Göz kapağınız böyle görünüyorsa dikkat! Göz kapağı düşüklüğü olabilir…
Sadece doğuştan değil aynı zamanda yaşamın ilerleyen dönemlerinde de ortaya çıkabilen bir rahatsızlık olan göz kapağı düşüklüğü kişinin yaşam kalitesini etkiliyor. Konuya ilişkin Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay bilgilendirmelerde bulundu. Göz kapağı düşüklüğü belirtileri nelerdir?
Göz kapağı düşüklüğünün göz tembelliğine yol açabileceğini belirtilirken erken teşhisin önemini de unutmamak gerek. Çift tarafta görülebilirken tek taraflı göz kapağı düşüklüğü mümkün. En birincil belirtilerinden olan göz kapağındaki sarkmalar, kişinin görüşünü büyük oranda etkiler. Tıp literatüründe pitozis diye adlandırılan göz kapağı düşüklüğüne ilişkin merak edilenler bu haberimizde!
Dondurulmuş gıdalar tehlike saçıyor! Dondurulmuş gıdalar zararlı mı?
GÖZ KAPAĞI DÜŞÜKLÜĞÜ NEDEN OLUR?
Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Çağatay'a göre, doğuştan kaynaklanan göz kapağı düşüklüğü, genellikle anne karnında kas gelişimindeki yetersizlik ya da sinir gelişim anomalileri sonucunda ortaya çıkar. Bu durum, çocuğun görüşünü kısıtlayabilir ve göz tembelliğine neden olabilir. Bu nedenle, erken teşhis ve müdahale büyük önem taşır.
Uyurken baş ucuna limon kesip koymanın faydaları: Odaya limon koymanın mucizesi!
Zeytinyağı alırken aman dikkat! Ucuza satılan zeytinyağları zehir saçıyor…
Göz kapağı düşüklüğü, sadece doğuştan değil, aynı zamanda yaralanmalar, yaşlanma, felç, travma ve doğumsal bozukluklar sonucunda da ortaya çıkabilir. Sinir ve kas hastalıkları da bu duruma yol açabilir. Doç. Dr. Çağatay, göz kapağı hastalığının başka sağlık sorunlarının habercisi olabileceğine dikkat çekiyor.
Doç. Dr. Çağatay, doğumsal pitozis hastalarında genellikle Levator kası adı verilen göz kapağını kaldıran kasın sorunlu olduğunu belirtiyor. Ancak, birçok olguda nedenin belirlenemediğini ifade ediyor.
GÖZ KAPAĞI DÜŞÜKLÜĞÜ TEDAVİSİ
Göz kapağı düşüklüğü tedavisinde, detaylı bir muayene ve değerlendirmenin gerekliliğine vurgu yapılıyor. Doç. Dr. Çağatay, cerrahi tedavi seçiminde tanı yöntemlerinin önemine dikkat çekiyor. Göz kapağını kaldıran kasın çalışma durumuna bağlı olarak levator cerrahisi veya frontal askı yöntemlerinin uygulandığını belirtiyor.
Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay'ın açıklamalarına göre, göz kapağı düşüklüğü tedavisinde erken teşhis ve uygun müdahale, göz tembelliği riskini azaltabilir ve hastalığın ilerlemesini önleyebilir. Bu nedenle, göz kapağı düşüklüğünden şüphelenen kişilerin uzman bir doktora başvurması önemlidir.
-
osmanlı 11 ay önce Şikayet EtYAŞA BAĞLI İSE TEDAVİYE GEREK OLUYORMU?estetik meraklısı değiliz.elbet yaşlanacağız ve öleceğiz.sadece tedavilik bir durummu yoksa normal bir deformasyonmu?Beğen
-
Osman 11 ay önce Şikayet EtBasit bir göz kapağı düşüklüğü veya kapanmaması hayatı zehir edebiliyorsa, ne kadar şükretmemiz gerektiğini düşünelim.Beğen
-
SonDamla 11 ay önce Şikayet Etİnsanoğlu zamana ve doğa kanunlarına karşı yarışamaz. Yaşlanmayan ve değişmeyen hiçbir dünyevi yaratık yoktur.Hatta kainat bile yaşlanmaktadır. Yaşlanmaya çare bulursanız bütün anatomik sorunlarıda çözmüş olursunuz.Beğen Toplam 5 beğeni
-
kırıntı 11 ay önce Şikayet Etyaşlanmamak için yaratılanlardan olmamak lazım, tek yaşlanmayan kendisi yaratılmamış ama her bir zerreyi ve hisli hissiz küreleri yaratan, adı sanı kudreti yüceler yücesi olan AllahüZülCelalBeğen Toplam 6 beğeni