Yağ yakarak hızlı kilo vermenin sırrı: Az yiyor ama kilo veremiyor musunuz?

Kilo problemiyle uğraşan birçok insanın genel sıkıntısı az yediği halde istediği kiloya ulaşamaması oluyor. Hızlı kilo vermek ve yağlarından kurtulmak isteyenler neden kilo veremiyorum diye merak ediyor. İşte, kilo vermeyi engelleyen nedenler!

Yağ yakarak hızlı kilo vermenin sırrı: Az yiyor ama kilo veremiyor musunuz?
Yağ yakarak hızlı kilo vermenin sırrı: Az yiyor ama kilo veremiyor musunuz?
GİRİŞ 02.11.2023 14:40 GÜNCELLEME 02.11.2023 14:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diyet listeleri, yağ yaktıran içecek ve karışımlar, spor ve egzersizler derken liste uzayıp gidiyor ama bizler bir arpa boyu bile yol katedemiyorsak hızlı kilo vermenin alternatif yollarını aramamız lazım. Ama tüm bunlardan önce neden kilo veremediğimizi ve yağlarımızdan kurtulamadığımızı bilmemiz gerek. Fit ve sağlıklı vücudun düşmanı  kilo almayı hızlandıran 11 besin ile tanışın!

NEDEN KİLO VEREMİYORUZ?

Zayıflamak isteyenlerin şunu aklından çıkarmaması gerek; kilo vermek herkese aynı şekilde uygulanan tek bir süreçten ibaret değil. Kilo vermemizde rol oynayan birbirinden farklı genetik yapıya sahibiz. Bu yüzden ne kadar yediğimiz, yiyecek türleri, egzersiz sıklığı ve türü, stres seviyeleri ve uyku düzeni, kilo verme yetkinliğimizde rol oynayabilecek faktörlerden sadece birazıdır. Kişiler aynı kalorileri vücutlarına alsa da bu kaloriler vücutta eşit şekilde oluşmaz. Bu yüzden herkes için olan en uzak durulması gereken besinleri sizler için sıraladık:

Beyaz ekmek:

Kalorisi çok yüksek olmasa da, düşük lif içeriği nedeniyle yemekten hemen sonra acıkmaya sebep olur tokluk hissi kısa sürelidir. Lif, tokluğu arttırdığı bilinmektedir ve araştırmalar, diyet lifi alımının daha düşük vücut ağırlığı ile bağlantılı olduğunu gösterir. Diyet listenizdeki lif oranını artırmak için beyaz ekmeğin yerini tam tahıllı veya tam buğdaylı seçeneklerle değiştirin.

Patates cipsi

Birçok kişi tarafından yoğun olarak tüketilen tuzlu, çıtır çıtır bir atıştırmalık türü olan patates cipsi, kilo verme çabalarınızı bir kenara kaldırıyor olabilir. yapılan araştırmalara göre patates cipsinin, patates, kırmızı et ve şekerle tatlandırılmış içecekler dahil olmak üzere diğer yiyeceklerden porsiyon başına daha fazla kilo alımına sebep olduğunu ortaya koydu. Yüksek yağ ve tuz oranıyla bağımlılık yapıcı etkisi bulunduğu için uzak durulması gereken gıdaların başında yer alıyor.

Atıştırmalık kurutulmuş meyve:

Yetişkin ve çocuklar için masum bir atıştırmalık olarak görülse de kurutulmuş meyve besin değeri açısından oldukça zayıf ve adeta bir şeker deposudur. Diyet listelerinde özellikle rafine şekerden uzak durulması tavsiye edilirken besleyiciliği olmayan besinlerden de kaçınmak gerek. Tek bir meyve atıştırmalık poşeti genellikle 100 kalorinin altında olsa da, atıştırmayı bir parça bütün meyve ile değiştirmek en iyisi olabilir. Bu, daha fazla kalori tüketilmesine neden olsa da, meyve, kilo verme çabalarınıza fayda sağlayabilecek daha fazla lif ve besine katkıda bulunacaktır.

