Kanser teşhisinde tam isabet: Pet-ct yöntemi

Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Albayrak kanser teşhisinde yüksek doğrulukla tanı sağlayan PET-CT'nin sadece kanser tanısında değil hastanın tedaviye verdiği cevap değerlendirmesinde de en güvenilir yöntem olduğunu söyledi..

Kanser teşhisinde tam isabet: Pet-ct yöntemi
Kanser teşhisinde tam isabet: Pet-ct yöntemi
GİRİŞ 24.08.2021 17:11 GÜNCELLEME 24.08.2021 17:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

PET görüntülemesi, kanser hastalıklarının ve yayılmalarının (metastazlarının) erken dönemde yüksek doğrulukla teşhisini sağlayan önemli bir yöntem olarak öne çıkıyor. VM Medical Park Samsun Hastanesi Nükleer Tıp Kliniği'nden Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Albayrak, kanser teşhisinde son dönemde yüksek doğrulukla tanı imkânı sağlayan ‘PET- CT’ hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Masa başı işlerde çalışıyorsanız dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyorMasa başı işlerde çalışıyorsanız dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor


KANSER TEŞHİSİNDE TAM İSABET

Son dönemde PET tetkikleriyle ilgili hasta yararına önemli gelişmeler olduğunu aktaran Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Albayrak, tıp teknolojisinde yakın zamandaki en önemli buluşlardan birisinin kanser teşhisinde tam isabet sağlayan PET- CT olduğunu söyledi. Albayrak, “PET- CT sadece kanser tanısında değil, hastanın tedaviye verdiği cevap değerlendirmesinde ve takiplerinde de en güvenilir yöntemlerdendir. Kanser hastasının tedaviye yanıtı yeterli değilse, daha etkin tedavi yöntemlerine yardımcı olan bir yöntemdir” diye konuştu.  
 
ŞEHİR DIŞINDAN GELEN HASTA SONUCU AYNI GÜN ALABİLİYOR

PET- CT hazırlığı hakkında da bilgilendirmede bulunan Dr. Albayrak, hastaların en az 5 saatlik aç olmasının ideal bir PET çalışması için yeterli olduğunu vurgulayarak, “Gelen hastaların kan şekerleri ölçülüp teşhis için kullanılacak ilaçlar damar yolu ile verilmektedir. Şeker hastalığı olan hastalarımızın randevu alırken görevlileri uyarmaları önemlidir. Çekim süresi yaklaşık 20 dakika olup, kontrol sonrası hastalarımız bölümden ayrılabilmektedir. Şehir dışından merkezimize gelip PET çekimini yaptıran hastalarımıza aynı gün içerisinde sonuçları verilmektedir” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Can. 3 yıl önce Şikayet Et
    1) Bu cihaz 25 senedir ülkemizde var. 2) Çok sayıda Devlet hastahanesinde de mevcut. 3) Yalnız teknik olarak 10 mm (1 cm)'den küçük tümörleri atlayabiliyor. 4) Her tümör çeşidini göremiyor. 5) Yine de daha güçlü bir görüntüleme yöntemi yok ve hastaya verilen radyasyon, kanserden daha tehlikeli değil...
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Olurda doktorlar yapacak bir şey kalmadı derlerse bu hastalık için sabahları aç karnına bir soğanı çekin suyunu için ve yine kuşburnu cayinida sabah öğle akşam bir su bardağı için...40 gün deneyin şifa bulanlar oldu...oluyor bazen doktor yapacak bir şey kalmadı diyor o zman denemek lazım şifa ALLAHTAN
    Cevapla
  • Yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapacak birşey kalmadı demeden önce içilse olmuyormu bir sakıncası mı var
    Cevapla
  • Logillogil 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet guzel bir cihaz. Fakat kanserli hucrelerin hareketini gorebilmek icin hastaya verilen ilac tamamen radyoaktif bir sivi. Alan hasta cernobilden cikmisa donuyor neredeyse.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Alternatifini söyle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar olacak? Gözler Kabine Toplantısı'nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü'nü kutladı