Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar Yayımlandı

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

GİRİŞ 14.12.2022 01:44 GÜNCELLEME 14.12.2022 01:59
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilaç temininde yaşanan sıkıntılara ilişkin, "Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde çözümün ilk adımlarını hep birlikte görmüş olacağız" açıklamasından sonra ilk adım atıldı.

Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasına dair karar değişti. Cumhurbaşkanı kararına göre, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk lirası cinsinden 1 euro değeri Aralık ayında yüzde 36,77 artırıldı.

Artışla fiyat korumalı ürünlerde barem değeri 37,10 lira oldu. Diğer ürünlerde ise barem değeri 19,39 lira oldu. Temmuz ayındaki düzenlemeyle bu değerler fiyat korumalı ürünler için 27,13 lira olmustu. Diğer ürünlerde ise 14,18 liraydı.

Resmi Gazete'de yer alan karar şu şekilde:

BAKAN KOCA: DİĞER ADIMLAR DA YOLDA

Sağlık Bakanı Koca, karara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Koca, "İlaç bulunamaması probleminin çözümü için ilk adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile atıldı. Şubat ayında yapılması gereken fiyat güncellemesi erkene çekildi. Diğer adımlar da yolda. Çözeceğiz kimse endişe etmesin" dedi.

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Gümrük birliği sözleşmesini AB kendi menfaatine göre uyguluyor. İlaçta ve Bilgisayar programlarında lisans mecburiyeti kazığını Gümrük birliği için yemiştik. Neden biz de AB gibi biraz menfaatimize göre esnetmeyiz? Lisanssız Üretmeye izin ver ilacı, 100 ilacın 10 tanesine lisans parası verelim, Kalanı AB vermeyi söz verip vermediği borçlarına saysın.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    yerli ve milli ilaç üretilmesi gerek
    Cevapla
  • Tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    Bravo bulduğunuz çare zam,takdire şayan doğrusu..!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim çok acil ilaç sektörünüde millileştirmemiz gerekiyor
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım aramızda halen 30. doz aşı olmayanlar var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Skandal iddialarla gündeme gelmişti... Trump kabinedeki o ismi değiştirecek!
AK Parti'den 'refah payı' açıklaması: 'Gerekirse Cumhurbaşkanımız devreye girer'