Hasta olmadan rapor almanın püf noktaları
Hele de bu dönemde yüzlerce öğrencinin hasta olmadan rapor almayı becerebilmesi bu işin oldukça kolay olduğunu gösteriyor. 'İyi de biz niye beceremiyoruz' diyorsanız, işte size de uzmanından sahte rapor almanın püf noktaları:
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, sahte rapor almak isteyenler için bu işin püf noktalarını yazdı. Tabi bu haberin okunurluk oranı, Türk insanının sahtekarlığa meyli konusundaki bir istatistiğin parçası olarak da rahatlıkla kullanılabilir. İstatistik keşke olumsuz çıkmasa diye içinizden geçirebilirsiniz ama haberi okumak için tıkladınız ve iş işten geçti...
Oldu olacak bari tavsiyelere bir göz atıverin:
RAPOR ÇEŞİTLERİ VE RAPORLARIN EN TATLISI
Türlü çeşitli raporlar vardır. Mesela, durumu bildiren raporlar... Sağlık Kurulu raporu... sürekli ilaç kullanma raporu... şuuru yerinde raporu... beden eğitimi dersine giremez raporu... Ama, bizde rapor almak diyince herkesin aklına gelen tek rapor 'istirahat raporu'dur. Bu, raporların en sevileni, en tatlısıdır.
RAPOR ALMANIN ŞARTLARI
Rapor almak için, Allah korusun ama önce hasta olmak gerekir. Yani, rapor hasta olan kişilere verilir. Tamam, bunu herkes biliyor.
Ama, hasta olmadan da rapor alınabilir. Asıl önemli olan ve herkesin merak ettiği de zaten budur.
Hasta olmadan rapor almanın en kolay yolu tanıdık bir doktor bulmaktır. Herkesin böyle bir 'resmi kuruluşta çalışan doktor tanıdığı olması' iyidir, hoştur da, doktorun branşı da önemlidir. Erkekseniz, tanıdık jinekolog işinize yarar mı ? Veya bir psikiyatristten rapor almak ister misiniz?
Bu nedenle size önerim, tanıdık doktorunuzun pratisyen ya da dahiliyeci olmasıdır, çünkü rapor verme spektrumları en geniş olanlar bu doktorlardır.
SADECE RİCA ETMEK DE YETERLİ OLABİLİR
Birkaç günlük rapora ihtiyacı olanlar bu isteklerine doktora rica ederek de ulaşabilirler. Bunu güler yüzle ve makul bir bahane ile söylediğinizde rapor alma şansınız oldukça yüksektir. Doktorlar gerçekten yardımsever insanlardır ve canları bir şeye sıkılmamışsa sizi asla üzmezler.
HASTAYMIŞ ROLÜ YAPILABİLİR
Rapor almanın yollarından biri hasta rolü yapmaktır, mesela karın ağrısından kıvranabilirsiniz, bayılma numarası yapabilirsiniz. Bunu çok iyi becerenler de vardır, eline yüzüne bulaştıranlar da. Genç bir doktora düşmüşseniz başarı şansınız yüksektir, ama tecrübeli bir doktor durumu hemen anlayıverir.
Yüksek tansiyon, astım... gibi kronik hastalığı olanlar hastalıklarını abartarak da rapor almayı deneyebilirler, ancak bu da çok garantili bir yöntem değildir.
EN GARANTİLİ YÖNTEM
Her durumda rapor almanın en garantili yolu ise hasta imiş gibi doktorun muayenehanesine gitmektir. Burada, uydurma bir şikayetle güzelce muayene olup viziteyi ödedikten sonra 'Doktor bey, acaba bana yarın sevk yaptırıp hastaneye gelsem birkaç gün de rapor verebilir misiniz' diye ricacı olmanız durumunda sizi kırabilecek bir doktor olabileceğini düşünemiyorum.
-
Metin Er 11 ay önce Şikayet EtSamatya Acil Tıp Dr Erdem Kurt kaç hastane muayene kontrol olmuş en son Mazhar Osman Nöroloji yatış yapıp çıkmış eşime saç derisi ekomoz darp raporu vermiş tebrik ederim k.ceknece kalkıp gelip Fatih Samatya Devlet hastanesi raporu iki dakikada vermişler Asliye ceza mahkemesi gün sayıyoruz At8lan doktor raporu iftira ile basit yaralama sanık olduk.Beğen
-
Mustafa 4 yıl önce Şikayet EtDemek hocam sen öyle yapıyorsunBeğen Toplam 2 beğeni
-
Hastaa 4 yıl önce Şikayet Etyahu ameliyattan sonra rapor vermiyor doktor bu nası düzendir bu nası iştir ben artk şaştım kaldım. diyor ki 3 ay çalışmamalısın. e hocam rapor? yok rapor veremem. neden veremezsin? veremem. Yahu doktorlarımızın maaşından mı kesiliyor bu para lütfen öyle bi şey varsa. parasını verelim.Beğen Toplam 10 beğeni
-
ardanuc 5 yıl önce Şikayet Etyıllık izin istiyorsun türlü bahanelerle vermiyor kurumlar zorla calıştırıyorlar ne yapalım bizde bu yola başvuruyoruz kurumlar adam olsun işçiyi memuru yok pahasına çalıştırmasınlar o zamanBeğen Toplam 18 beğeni