Bu belirtiler varsa dikkat! Soğuk algınlık ile karıştırılıyor!
Bir soğuk bir sıcak havaların olduğu aylardan yani bahar mevsiminden geçen kişiler değişken hava koşulları sebebiyle sık sık doktor yolunu tutuyor. Özellikle hapşırma, burun akıntısı ve öksürük gibi şikayetlerin çoğaldığı bu mevsimde hastalığın teşhisine dikkat edilmesi gerekiyor. İşte, karıştırılan o iki yakın hastalık!
Baharın gelmesiyle birlikte pek çok kişi bahar alerjisi belirtileriyle karşılaşıyor. Ancak İstanbul Rumeli Üniversitesi'nden Doç. Dr. Yasin DURAN'a göre, bahar alerjisi sıklıkla soğuk algınlığı ile karıştırılıyor. Polenlerin solunum yoluyla alerjik reaksiyonlara neden olduğunu belirten Doç. Dr. DURAN, alerjik bünyeye sahip kişilerde özellikle burun akıntısı, göz yaşarması gibi belirtiler görüldüğünü ifade ediyor.
Kan grubuna göre beslenme listeleri! Kan grubu beslenme şekilleri nasıl olmalıdır?
Cüzzam nasıl bulaşır? Cüzzam neden olur, belirtileri nelerdir, öldürür mü?
BAHAR ALERJİSİ NEDEN OLUR?
Bahar alerjisinin temel nedeninin havada yayılan ağaç, çiçek ve çimen polenleri dışında genetik yatkınlıktan da kaynaklandığı vurgulayan Doç. Dr. Yasin DURAN, en sık karşılaşılan alerjenlerin hayvan tüyleri, küf, polen, ilaçlar ve gıdalar olduğunu belirtiyor. Alerji ilaçları ve immünoterapi gibi yöntemlerle tedavi edilebilen bahar alerjisi; sinüzit, astım gibi komplikasyonları da beraberinde getirebiliyor. İşte tam bu yüzden bahar alerjisi ilk başladığında hastaya teşhis konulmakta zorlanılıyor.
5 binde 1 görülüyor! Doğuştan konjenital diyafragma hernisi hastası!
Bu yemekleri sakın tekrar ısıtmayın! Isıtılınca zehir saçan o yemekler...
SOĞUK ALGINLIK İLE KARIŞTIRILIYOR!
Bahar alerjisi belirtilerinin soğuk algınlığı ile karışabileceğini söyleyen Doç. Dr. DURAN, ayrımın alerjiden uzaklaşıldığında semptomların durduğunu ancak soğuk algınlığında devam ettiğini belirtiyor. Bu aylarda bahar alerjisinin sıkça görüldüğünü ifade eden Doç. Dr. Yasin DURAN, alerji tanısının detaylı bir öykü alınarak ve fizik muayene ile konulabileceğini belirtiyor.
BAHAR ALERJİSİ TEDAVİSİ
Tedavide alerjiden uzak durmanın yanı sıra burun tıkanıklıklarını gidermek için dekonjestanlar ve antialerjik ilaçlar kullanılabileceğini ifade eden Doç. Dr. DURAN, bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemine vurgu yapıyor. Dengeli beslenme, istirahat ve bol su içmenin önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Yasin DURAN, ayrıca stresten uzak durulması, alkol ve sigara tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor.
-
Kadriye 5 ay önce Şikayet EtGeçen cuma günü rüzgarda 10 dakika yürüyünce öksürük nöbetine tutuldum. Kapalı alana gelip el yüz temizliği ve gargara yapınca tekrarlamadı. Öğün güneyden toz taşınımı vardı ve sebebin bu olduğunu öğrendim. Artık bu gibi durumlarda çok hassas ve tedbirli olmalıyız.Beğen Toplam 1 beğeni