Kovid-19 verileri gündemde: Salgın yeniden mi geliyor?

Kovid-19 virüsünün yeni varyantının görülmeye başladığı son dönemde, ABD'nin 26 eyaleti ciddi oranda hastalıktan etkilendi. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden'ın Kovid-19'a yakalanmasının ardından salgın verileri konuşuluyor.

Kovid-19 verileri gündemde: Salgın yeniden mi geliyor?
Kovid-19 verileri gündemde: Salgın yeniden mi geliyor?
GİRİŞ 19.07.2024 10:28 GÜNCELLEME 19.07.2024 10:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2019 yılının sonunda ilk vakanın görüldüğü Kovid-19, 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına almıştı. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın Kovid-19'a yakalanmasının ardından salgın verileri gündeme geldi.

26 EYALETTE YÜKSEK SEVİYEDE TESPİT EDİLDİ

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden (CDC) yapılan açıklamaya göre, atık sulardan elde edilen son veriler, virüsün, batı, güney ve iç bölgelerdeki 26 eyalette "yüksek" veya "çok yüksek" kabul edilen seviyelerde olduğu açıklandı.

Acil servislerdeki teşhislerin ve laboratuvarlarda pozitif çıkan testlerin oranında da artış olduğu kaydedildi. Artışların yine de kış aylarına göre rakamsal olarak çok az olduğu belirtildi.

ARTIK RUTİN KONTROLLER YETERLİ GÖRÜLÜYOR

ABD’de Kovid-19, artık halk sağlığına yönelik hayati tehlike içeren acil durum uygulaması yerine, yıllık aşılama kampanyalarıyla çözülecek rutin bir solunum virüsü olarak değerlendiriliyor.

Beyaz Saray'dan dün yapılan açıklamada, Başkan Biden'ın Las Vegas'ta katıldığı etkinlikten sonra test yaptırdığı ve Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bilgisi aktarıldı. Biden'ın Delaware'deki evine dönerek kendini izole edeceği de edinilen bilgiler arasındaydı.

Bugün yapılan açıklamada da Biden'ın "hafif üst solunum yolu semptomları göstermeye" devam ettiği, ateşi olmadığı ve ölçümlerinin normal olduğu belirtilerek, evden çalışmayı sürdürdüğü bilgisi paylaşılmıştı.

Yeni salgın hızla yayılıyor! Flirt Varyantı nedir, öldürücü mü?Yeni salgın hızla yayılıyor! Flirt Varyantı nedir, öldürücü mü?

KAYNAK: AA
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Türk Vatandaşı 1 ay önce Şikayet Et
    Seçim derdi suikast korkusu derken covid tiyatrosu ikinci perde ile sokakları temizlemek için adım atmaya başladılar. İnşaallah bizimkiler sırf gavur yaptı diye zulüm kurulundan yasak icat etmezler.
    Cevapla
  • SALGIN DEVAM 1 ay önce Şikayet Et
    Salgın devam ediyor Yaz ayı diye maskeyi çıkardım 1 aydır kendime gelemiyorum!Keşke çıkarmasaydım pişmanım!Herkes niye takıyorsun diye soruyordu artık geçmiştir dedim ama HAYIR devam ediyor
    Cevapla
  • Rutruso 1 ay önce Şikayet Et
    Salgını bahane eder yine şoför birileri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar: Dünya maalesef çok korkunç bir karanlığa doğru gidiyor
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim