Samsun

Havza Yağlı Tohumlar'da genel kurula doğru

15:13 03 Ekim 2016
Havza Yağlı Tohumlar'da genel kurula doğru

Karadenizbirlik'e bağlı olarak faaliyet gösteren Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin olağan genel kurulunun 5 Ekim'de çoğunluk aranmaksızın yapılacağı bildirildi.

Kooperatif Başkanı Mehmet Tural, gazetecilere yaptığı açıklamada, kooperatiflerinin 26 Eylül Pazartesi günü yapılması gereken genel kurulunun çoğunluk sağlanamadığı için 5 Ekim tarihide bu kez çoğunluk aranmaksızın yapılacağını belirtti.

İki bin 235 üyesi bulunan kooperatifin tüzük gereği 683 üyesinin genel kurula katılma ve oy kullanma hakkı bulunduğunu hatırlatan Tural, "Kooperatifimiz ana sözleşmesine göre oy kullanma hakkı olan üyelerimizin listeleri kooperatif binamızda askıya çıktı. Genel kurulumuzda oy kullanacak ortaklarımızın nüfus cüzdanlarını yanlarında getirmeleri gerekiyor." dedi.

Tural, üreticilerden kooperatiflerine sahip çıkmalarını isteyerek, şöyle devam etti:

"Tüm üyelerimizi kooperatifimize, yani kendi mallarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Kongre sürecimiz oldukça şeffaf şekilde yürütülmektedir. Aynı hassasiyet kongre sonuna kadar devam edecek. Kimsenin bundan şüphesi olmasın."

Çiftçileri serbest piyasada ezdirmemek için bu sezon ayçiçeğinin avans fiyatını kilogram başı 1,58 lira olarak açıkladıklarını hatırlatan Tural, "Bunun yanı sıra sözleşmeli ekim yapan ortaklarımıza devlet desteği hariç 60 lira ton başına destek ödemesi yapılacak. Kooperatifimiz ayçiçeği alımlarına başladı. Ayçiçeği alım kampanyası kapsamında yaklaşık 4 milyon 250 bin lira tutarında 2 bin 700 ton ayçiçeği alımı gerçekleştirdik. Alımlar karşılığı çiftçilerimize ödemelerimiz devam ediyor. Kasım ayı sonunda kadar ayçiçeği alım kampanyamız devam edecek." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.