Geçim sıkıntısı gerçekten bel büküyormuş! Para sıkıntısı çekmek sırt ağrısını kronikleştiriyor
Yeni araştırma, para sıkıntısı çekmenin sırt ağrısını daha şiddetli ve uzun süre yaşama riskinin arttığını gösteriyor. Maddi engeller tedaviye erişimi zorluyor.
Yeni bir araştırma, para sıkıntısı çekmenin sırt ağrısı çeken yaşlı bireylerin ağrıyı daha uzun süre ve daha şiddetli yaşama olasılığının yüksek olduğunu ortaya koydu. İngiltere'de 65 yaş ve üzeri 5 binin üzerinde katılımcıyla yapılan bu çalışma, finansal zorlukların sırt ağrısını tedavi etmeyi zorlaştırarak, ağrıların kronikleşmesine yol açabileceğini gösteriyor. Para sıkıntısı, sırt ağrısı ile mücadelede, tedaviye erişim ve düzenli egzersiz yapma konusunda büyük zorluklar yaratıyor.
Para Sıkıntısı Çekmek Sırt Ağrısında Tedaviye Erişimi Zorlaştırıyor
Oxford ve Exeter Üniversiteleri'nden uzmanlar, düşük gelirli bireylerin sırt ağrısı tedavisine daha az erişim sağladığını ve egzersize karşı olumsuz tutum geliştirenlerin kalıcı sırt ağrısı yaşama olasılığının daha yüksek olduğunu belirtiyor.
Araştırmaya göre, maddi durumu kötü olan yaşlı bireylerin sırt ağrısı çekme olasılığı, daha yüksek gelire sahip olanlara göre iki kat fazla. Çalışmaya katılanların çoğu, başlangıçta sırt ağrısı şikayetiyle başvurmuşken, iki yıl sonra finansal zorluklar yaşayanların hala şiddetli ağrı yaşadığı tespit edildi. Para sıkıntısı çekmek sırt ağrısı yaşayan yaşlılarda, sağlık hizmetlerine ve egzersiz olanaklarına erişimde ciddi engellere sebep oluyor.
Düşük gelirli yaşlılar için para sıkıntısı çekmek, sırt ağrısı tedavisine erişimde büyük bir sorun. Araştırmalar, maddi zorluklar yaşayan kişilerin tıbbi tedavi ve egzersize ulaşmada daha fazla sıkıntı çektiklerini gösteriyor. Uzmanlar, tedaviye erişimi kolaylaştırmak için daha fazla adım atılması gerektiğini belirtiyor.
Para sıkıntısı çekmek sırt ağrısı yaşayan yaşlı bireylerin ağrıyla baş etmesini zorlaştırıyor. Maddi engeller, tedaviye ve egzersize erişimi kısıtlayarak, ağrıların kronikleşmesine yol açıyor. İngiltere’de uzmanlar, tedaviye erişimi artırmak için sağlık hizmetlerini daha erişilebilir hale getirmeyi öneriyor.
İlginizi çekebilir;
Günde sadece 20 dakika egzersiz ile kas ve eklem ağrılarını yok edebilirsiniz!
Çocuklarda büyüme ağrısı neden olur? Büyüme ağrısının belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Uzmanından hayat kurtaran tavsiyeler: Anafilaksiye karşı alınacak önlemler nelerdir?