Dondurma:

Diğer bir şekerle tatlandırılmış ürünlerden olan dondurma, yüksek yağ içeriğini küçücük bir paketin içinde toplayabiliyor. Krema ve şeker gibi ana malzemeleri olan dondurmayı, özel günler için saklamanız ve normal ikramlıklarınızı daha az şekerli tatlılardan veya ev yapımı dondurulmuş meyveden elde edilen dondurmalardan kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Fast-food:

Patates kızartmaları, milkshake’ler ve diğer çeşitli hazır yemekler hem sağlığınız için hem diyetinizin için tamamen uzak durmanız gerekenler arasındadır. Normal bir kişinin alacağı tek öğündeki kalorinin 3-4 katı kalori almasını sağlayan fast-food’un kalori miktarı 1000’e kadar çıkabilmektedir.

Kurabiye:

İster fındıkla doldurulmuş olsun ister çikolata parçacıklı ister krema veya meyve ile tatlandırılmış olsun, kurabiyeler tipik olarak yağ, şeker ve kalori ile bir bütündür. Ayrıca kişiler, kurabiye yerken 1-2 adetle sınırlı bırakmadığı için kalorisi yoğun tatlıların alımı daha da artar.

Katı yağlar:

Boş kalori kaynağı olarak kabul edilen bu yağlar genellikle katı olarak kabul edilir çünkü daha yüksek doymuş yağ içeriği mevcuttur. Tereyağı ve kırmızı et iki yaygın katı yağ kaynağıdır ve unlu mamuller ve tereyağı,  donyağı ile yapılan yemekler de bu bileşenlerden gelen "boş kalorileri" bulundurur. Mümkün olduğunca zeytinyağı gibi daha sağlıklı yağları seçmeye özen gösterin.

Şekerli tahıl:

Lezzetli ve çeşidi bol olduğu için kafa karıştıran bu tahıllar da kilo vermeyi yavaşlatıyor. Reyonda bulunan birçok seçeneklerle hedeflerinize giden yoldaki tadı tuzu azaltılmış ürünler çarpışıyor olabilir. Fakat pek çok tahıl, ilave şekerle doludur ve bunun yerine yulaf yemeniz tavsiye olunur.

Kahvaltı börekleri ve poğaçaları:

Özellikle kahvaltıda göz dolduran tarçınlı rulolar, kruvasanlar, muffinler, danimarkalar ve donutlar gibi pek çok yaygın ikram ne kadar lezzetli olsa da kalori içeriği sizi tamamen şok edebilir. Tek bir market çöreği 500'den fazla kaloriyi paketlemekle kalmaz, aynı zamanda bu kalorilerin çoğu yağ ve şeker gibi boş kalori kaynaklarından gelir. Düşük tokluk değeri ve yüksek kalori miktarı ile hamur işleri muhtemelen kilo vermenize engeldir.

 Sosisli sandviçler:

Sadece sosisli sandviçler değil tüm işlenmiş etler yüksek sodyum, yağ ve kalori içermeleriyle oldukça zararlıdır. Genellikle beyaz ekmekle birlikte tüketilmesine kalorisine kalori katan bir besin olarak sosisli sandviçler yerine tavuk sosisi ve kepek ekmeği deneyebilirsiniz.

Şeker:

Mevcut tüm şekerlemeler yüksek şeker içeriğine sahiptir ve sindirim için oldukça zor bir besindir. En azından sağlıklı yağlar ve proteinler bir miktar besin değeri sağlarken şeker için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Bel çevreniz için bir avuç kuruyemiş veya saf meyve kesinlikle daha iyi bir seçenektir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • selami 1 yıl önce Şikayet Et
    insan yaslandikca bu zararli gidalarin kötü etkisini daha cabuk hissediyor.. azda yesek hamurlu birsey yedigimizde göbek hemen sisiyor.. mideye yapisiyor ve oradan gitmiyor.. cok sekerli ve tuzlu birseyler yesek kemiklerimiz sizlamaya basliyor.. yaslaninca metabolizma yavasladigindan hemen eiritilemiyor bu gidalar.. yogurt lifsiz oldugundan sisiriyor.. yersen yulaf ile yemen gerekiyor..
    Cevapla
  • E.A 1 yıl önce Şikayet Et
    e biz ölelim..))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Terim resmen imzalıyor! Maaşı ve yardımcıları belli oldu!
Kar yağışı geliyor! Meteoroloji'den son dakika uyarısı