1 bardağı bile kanser, bunama ve felçten kurtarıyor: Yeşil çay tam bir cevher!

Düzenli biçimde yeşil çay tüketen yaşlı yetişkinlerde bilişsel gerileme ve bunamanın önemli bir belirtisi olan beyaz cevher lezyonlarının daha az görüldüğü ortaya çıktı. Bunamanın yanı sıra kanser ve felç gibi rahatsızlıkları da azaltma potansiyeline sahip olduğu keşfedildi.

1 bardağı bile kanser, bunama ve felçten kurtarıyor: Yeşil çay tam bir cevher!
1 bardağı bile kanser, bunama ve felçten kurtarıyor: Yeşil çay tam bir cevher!
GİRİŞ 28.03.2025 12:51 GÜNCELLEME 28.03.2025 13:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Japonya gerçekleştirilen çalışma kapsamında, 9.000 kişiye çay içme alışkanlıkları hakkında anket soruları yöneltildi ve beyin taramalarıyla toplanan veriler incelendi.

Elde edilen sonuçlar, yeşil çayın bunama riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösterdi. 2022'de yapılan bir meta-analiz de, günlük bir fincan yeşil çay tüketmenin bunama riskini %6 oranında düşürebileceğini ortaya koymuştu.

Yeşil kahve ilgi odağı oldu! Rengi gözünüzü korkutmasın, içenler bayılıyorYeşil kahve ilgi odağı oldu! Rengi gözünüzü korkutmasın, içenler bayılıyor

SADECE BUNAMANIN DEĞİL, KANSERİN VE FELCİN DE ÖNÜNE GEÇİYOR!

Yeşil çayın faydaları yalnızca beyin sağlığıyla sınırlı kalmıyor. New York Post'ta yayımlanan haberlere göre, yeşil çay özellikle epigallocatechin gallate (EGCG) gibi kateşinler bakımından oldukça zengindir. Bu güçlü antioksidanlar, iltihapları azaltıcı ve hücreleri koruyucu özellikleri bulunuyor. Aynı zamanda, bu maddeler kanser ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarının riskini de azaltma potansiyeline sahiptir.

1 çileğe tam 722 TL verdi! 10 milyona yakın izlendi: Dünyanın en lezzetli çileğiymiş1 çileğe tam 722 TL verdi! 10 milyona yakın izlendi: Dünyanın en lezzetli çileğiymiş

Düzenli yeşil çay tüketmenin, daha düşük kolesterol seviyeleri ve kalp sağlığını iyileştirici etkisi de var. 2023'te gerçekleştirilen bir araştırma, günde 2 ila 4 fincan yeşil çay tüketen kişilerin felç geçirme riskinin %24'e kadar düştüğünü ispatlamıştı.

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Mustafa Temizel 1 gün önce Şikayet Et
    Anket araştırmalarının hiç bir bilimsel değeri yoktur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selma Eylem, Türk büyükelçiliği önünde tehditler savurdu: 'Go home' diyoruz
SON DAKİKA: Balıkesir'de 4 araç birbirine girdi! 1 ölü, 1'i ağır 10 yaralı