Bakan Akdağ'dan 'Damacana Su' açıklaması

Günlerdir Türkiye'nin gündemini meşgul eden 'Damacana Su' ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ bir açıklamada bulundu.

GİRİŞ 29.07.2012 13:32 GÜNCELLEME 29.07.2012 14:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, satış noktalarındaki damacanalardan alınan numunenin kirli çıkmasının her zaman firmanın kusuru olmayabileceğini belirterek, ''Satış noktasındaki depolama sorunundan kirlilik ortaya çıkabiliyor ya da satışla ilgili sorun ortaya çıkıyor. Bu satış noktalarını da bakanlığımızın web sitesinde yayımlayacağız'' dedi.

Van'da temaslarda bulunan Bakan Akdağ, Vali Vekili Mehmet Yüzer'i ziyaret etti.

Kentin sorunlarıyla ilgili brifing alan Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremden sonra Van için büyük bir seferberlik başlattıkları bildirdi.

Bir gazetecinin hazır su firmalarının denetlenmesiyle ilgili sorusu üzerine Bakan Akdağ, halkın sağlığına zarar verebilecek üretim ve satış yapan firmalara çeşitli yaptırımlar uygulayacaklarını bildirdi.

Bu yaptırımlar arasında satışın durdurulmasının da yer aldığını söyleyen Akdağ, şunları kaydetti:

''Meselenin iki boyutu var. Birincisi, damacanaya suyu koyan imalathane denilen dolum tesisi var. Dolum tesisinde damacanadaki sudan aldığımızda numuneden kirlilik tespit etmişsek bunu çok önemli görüyoruz ve firmaya gerekli cezayı veriyoruz. Bu sonuçları aynı zamanda ifşa ettik. İkinci olarak, satış noktalarındaki damacanalardan alınan numunenin kirli çıkması her zaman firmanın kusuru olmayabilir. Satış noktasındaki depolama sorunundan kirlilik ortaya çıkabiliyor ya da satışla ilgili sorun ortaya çıkıyor. Bu satış noktalarını da bakanlığımızın web sitesinde yayımlayacağız. Bu denetimleri yaparken vatandaşlarımızı bilgilendiremeye devam edeceğiz. Çünkü suyun temizliği ve güvenliği son derece önemlidir.''

Akdağ, son 10 yılda zaman zaman küçük sorunlar yaşansa da su güvenliği konusunda çok önemli mesafeler katedildiğini belirtti.

Su güvenliğinin en önemli belirtilerinden birinin tifo hastalığının toplumda görülme sıklığı olduğunu ifade eden Akdağ, 2002'de tifo salgını yıllık yaklaşık 30 bin vaka civarında iken son yıllarda bu rakamın 100-150 vakaya kadar düştüğünü söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • DADAŞ 12 yıl önce Şikayet Et
    yaz akp ye 10 puan daha sağlıklı su işinden. etti 65
    Cevapla
  • DADAŞ 12 yıl önce Şikayet Et
    kem küm şap şup 55 oldu 5. falan filan....
    Cevapla
  • Ebu-Yunus 12 yıl önce Şikayet Et
    rüşvetin belgesi olmaz ya....... ne kadar aldınız? rüşvetin belgesi olmaz ya......o yüzden siz açıklayın...kem küm etmeyin..aldığınızı biliyoruz.. sadece bizi kaça sattığınızı bilmek istiyoruz...
    Cevapla
  • DADAŞ 12 yıl önce Şikayet Et
    bırakın su uzmanlığını 55 firma nerede. niye açıklanmıyor
    Cevapla
  • Kuddusi Dolu 12 yıl önce Şikayet Et
    kaliteli su. öncelikle içtiğimiz suyun özelliğini bilip, sonra ambalajı tartışalım. kaliteli su denince neye dikkat etmesi gerektiğini maalesef tüketicimiz bilmiyor. pahalı ise veya yumuşak ise veya büyük bir firma ise tüketicinin gözünde kaliteli sudur,veya sözüm ona sağlıklı sudur. lütfen araştırın. kaliteli sudan kasıt aşağıda sıraladığım ana başlıklar altındadır. 1- vucudumuza faydalı olmalı. (doğal mineralli olmalı.) 2- ph'ı 7 nin üzerinde olmalı. 3- suyun kaynağı yerleşim alanlarından uzakta olmalı. 4- ambalajı temiz olmalı.( temiz damacana veya tek kullanımlık pet veya cam ambalaj)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kilidi Batshuayi açtı! Galatasaray, Bodrum'da tarihe geçti
Türkler yaptı! Dünya orduları peşine düştü