Kaynak suyu içen 236 kişi hastenelik oldu

Hatay'da kaynak suyu içen 236 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu. Yapılan açıklamaya göre zehirlenmeler hakkında inceleme devam ediyor.

Kaynak suyu içen 236 kişi hastenelik oldu
Kaynak suyu içen 236 kişi hastenelik oldu
GİRİŞ 09.07.2024 17:44 GÜNCELLEME 09.07.2024 17:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hatay'ın Arsuz ilçesine bağlı 3 mahallede yaşayan 236 kişi, tükettikleri kaynak suyu sonrası zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Arsuz ilçesinin Tatarlı, Işıklı ve Konacık mahallelerinde önceki gün dağdan çıkan kaynak suyundan içen vatandaşlar, karın ağrısı ve kusma yaşamaya başladı. Son 2 günde, Arsuz'un 3 mahallesinden toplam 236 kişi, benzer şikayetlerle Arsuz Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Tedavi altına alınan 236 kişiden ikisinin hamile ve ikisinin çocuk olduğu öğrenildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU ve ilçe sağlık müdürlüğü ekipleri bölgeye gelerek sudan örnek aldı. Kaynak suyunun bölge halkının isteği doğrultusunda klorlanmadığı ve zehirlenmelerin bu yüzden yaşandığı tahmin ediliyor. Öte yandan HATSU ekiplerinin kaynak suyunun bulunduğu noktaya klorlama ünitesini kurdukları ve kısa sürede faaliyete geçeceği öğrenildi.

İNCELEME DEVAM EDİYOR

Işıklı Mahallesi Muhtarı Erol Kuyucu, kaynak suyunun kendi istekleri doğrultusunda klorlanmadığını belirterek, “Zehirlenmenin nedeni klor değil. Nüfusumuz 878 yani 880 ama yüzde 40'ı etkilendi herhalde. Kusma, karın ağrısı halsizlik şikayetiyle hastaneye başvuruldu. Tatarlı ve Işıklı mahallesinin hem sulama suyu hem içme suyu. Sıkıntının neden olduğu belli olacak. Klor mu, bakteri mi ne olduğu bugün belli olacak büyük ihtimalle” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Betül 1 ay önce Şikayet Et
    Israil in kayseri oyunu tutmayınca daha sinsi oyunlara girdi . Ben acıkçasi denizden gelecek isgal turu yada musluman mahallelerini kundaklama, camileri atese verme gibi , bu tur olaylar bekleniyordu . Musluman mh. lelerinin suyunu zehirlemeyle karşılastık . Muslumanlar uyanık olsun . Israil herturlü oyunu oynuyor
    Cevapla
  • Umut 1 ay önce Şikayet Et
    Tek sebebi yağmur kertenkelesi öldüğünden dolayı zehir saçıyor dünyanın en zehirli hayvandır
    Cevapla
  • verme 1 ay önce Şikayet Et
    iyi de kaynak suyu uzak direk mi geliyro sanki o kadar zehilir seyi nere var ise atiyorlar yada her altin sanki su icn øzel yol var yerinde altinda neler var onlara deger yol alir ise bizim halk dag yada yerde cikti temiz der dunya da nerde ise hic bir su tam icilir tam temiz degil
    Cevapla
  • vatansever58 1 ay önce Şikayet Et
    her kaynak suyu içilebilir değildir akan su mikrop tutmaz inancı yanlıştır
    Cevapla
  • İhsan mercik 1 ay önce Şikayet Et
    Klor ishal yapar kusma yapmaz klorun faydası kilkurtlarini temizler zararı ishal yapar oda iki ve üç olur geçer kusma varsa zehirlenme olabilir.
    Cevapla
  • Ömer 1 ay önce Şikayet Et
    Klor Avrupa da yasak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! AK Parti'den kılıç çeken teğmenlere ilişkin yeni açıklama
Selçuk Bayraktar: Dünya maalesef çok korkunç bir karanlığa doğru gidiyor