Uzmanlar uyarıyor: Birden fazla alarm kurma alışkanlığı faydadan çok zarar veriyor!

Birden fazla alarm kurma alışkanlığının uykunuzu nasıl bozduğunu öğrenin. Daha dinç uyanmak için uzman tavsiyeleri, düzenli uyku rutinleri ve etkili alarm stratejileri hakkında bilgi edinin.

Uzmanlar uyarıyor: Birden fazla alarm kurma alışkanlığı faydadan çok zarar veriyor!
Uzmanlar uyarıyor: Birden fazla alarm kurma alışkanlığı faydadan çok zarar veriyor!
GİRİŞ 11.08.2024 09:16 GÜNCELLEME 11.08.2024 09:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sabahları uyanmak için birden fazla alarm kurma alışkanlığınız varsa, bu yöntemden beklediğiniz faydaları göremeyebilirsiniz. Uzmanlar, bu alışkanlığın sağlığınıza zarar verebileceğini belirtiyor ve uyanma rutininizi gözden geçirmeniz gerektiğini vurguluyor.

BİRDEN FAZLA ALARM KURMA ALIŞKANLIĞININ ZARARLARI

Uzmanlar uyarıyor: Birden fazla alarm kurma alışkanlığı faydadan çok zarar veriyor!

Uzmanlar, birden fazla alarm kurma alışkanlığının uyku döngüsünü bozduğunu açıklıyor. Bu durum, REM uykusunun kesilmesine ve uyku ataletine neden olabilir. Sonuç olarak, artan uykulu olma durumu, yorgunluk ve ruh hali değişimleri yaşanabilir. Tekrarlanan alarm saatlerinin tetiklediği sürekli "savaş ya da kaç" tepkisi, kortizol seviyelerini yükselterek kaygı bozukluğuna yol açabilir.

Daha İyi Bir Uykunun Basit Çözümü

Birden fazla alarm kurma alışkanlığı yaşayan kişilere uzmanların önerisi oldukça basit: Alarm çaldığında hemen kalkmak. Alarmın çaldığı anda uyanmak, kendinizi daha dinç hissetmenizi sağlayacaktır. Alarmdan sonra uyuyakalmaya devam etmek yalnızca uyku düzeninizi bozacaktır.

Uzmanlar uyarıyor: Birden fazla alarm kurma alışkanlığı faydadan çok zarar veriyor!

Düzenli Bir Uyku Rutini Oluşturun

Uykunun kalitesini artırmak ve birden fazla alarma kurma alışkanlığınızı azaltmak için uzmanlar, düzenli bir sirkadiyen ritim oluşturmanızı tavsiye ediyor. Her gün aynı saatte yatmak ve uyanmak, tatil günlerinde bile bu rutini korumak, uyanma sürecinizi daha doğal hale getirecektir.

Beynin Nöroplastisitesi ve Yeni Alışkanlıklar

Uzmanlar, beynin nöroplastik bir yapıya sahip olduğunu ve yeni alışkanlıklar geliştirme gücüne sahip olduğumuzu belirtiyor. Her ne kadar bu, biraz tutarlılık gerektirse de, beyniniz yeni uyku alışkanlıklarını benimseyerek kendinizi daha dinlenmiş ve güne hazır hissetmenizi sağlayacaktır.

Uzmanlar uyarıyor: Birden fazla alarm kurma alışkanlığı faydadan çok zarar veriyor!

Alarmı Yatağınızdan En Uzak Noktaya Koyun

Eğer uyanmakta zorlanıyorsanız ve birden fazla alarm kurma alışkanlığınızı bir ihtiyaç olarak görüyorsanız, alarm kurduğunuz saatinizi odanın diğer ucuna koymayı deneyin. Bu sizi yataktan kalkmaya zorlayarak uykunuzu açacak ve birden fazla alarm kullanma alışkanlığından kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Bu stratejileri uygulayarak birden fazla alarm kurma alışkanlığınızı sonlandırabilir, uykunuzun kalitesini artırabilir ve sabahları yaşadığınız stresi azaltabilirsiniz.

İlginizi çekebilir;

Günde sadece 20 dakika egzersiz ile kas ve eklem ağrılarını yok edebilirsiniz!Günde sadece 20 dakika egzersiz ile kas ve eklem ağrılarını yok edebilirsiniz!

Kilo kaybı için sabah mı akşam mı yürüyüş yapmalı? Hangi zaman daha etkili?Kilo kaybı için sabah mı akşam mı yürüyüş yapmalı? Hangi zaman daha etkili?

Pirinç suyunun sizi şaşırtacak 7 faydası: Bu değerli suyu sakın çöpe atmayın!Pirinç suyunun sizi şaşırtacak 7 faydası: Bu değerli suyu sakın çöpe atmayın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Kerim 4 hafta önce Şikayet Et
    Benim tecrübem şöyle: birden fazla alarm kurunca uyanma işini genelde bir sonrakine bırakıyorum. Böyle olunca da bazen uykuda kalıyorum. En iyisi tedbir için birden fazla alarm olsa da ilkinde uyanmak
    Cevapla
  • İsmai 4 hafta önce Şikayet Et
    Tatil günü de aynı rutine uyacakmışız bak bak bir pazar günü var ondada 5:30 kalkalım yani bu uzmanlar ne çok biliyo yaa
    Cevapla
  • rabia 4 hafta önce Şikayet Et
    bunu deneyeceğim
    Cevapla
  • Sipahi 1 ay önce Şikayet Et
    1 tane kurunca sabah namazina kalkamiyorum, 2 tane ideal
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Narin bir sahneye mi tanık oldu? Amcadan "ikinizi de öldürürüm" tehdidi
Şahan Gökbakar'ın kaçak villası için yıkım kararı