Yeni salgın hızla yayılıyor! Flirt Varyantı nedir, öldürücü mü?

Yeni salgın hızla yayılıyor. Koronavirüsün yeni varyantı Flirt, dünyada hızlıca yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) konuya dair açıklama yaptı. JN.1'in bir çeşit türevi olan bu varyantın öldürücü olup olmayacağı merak ediliyorken akıllara Kovid-19 kabusunun geri dönebileceği geldi. Peki, Flirt Varyantı nedir, öldürücü mü?

Yeni salgın hızla yayılıyor! Flirt Varyantı nedir, öldürücü mü?
Yeni salgın hızla yayılıyor! Flirt Varyantı nedir, öldürücü mü?
GİRİŞ 15.07.2024 09:51 GÜNCELLEME 15.07.2024 10:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kovid-19 kabusu geri mi dönüyor? Yakın zamanda dünyada Kovid-19 vakaları sayıları artmasa da ortaya çıkan yeni varyant ile DSÖ harekete geçti. Flirt varyantı olarak nitelendirilen varyantın özellikleri, öldürücü olup olmadığı ve etkileri merak konusu oldu. Peki, Flirt Varyantı nedir, öldürücü mü?

Flirt varyantı nedir

FLİRT VARYANTI NEDİR?

Flirt varyantı, Kovid-19'un yeni mutasyonu olarak biliniyor. Bu varyantın ötekilere göre farkı bulunuyor. Diğerlerinden farklı olarak belirli bir genetik değişikliğe uğradığı ve bu değişikliğin virüsün davranışını etkileyebileceği tahmin ediliyor.

İLK OLARAK NEREDE ÇIKTIĞI BİLİNMİYOR

Flirt varyantının ilk olarak nerede çıktığı bilinmiyor. Bu varyant ilk olarak ABD'deki atık sularda, semptomlar gözlemlenmese bile bir toplulukta dolaşan Kovid izlerini tespit etmek için kanalizasyonun test edilmesi ile birlikte tespit edildi.

FLİRT VARYANTI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Flirt varyantının en yaygın belirtileri öksürük, yüksek ateş, yorgunluk ve nefes darlığı olarak biliniyor. Bu varyantın hızlı yayılma özelliği bulunuyor.

FLİRT VARYANTI BULAŞICI MI?

Flirt varyantı bulaşıcırıdır. Yapılan araştırmalar neticesinde Flirt varyantının Kovid-19 virüsüne nazaran daha kolay yayıldığı gözlemlendi.

FLİRT VARYANTI ÖLDÜRÜCÜ MÜ?

Flirt varyantının öldürücü olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ancak Flirt varyantın öteki Kovid-19 varyantları ile aynı ordan öldürücülüğe sahip olduğu düşünülüyor.

Hızlı bulaşma riski yüzünden daha çok insana bulaşabilir. Bu durumda ölüm oranı artabilir.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Kenan Çetin 1 ay önce Şikayet Et
    Yeni proje: Küresel mama şirketlerinin amacı yemlerle canavarlaşan köpeklere çocukları parçalatmak ve bu mamalar aracılığıyla köpeklerden insanlara salgın hastalık projesini hayata geçirmek. İthal mamalar ve mama hammaddeleri yasaklanmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede