Oruçluyken ağız kokusu nasıl geçer? Diş fırçalamadan ağız kokusuna ne iyi gelir?

Ramazan ayında oruç tutan hemen hemen herkesin maruz kaldığı ağız kokusu, basit birkaç alışkanlıkla giderilebilir. Bunun en önemlisi elbette ki ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılmasıdır. Peki oruç tutarken ağız kokusuna engel olmak için neler yapılabilir?

Oruçluyken ağız kokusu nasıl geçer? Diş fırçalamadan ağız kokusuna ne iyi gelir?
Oruçluyken ağız kokusu nasıl geçer? Diş fırçalamadan ağız kokusuna ne iyi gelir?
GİRİŞ 17.04.2022 16:36 GÜNCELLEME 17.04.2022 16:36

Diş hekimlerinin yaptıkları araştırmaya göre, oruç tutan her 4 kişinin 1'inin gün içinde ağız kokusu yaşamaktadır. Ağız ve diş bakımının doğru yapılmaması ve bundan dolayı bakterilerin hızla üremesi ağız kokusuna yol açmaktadır. Düzenli diş fırçalamanın yanında bitkisel yöntemlere başvurarak da ağız kokusunun önüne geçilebilir. Peki ağız kokusuna ne iyi gelir?

Sahurda ne yenir? İftar ve sahur arası sebze-meyve yemenin faydaları nelerdir? Sahurda ne yenir? İftar ve sahur arası sebze-meyve yemenin faydaları nelerdir?

Oruçluyken Ağız Kokusunu Önlemek İçin Ne Yapılmalıdır?

  • Diş Fırçalamak

Muhakkak hem iftarda hem de sahurda dişlerin detaylıca fırçalanıp temizlenmesi gerekir. Dişlerde kalan yemek artıkları sonraki gün ağız kokusuna neden olabilir. Bu yüzden ilk olarak dişlerin detaylıca fırçalanması gerekir. 

  • Ağız Bakım Suları

Dişleri Fırçaladıktan sonra ağız bakım suları ile ağzın çalkalanması ve ağız içindeki kalıntıların iyice yok olmasını sağlar. Böylece de güne başladığınız andan iftara kadar ağız kokusuna kısmen engellenir.

  • Diş İpi

Diş aralarında kalan yemek artıklarından kurtulmanın en etkili yolu diş ipidir. Diş ipiyle diş aralarını detaylıca temizlemek, bakteri üretimine engel olduğundan ağız kokusu oluşumunu da engellemektedir. 

  • Maydanoz - Taze Nane

Sahurda dişleri fırçaladıktan sonra bir parça maydanoz ve taze nane çiğnenir. Bu bir parça taze nane ve maydanoz ağızın iyice temizlenmesine yardımcı olur. Maydanoz ve taze naneyi yuttuktan sonra ağız son bir kez çalkalanır. Maydanoz ve taze nane, oruçluyken ağız kokusu oluşumuna engel olan en etkili yöntemlerden biridir. 

  • Baharatlı Yiyeceklerden Uzak Durulmalı

Ağız kokusuna neden olan bir diğer neden de yeme-içme alışkanlıklarıdır. Özellikle sahurda sucuk, salam, sosis gibi baharatlı besinlerin bolca tüketilmesi gün içinde ağız kokusuna neden olmaktadır. Bununla birlikte un ve şeker içeren besinlerden mümkün mertebe uzak durulmalıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Suriye nereye gidecek? Suriye'den nereye gidilecek?
Asgari ücret belli oluyor! İşte masadaki o rakam...