3 aylık bebeğin kuyruğu ameliyatla alındı! Bu zamana kadar sadece 40 vaka biliniyor

Hindistan'da bir aile 3 aylık bebeklerinde 'kuyruk' olduğu gerekçesiyle hastaneye başvurdu. Yaşanan olayda doktorlar, oldukça nadir rastlanan bir vaka olan "insan kuyruğu"nu ameliyat ile çıkardı.

3 aylık bebeğin kuyruğu ameliyatla alındı! Bu zamana kadar sadece 40 vaka biliniyor
3 aylık bebeğin kuyruğu ameliyatla alındı! Bu zamana kadar sadece 40 vaka biliniyor
GİRİŞ 19.07.2024 17:00 GÜNCELLEME 19.07.2024 17:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hindistan'da 3 aylık bir bebekte oldukça az rastlanan "insan kuyruğu" görüldü. Geçmişten günümüze kadar tıp literatürüne giren 40 "insan kuyruğu" vakası olduğu biliniyor. 

Oldukça nadir rastlanan duruma 3 aylık bebekte rastlayan doktorların "insan kuyruğu"nu ameliyatla çıkardığı bildirildi.

The Times of India gazetesinin haberine göre, Sind eyaletinin Haydarabad kentinde yaşayan bir aile, ocak ayında bebeklerindeki insan kuyruğundan ötürü hastaneye başvurdu.

Tüm Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsünden (AIIMS) çocuk cerrahlarından oluşan bir ekip, bebeğin "kuyruğunu" çıkarmak için ameliyat kararı aldı.

TIP LİTERATÜRÜNDE SADECE 40 VAKA BİLİNİYOR

Ameliyatın ardından bebeğin "kuyruğu" çıkarıldı. Doktorlar aradan geçen 6 ayın ardından bebeğin durumunun iyiye gittiğini, dolayısıyla ameliyatın başarılı geçtiğini kaydetti.

Ameliyatın gerçekleştirildiği hastanenin Pediatrik Cerrahi Bölüm Başkanı Shasanka Shekar Panda da "İnsan kuyruğu çok nadir görülen bir durumdur ve tıp literatüründe 40 vaka bildirilmiştir." açıklamasında bulundu.

Milyonda bir görülüyor: İlk kez uygulanan teknikle 20 aylık kızı hayata tutunduMilyonda bir görülüyor: İlk kez uygulanan teknikle 20 aylık kızı hayata tutundu

KAYNAK: AA
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • ufuk 1 ay önce Şikayet Et
    Kuyruk sokumu yok mu herkeste, burada kuyruk düşmemiş, bir kaç milyon sene geriden takip ediyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    kıyamete koşarak giderken suskunluk la dillerimiz ellerimiz dünyadada ahirettede kesilecek.
    Cevapla
  • sadasd 1 ay önce Şikayet Et
    Evrimcilere gün doğdu desenize
    Cevapla
  • Faruk 1 ay önce Şikayet Et
    Fatih Erbakan Beyefendiye selamlar
    Cevapla
  • Guaidoglu 1 ay önce Şikayet Et
    Orasi Hindistan. Orada hersey olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esnek çalışma geliyor: Sosyal güvenlik sistemi masada! Kıdem tazminatı tartışması sürecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi Akdeniz’de dengeleri mi değiştiriyor?