Etleri dinlendirmeden yemek ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Meryem Güç bayram sebebiyle artacak et tüketimine karşı uyarılarda bulundu. Güç artan et tüketiminin bazı hastalıklara neden olabileceğini belirterek kurban bayramı için beslenme ipuçlarını paylaştı.

Etleri dinlendirmeden yemek ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor!
Etleri dinlendirmeden yemek ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor!
GİRİŞ 18.07.2021 12:42 GÜNCELLEME 18.07.2021 15:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Özel Denizli Hastanesi’nin başarılı Beslenme ve Diyet Uzmanı Meryem Güç, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte et tüketimi hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Yaşlıların ve kronik hastalıklı kişilerin daha dikkatli olmasını belirterek, “Bayramlar tüm aile bireylerini bir araya getiren, birlik, beraberlik, sevgi ve mutluluğu simgeleyen zengin sofraların kurulduğu zamanlardır. Yılda bir defa olmasından dolayı et tüketimi ve tatlı tüketimi artmaktadır. Fakat kronik hastalıklara sahip olan kişiler ve yaşlılar dikkatli olmalıdır. Bayram boyunca kırmızı et tüketiminin artmasından dolayı kalp-damar hastaları, böbrek hastaları, diyabet hastaları ve hipertansiyon hastaları risk altındadır. Öneriler ise; Mümkünse güne hafif ve sağlıklı bir kahvaltı ile başlanmalıdır. Bayram günü kesilen kurbanın eti, genelde bekletilmeden birkaç saat içinde pişirilerek tüketilir. Oysa yeni kesilmiş etlerdeki sertlik sindirimi zorlaştırabilir. Bunun sonucunda midede şişkinlik ve hazımsızlık gibi sıkıntılar ortaya çıkar. Bu rahatsızlıkların yaşanmaması için özellikle mide rahatsızlıkları çeken kişiler, eti 24 saat beklettikten sonra tüketmeliler” dedi..

Kurban bayramında artan et tüketimi kalp damar hastalıklarına davetiye çıkarıyor!Kurban bayramında artan et tüketimi kalp damar hastalıklarına davetiye çıkarıyor!


BAYRAM ZİYARETLERİNE AÇ GİTMEYİN

Beslenme konusunda açıklamalarda bulunan Güç, “Öğünlerde çeşitlilik sağlanmalıdır. Asitli, şekerli, kalorili içecekler yerine ayran tercih edilmelidir. Eti bol yağda kızartma veya kavurma yapmak yerine, ızgara gibi sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih ediniz. Su tüketimine dikkat edin. Günlük 2,5 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Öğünlerde mutlaka zeytinyağlı bir sebze yemeği veya salata bulundurun. Bayram ziyaretlerine aç gitmeyin. Evinize gelen misafirlere çikolata yerine hurma, kuru kayısı, incir gibi kuru meyve ikram edebilirsiniz. Gün içinde 45 dakika tempolu yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. Günlük 2 fincan yeşil çay içebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Yerli Esnaf 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla biz et geldi mi hemen yiyoruz o zaman sanki daha bi lezzetli oluyor.
    Cevapla
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık alıştık Kurban bayramı geldimi et uzmanları,Ramazanda da din uzmanları fetva mesaisine çıkarlar
    Cevapla
  • abbas kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    kenyada adamlar eti çiğ yiyorlar onlara nedense bir şey olmuyor hep bizemi oluyor
    Cevapla
  • polat 3 yıl önce Şikayet Et
    şöyle yapalım bu seneki kurbanı kesip dolaba koyalım gelecek yıl kurban kestiğimizde eski etimizi çıkarıp yiyelim yenisini dolaba koyalım... o zaman olur mu
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    her şeyi ti ye almak nasıl bir duygu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan ve Ahmet eş-Şera Kasyun Dağı'nda! Şam'a karşı çay içtiler
AK Parti İstanbul İl Başkanlığında bayrak değişimi