Sakarya

Engelli kediyi silahla vurarak öldürdüler

14:41 23 Temmuz 2020 3 Yorum Var
Engelli kediyi silahla vurarak öldürdüler

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, Mesut Sevim ve Meltem Çağlayan Sevim çiftinin 6,5 yaşındaki engelli kedisi, evlerinin bahçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahla vurularak öldürüldü.



Akyazı ilçesi Alaağaç Mahallesi’nde yaşayan Mesut Sevim ve Meltem Çağlayan Sevim çifti, 3 aylıkken buldukları ve bir bacağı felç yüzünden kesilen kedileri Sütlaç’ı evlerinin bahçesinde oynarken silahla vurarak öldüren kişinin bulunması için suç duyurusunda bulundu. 2014 yılından beri baktıkları kedilerini öldüren kişinin bulunmasını ve cezalandırılmasını isteyen Meltem Çağlayan Sevim, “Sütlaç’ı 2014 yılının mayıs ayında yaklaşık 3 aylık bir bebekken bulduk. Ön sol bacağı felçliydi. Defalarca veteriner kliniklerine götürdük, yapılacak bir şey olmadığı için bacağını kestiler. 6,5 yıldır bakıyordum, yavruları olmuştu, biri bizimle. Bir gece saat 4 civarı bir el silah sesi duyduk. Çok yakından geldi. Ürktüğümüz için dışarı çıkmadık. Sabah kedimi göremedim, bahçede Sütlaç’ın ölüsünü gördüm. Sol tarafından silahla vurulmuştu. Ben hem Sütlaçımın hakkını aramak hem de sokakta hayvanlara eziyet eden insanlara tepki göstermek istiyorum. Bu insanlara karşı artık sesimizi çıkarmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Hayvan hakları kanunun çıkması istiyorum bunların da bir can taşıdığı düşünerek cezalandırılması istiyorum” dedi.

Yaşanan bu olaya bir türlü anlam veremediklerini belirten Avukat Mesut Sevim, “İstanbul’dan yeşile olan sevgimiz ve özlemimiz nedeniyle Meltem’le beraber Akyazı’ya taşındık. Burada hayvanlarımızla birlikte yaşıyoruz. Kimseye zararı olmayan, 3 bacaklı kedimizi kim niye gece yarısı öldürür? Neden tabancayla vurur hiç anlamış değiliz. Hızlı, atlayıp zıplayan bir hayvan değil, kimseyi rahatsız etmiyor. Bunu neden yaptılar bilmiyoruz. Bu kişinin bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • hareket 4 yıl önce Şikayet Et
    hayvanın bacağını kestırmısler bunlarda hayvana ezıyet etmıs
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    dinsiz imansız kafir bunlar...bir insanın bir kediye zarar vermemesi için sevgili peygamberimizin bir kedi dostu olduğunu,evinde kedi beslediğini,hatta kedinin yemek yediği kaptaki yemeği yediğini bilmesi yeter.bunu yapanın cezasını kanunlar vermese,Allah ın kanunları verecektir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Envers 4 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef iyi insanlarla beraber kötü insanda yani sadist şahıslarda var. Örnek senin bakmaya kıyamadıhın yavru kediyi yada köpeği canlı canlı keser biçer gömer yakar çözümü bu şahılar tespit edilip kesinlikle bunu yapamayacakları cezalar getirilmeli yoksa bu tür şeylerin sonu gelmez. Bu şahıslar zarar vermeyi seviyor senin acın ona mutluluk verir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kkk 4 yıl önce Şikayet Et
    Obu bulup demirle bütün kemiklerini kırana kadar doveceksin
    Cevapla
  • Gökhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamıyorum.Biz mi insan değiliz yoksa bu şahsiyetsizler mi?Nasıl kalp var sizde anlasam!
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.