Hastalanan şempanzeleri iyileşmek için antibiyotik özellikli bitkiler yiyor

İngiltere'deki Oxford ve Almanya'daki Neubrandenburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesince ortaklaşa yürütülen araştırmada hastalanan şempanzelerin iyileşmek için iltihap sökücü ve antibiyotik özellikli bitkiler yediği gözlemlendi.

Hastalanan şempanzeleri iyileşmek için antibiyotik özellikli bitkiler yiyor
Hastalanan şempanzeleri iyileşmek için antibiyotik özellikli bitkiler yiyor
GİRİŞ 23.06.2024 13:01 GÜNCELLEME 23.06.2024 13:01

Oxford Üniversitesince, 8 ay boyunca Uganda'daki Budongo Ormanı'nda yaşayan iki şempanze grubu ve tükettikleri 13 bitki türü araştırıldı.

Bu bitkiler, Neubrandenburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesince incelendiğinde iltihap sökücü ve antibiyotik özelliklerinin bulunduğu gözlendi.

Araştırma sonucu hastalık belirtisi gösteren şempanzelerin, iyileşmek için yaprak yeme ve kabuk çiğneme gibi davranışlar sergiledikleri ortaya konuldu.

Şempanzelerin parazitlerden kurtulmak amacıyla da yaprak yedikleri gözlemlenen araştırmada çalıların kabuklarındaki yumuşak dokuyu benzer rahatsızlıklarını iyileştirmek için çiğnedikleri tespit edildi.

Araştırma, "Plos One" dergisinde yayımlandı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir zamanlar pembeydi! Meyil Gölü tamamen kurudu
Araç sahiplerinin yüzde 200 zam isyanı! İndirime rağmen dudak uçuklatan fiyat farkı