Gıdalardaki hastalık tehlikesi: Her gün 1,6 milyon kişi hastalanıyor

Dünya Sağlık Örgütü Beslenme ve Gıda Güvenliği Departmanı Direktörü Francesco Branca, düzenlenen basın toplantısında güvenli olmayan gıdalar hakkında önemli açıklamada bulundu.

GİRİŞ 07.06.2024 17:05 GÜNCELLEME 08.06.2024 10:54
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Beslenme ve Gıda Güvenliği Departmanı Direktörü Francesco Branca, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinin haftalık basın toplantısında güvenli olmayan gıdalara dikkat çekti.

7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü nedeniyle değerlendirmede bulunan Branca, "Dünya genelinde her gün tahminen 1,6 milyon insan güvenli olmayan gıdalar nedeniyle hastalanıyor." açıklamasında bulundu.

Branca yaptığı açıklamada, gıda kaynaklı hastalıkların görüldüğü her 10 kişiden 4'ünün 5 yaş altı çocuklar olduğunun altını çizdi. 

Küresel gıda tedarikinin birbirine bağlandığını aktaran Branca, güvenli olmayan gıda tüketiminin oluşturduğu risklerin uluslararası acil duruma hızla dönüşebileceğini kaydetti. Branca, "Dünyanın birçok yerindeki insani krizler gıda güvenliğini tehlikeye atıyor. Gıda, ancak güvenli olduğunda beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilir." dedi.

 

KAYNAK: AA
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    koltukta oturup durma ozaman kalkma iş yap oradan nutuk atma dünya sağlığının kötüymüş diye ahkam kesme. kimlerder görmemeniz için para alan kontrolculara iyi bakın ve derhal cezalandırın görevlerine son verildi bilelim iş yaptığınızı.
    Cevapla
  • SABIRLI 2 ay önce Şikayet Et
    Sağlık açısından olumsuz tesirler sözkonusu kimyevi boyalar et ürünlerine aroma niteliğinde enfeksiyonla katkı maddesi ilaveedilmesi sebze meyvelerde zirai ilaç kalıntıları barındırabilmesi riskleri saymaya sayfalar yetersiz kalacaktır.Kanser kalp rahatsızlıkları bünyesel sağlık sorunları ergenlik yaşının erken yaşlara gerilemesinde gıdalar beslenme önemli etkenler malesef..
    Cevapla
  • Doğan 3 ay önce Şikayet Et
    İzmir Bornova'da bozuk tavuk eti satilan yerden şikayetçi oldum. Hiç ilgilenen bir yetkiliden ne telefon aldım nede denetim. Dükkan bakteri yuvası. Kokudan önünden dahi gecilmiyor. Belediye zabitalari denetim yapmıyor. Toplum sağlığı kimin umurunda bunu öğrenmek istiyorum?
    Cevapla
  • Mustafa Akın 3 ay önce Şikayet Et
    Devletin sermaye kesimine kafa tutabileceğini mi sanıyorsun?
    Cevapla
  • Emir 3 ay önce Şikayet Et
    Ne işi olur, memurun, kamu kurumlarının denetimden.?! Facebook, twitter, solitareden bahset sen, aa bak solitare olmazsa olmazları. :)) Klima + Solitare oh mis.
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    türkiyede sağlıklı gıda yok. yurtdışına gönderilenlerde bile tarım ilacı kanserojen ilaçlar çıkıyor almıyolar..Devlet bu gıda terörünü durmak zorunda hastane açmak değil hasta edecek unsurları kaldırmak önemli.
    Cevapla
  • Arif¹ 3 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru. Almıyorlar. Sonra iade edilenleri bize kalamıyorlar. Ve bunu seyrediyor devletimiz. Gumrukden geri gelmesine musade etmeden imha edilse bakalım yapıyorlar mi bir daha? Biz de ucuz diye alıp tüketiyoruz. O halde bile %100 kâr ediyor adamlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
Manisa'da kadına şiddet kameralarda!