliye uzmanı Dr. Aytaç Karadağ, "Aslında bu bir biyokimyasal süreç, normalde bu cerrahi maskelerde yüksek ısıyla birlikte hidrostatik bir basınç yükleniyor. Bu basınçla birlikte de maskenin içinde polimer liflerin şeffaf olanlarını göremiyoruz ama farklı tip olanları çok rahatlıkla görebiliyoruz. Nanorobot dediğimi aslında bu kıvrıl yaşam değil, lif parçacıkları oluyor. Bu bütün maskelerde olabiliyor, özellikle Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği 'meltblown' dediğimiz cerrahi maskelerde daha fazla oluyor. Pamuksu lifli olan maskelerde oluşmuyor ama normalde polimer liflerle birlikte olan yeni teknolojili, koruyuculuğu fazla olan maskelerde sıcak hava baloncuklarıyla birlikte hidrostatik bir yük yükleniyor ve buna bağlı olarak da bu polimer lifler açığa çıkıyor. Kesinlikle yüksek ısıda su buharıyla oluyor, bizim nefesimizle bu su buharı oluşmuyor. Normal hayatta, gündelik hayattaki kullanımımızda bu liflerin oluşması mümkün değil. Zaten bunlar normal bildiğimiz polimer lifleri. Herhangi bir ipliksi çıkıntılar, farklı renkte gözüktüğü için nano robotlara benzetiliyor, robotla alakası yok. Biyolojik bir canlıdan da bahsetmiyoruz" dedi.

Maske takmak istemeyen insanlar için bahane oluyor

Dr. Karadağ, "Aslında bu tür asparagas haberler halkımız tarafından da bol miktarda teyit ediliyor veya kabul görüyor. Bu aslında maskeyi takmak istemeyen insanlar için bir bahane teşkil ediyor. Ama maskeyi takmamakla sadece kendimiz değil, çok sevdiğimiz anne, babalarımızı, yavrularımızı da riske ediyoruz. Biz maskeyi takmayarak belki taşıyıcı olabiliriz ama eve getirdiğimiz o mikro organizmalar, virüsler çok sevdiğimiz annemizin, babamızın kaybına sebebiyet verebilir. Şu anda salgının 13. ayıdayız, bu süreç içinde en ağır vakaların seyrettiği, salgının pik yaptığı evredeyiz. Bu açıdan aslında maskenin takılmamasını ben cinayet olarak görüyorum" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Delinin biri kuyuya bir taş atmış kırk akıllı çıkaramamış. Nasreddin Hoca'nın yaşadığı devirden bir arpa boyu uzaklaşamamışız. Telefondaki nfc etiketini takip cihazı sanan sivri zekalıdan sonra maskenin sentetik ipini kurtçuk sanan başka bir sivri zekalı daha. Bataryadaki Nfc okuyucu için samsung açıklama yapmıştı yeterli olamadı. Binlerce sazan telefonlarının nfc etiketini sökerek zarar verdi. Telefon üreticileri çareyi nfc özelliği bulunmayan telefon üretmekte bulmuştu.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske koruyor arkadaşlar ,lütfen maskenizi toplu alanlarda takın.
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    hastalık bulaşmasına sebep olmak, dolaylı bile olsa herhangi bir kimsenin hastalık sebebiyle ölümüne sebep olmak Dr. Beyin belirttiği gibi "cinayet" olsa gerektir
    Cevapla
  • vatandaş... 3 yıl önce Şikayet Et
    maske nefes sağlığımıza vurulan en büyük şeytani darbelerden biridir...kahrOlsun MASKE...
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    zaten aklı olan inanmaz,bu maskeler bir nevi kumaş gibi birşey,yani yapısına göre kurtçuk üretemez,kurtçuk üretmesi için üstüne et türü gıda maddesi yada bir yiyecek pisliği ,kan neyin bulaşması lazım.öyle birşey olursada maskeyi zaten kullanmaz atıyorsunuz.ama belki pis bir ortamda kaçak yapılıp el altından satılan maskelerde ,oda üslerine böcek yumurtası,sinek pisliği gibi şeyler bulaşmışsa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aynı anda iki farklı ülkede olabilirsiniz! İşte dünyanın en sıra dışı ülke sınırları!
Kartalkaya'daki yangın faciasının ardından mide bulandıran fırsatçılık!