Şırnak ve ilçelerine doktor ataması yapılacak

Sağlık Bakanlığı, 117. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü atamasında Şırnak ve ilçeleri için 37 uzman doktor tayini gerçekleştirileceğini duyurdu.

Şırnak ve ilçelerine doktor ataması yapılacak
Şırnak ve ilçelerine doktor ataması yapılacak
GİRİŞ 07.07.2024 14:09 GÜNCELLEME 07.07.2024 14:19

Sağlık Bakanlığı tarafından 117. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası kapsamında Şırnak ve ilçeler için 37 uzman doktor kadrosu açıldığı duyuruldu.

İlerleyen günlerde kadro atamalarının gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yapılacak atamada 37 uzman doktor branşları ve sayısı hakkında edinile bilgi şu şekilde:

1 nöroloji uzmanı, 1 üroloji uzmanı, 1 radyoloji uzmanı, 1 kardiyoloji uzmanı, 1 nükleer tıp uzmanı, 1 acil tıp uzmanı, 1 radyoloji uzmanı, 1 yoğun bakım uzmanı, 2 aile hekimi uzmanı, 6 iç hastalıkları uzmanı, 2 genel cerrahi uzmanı, 1 göz hastalıkları uzmanı, 2 göğüs hastalıkları uzmanı, 1 beyin ve sinir cerrahi uzmanı, 1 kalp ve damar cerrahisi uzmanı, 1 deri ve zührevi hastalıklar uzmanı, 5 çocuk hastalıkları ve sağlığı uzmanı, 1 anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, 2 fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı, 3 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 1 enfeksiyon hastalıkları ve mikrobiyoloji uzmanı, 1 çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı.

KAYNAK: İHA
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...