Günde sadece 20 dakika egzersiz ile kas ve eklem ağrılarını yok edebilirsiniz!

Kas ve eklem ağrılarıyla başa çıkmak için egzersiz yapın, doğru duruşu benimseyin, ısınma-soğuma egzersizleri yapın ve sıcak-soğuk tedavi yöntemlerini deneyin. Sağlığınız için basit adımlar atın!

Günde sadece 20 dakika egzersiz ile kas ve eklem ağrılarını yok edebilirsiniz!
Günde sadece 20 dakika egzersiz ile kas ve eklem ağrılarını yok edebilirsiniz!
GİRİŞ 20.07.2024 11:34 GÜNCELLEME 20.07.2024 11:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yapılan son araştırmalar, insanların büyük bir çoğunluğunun kas ve eklem ağrıları ile mücadele ettiğini ortaya koydu. Bu araştırmalar doğrultusunda elde edilen verilere göre, insanların %83’ü ara ara bu tür kas ve eklem ağrıları ile mücadele ederken %18’i de gündelik hayatında sıklıkla bu soruna maruz kalıyor. Bu rahatsızlıklar sadece yaşlılarda değil, genç yetişkinler arasında da ciddi bir sorun olarak görülüyor.

Ünlü fizyoterapist Sammy Margo'ya göre, bu ağrılar genellikle bacaklar, alt sırt ve omuzlarda kas ağrısı olarak; dizler, ayak bilekleri, omuzlar ve sırtta ise eklem ağrısı olarak kendini gösteriyor. Sammy, "Bu ağrılar önemsiz gibi görünse de, çoğu kişinin günlük hayatını etkiliyor hatta işe gitmelerine bile engel oluyor” diyerek durumun nedenli kötü olduğunu vurguluyor.

İşte kas ve eklem ağrılarıyla ilgili sorun yaşamamak ve mevcut ağrıları geçirmek için uzmanlardan öneriler:

KAS VE EKLEM AĞRILARIYLA BAŞA ÇIKMA YOLLARI: UZMAN TAVSİYELERİ

Günde sadece 20 dakika egzersiz ile kas ve eklem ağrılarını yok edebilirsiniz!

Egzersiz Yapmak

Sammy, kas ve eklem ağrıların hafifletilmesi için birkaç basit yöntem öneriyor. Bunlardan ilki, düzenli olarak egzersiz yapmak. Hareketsiz yaşam tarzı kas ve eklem sağlığı için zararlı olabilir. Günlük hayatınıza egzersizi dahil etmek önemlidir; örneğin, öğle yemeği arasında 20 dakikalık tempolu bir yürüyüş bile kaslarınızı gevşetmeye ve kardiyovasküler sistemi desteklemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, uzun süre oturmanın zararlı etkilerini azaltmak için her saat başı kalkıp hareket etmek öneriliyor.

Doğru Duruşun Önemi

Kas ve eklem ağrılarının asıl sebebi yanlış oturma pozisyonu ve sürekli olarak ekrana bağımlı kalmak gösterilebilir. Klavye veya telefon karşısında uzun süre eğik durmak kas gerilimine yol açıyor. Bu yüzden, otururken veya yürürken, doğru duruş kas gerilimini azaltabilir. Omuzlarınızı arkada tutarak dik durabilir ve ekrana göz hizasında bakarak bu sorunu önlemeye çalışabilirsiniz.

Isınma ve Soğuma Egzersizleri

Egzersiz öncesi ve sonrası ısınma ve soğuma rutinleri de kas ve eklem ağrılarının azaltılmasında önemli bir rol oynar. Spor öncesi ısınma kasları ve eklemleri egzersize hazırlarken, soğuma ise vücudu rahatlatarak sakatlanmaları büyük ölçüde önlediği için göz ardı edilmemesi gerekir.

Sıcak ve Soğuk Tedavi

Kas ve eklem ağrılarının hafifletilmesinde sıcak ve soğuk tedavi yöntemlerinin de etkili olduğunu belirten Sammy, "Isı, kan akışını artırarak ağrıyı azaltabilir. Soğuk tedavi ise iltihabı azaltarak kas ve eklem ağrılarını hafifletebilir" diyor. Özellikle egzersiz sonrası uygulanan ısı terapisi, iyileşmeyi hızlandırabilir ve ağrıları büyük ölçüde azaltabilir.

Sonuç olarak, kas ve eklem ağrılarıyla başa çıkmak için egzersiz yapmak, doğru duruşu benimsemek, egzersiz öncesi ısınma ve soğuma rutinlerini uygulamak ve sıcak-soğuk tedavi yöntemlerini kullanmak önemlidir. Bu basit yöntemlerle ağrıların azaltılması ve vücut sağlığının korunması mümkün olabilir.

İlginizi çekebilir;

Biotin nedir ve nasıl işe yarar? Saç, cilt ve tırnaklarınız için güçlü bir destek!Biotin nedir ve nasıl işe yarar? Saç, cilt ve tırnaklarınız için güçlü bir destek!

Baş ağrısını hafifletmek için çikolata ve diğer doğal yöntemlerBaş ağrısını hafifletmek için çikolata ve diğer doğal yöntemler

Eller ve ayaklarda karıncalanma şikayeti potansiyel bir hastalığın habercisi olabilir! Sakın hafife almayınEller ve ayaklarda karıncalanma şikayeti potansiyel bir hastalığın habercisi olabilir! Sakın hafife almayın

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Gül 1 ay önce Şikayet Et
    20 yılı aşkın sağ omuz sırttan ağrı yaşayan biri olarak henüz bir çare bulmuş değilim..
    Cevapla
  • Fehmi 1 ay önce Şikayet Et
    Bizim eğitim ezberci olduğu sürece çare bulmak zor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Teğmenler organize mi edildi? Kılıçlı slogana tepki
Osimhen rekorları altüst etti! Süper Lig devi dahil 16 takımı solladı