Işkın otu faydaları nelerdir? Işgın otu kanserden korur mu?
Anadolu topraklarında yetişen ışkın otu, kansere karşı koruyuculuğu keşfedildiğinden beri halk arasında fazlaca tüketilen bir besin haline geldi. Yayla muzu olarak isimlendirilen ışkın otu, vitamin ve mineral bakımından zengin olması, bağışıklık sisteminin güçlenmesin önemli bir role sahiptir. Peki ışkın otu nerede yetişir?
Işkın otu, son günlerde popülerleşmeye başlayan, besin değerleri bakımından zengin bir besindir. Özellikle vücudu toksinlerden arındırıp kanserli hücrelerle savaşması ışkın otunu daha da faydalı kılar. Işkın otunun bilinen en yaygın faydaları, yüksek tansiyonu düşürmesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve vücudu toksinlerden arındırması sayılabilir. İşte ışkın otunun bilinmeyen faydaları...
Şekersiz fındık ezmesi kilo yapar mı? Şekersiz fındık ezmesi faydaları nelerdir?
Işkın Otu Faydaları Nelerdir?
-
Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.
-
Hazmı kolaylaştırır ve mideyi rahatlatır.
-
Yüksek tansiyonun normal seviyelerde kalmasına yardımcı olur.
-
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
-
Kan şekerini dengeler.
-
Astım ve nefes darlığına iyi gelir.
-
Yüksek ateşin düşürülmesine yardımcı olur.
-
Grip ve nezle gibi solunum yolu hastalıklarından korur.
-
Vücudu toksinlerden arındırır.
-
Cildi güzelleştirir ve doğal bir parlaklık kazandırır.
-
Kanserin yayılmasına engel olur. Kanserli hücrelerle savaşır.
Işkın Otu Nerede Yetişir?
Işkın otu, Türkiye'de kendiliğinden yetişen yabani ot kategorisindedir. Bu yüzden hemen hemen her yerden kolaylıkla temin edilebilir. Işkın otu bilhassa Ağrı, Muş, Bitlis, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Malatya, Tunceli, Hakkâri, Van, Erzurum, Iğdır, Kars, Sivas, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da bolca yetişmektedir.
Işkın Otu Kökü Faydaları Nelerdir?
Işkın otu kökü kaynatılarak elde edilen su tansiyon ve şeker düzenler. Sindirim sistemini düzenler ve midenin rahatlamasına yardımcı olur. Özellikle bulantı gibi şikayetlerin giderilmesini sağlar. Kırışıklık giderici, cilt yenileyici, tazeleyici özellikleri vardır.