Sabiha Gökçen Havalimanı nerede? Nasıl gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı nerede ve nasıl gidilir konularında bilgiler verdiğimiz haberimizde bu yere ait her şey detaylarıyla yer alıyor. Anadolu Yakası'nın havalimanı olan Sabiha Gökçen'e Avrupa Yakası yolcuları da gidiyor. Trafikte gitmek bazen sorun olacağı için Sabiha Gökçen'e nasıl gidilir sorusunun cevabını birkaç farklı yol tarifi vererek açıkladık. Aynı zamanda burada ucuz otoparktan yararlanmak da mümkün.

Sabiha Gökçen Havalimanı nerede? Nasıl gidilir?
Sabiha Gökçen Havalimanı nerede? Nasıl gidilir?
GİRİŞ 16.12.2019 15:20 GÜNCELLEME 25.12.2020 09:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sabiha Gökçen Havalimanı nerede sorusu yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde uçağına yetişmek üzere yola düşen herkes tarafından aranıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı adresi ile buraya çok daha kolay şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Böylece uçağınızı da kaçırma riskiniz en aza inmiş olur. Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı otopark ücretleri ve bilgilerini de bilmek yolculuk için lazım olacak diğer bilgilerdir. Otobüs, metro ve özel araç ile Sabiha Gökçen' ulaşım nasıl sağlanıyor? Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşım sağlamak için istediğiniz aracı kullanabilirsiniz. İsterseniz özel aracınızla isterseniz de toplu taşıma yollarını kullanarak kolay şekilde buraya gidebilirsiniz. 

 

 

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI NEREDE?

 

 

Sabiha Gökçen Havalimanı İstanbul'da Anadolu Yakası'nda bulunmaktadır. Buraya ulaşmak için toplu taşıma kullanmak mümkün. Ayrıca özel araçlar için havalimanı içerisinde büyük bir otopark da bulunuyor. Pendik ilçesine bağlı Kurtköy'de bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı Kadıköy'e 40 kilometre, Taksime ise 50 kilometre mesafede bulunuyor. Kurtköy'de Sanayi Mahallesi'nde bulunan havalimanı her gün yüzlerce uçuşa ev sahipliği yapıyor.Sabiha Gökçen Havalimanı'na TEM otoyolu ile ulaşım sağlanmaktadır. 

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI ADRES

Sabiha Gökçen Havalimanı adresi bilindiğinde buraya ulaşım da kolay olacaktır. GPS ile yol tarifi alarak ulaşım sağlamak özel araç ile gidilirken çok işe yarayacaktır. Başka yollara yönlendirmeden doğrudan havalimanına ulaşmanızı sağlayacak adres şöyle; 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş.
Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal Binası Pendik 34906 İstanbul – Türkiye

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA NASIL GİDİLİR?

Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmenin birden fazla yolu bulunuyor. Buraya ulaşmak için toplu taşıma tercih edebileceğiniz gibi aynı zamanda özel araç da kullanabilirsiniz. Her iki ulaşım yönteminde de bir sorun yaşamayacağınız için gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz. 

Sabiha Gökçen'e Arabayla Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı Taksim'e 50 kilometre mesafede bulunuyor. Kadıköy'e 40 kilometre Pendik'e ise 12 kilometre mesafede. Sahil yolu ve E5'ten gidilebileceği gibi aynı zamanda TEM otoyolundan da ulaşım sağlayabilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı dışında İspark ve Pendik Belediyesi'nin de otopark hizmeti o bölgede bulunuyor. Aracınızı bu otoparklara bırakabilirsiniz. 

Sabiha Gökçen'e Metroyla Nasıl Gidilir?

Tavşantepe- Kadıköy metro hattına binerek Soğanlık durağında inebilirsiniz. Buradan da 16S ya da E10 otobüslerinden birine binebilirsiniz. Tavşantepe'ye kadar uzatılan metroda Pendik durağından inip taksi ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Ortalama 40 - 50 TL arası bir fiyat tutacaktır. 

E10 otobüsleri de İstanbulkart ile ulaşım sağlamaya uygun. Çift bilet ücreti alıyorlar ancak kartınızda yoksa nakit olarak ödeme de yapabilirsiniz. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'na Avrupa Yakası'ndan geliyorsanız bu durumda Marmaray ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrılık Çeşmesi durağında inerek E10 ya da E11 İETT otobüsüne binebilirsiniz. Yukarıda anlatılan yolu da izleyebilirsiniz. 

Metro ile Sabiha Gökçen Havalimanı içerisine kadar ulaşım sağlanabilecek. Bunun için çalışmalar hala devam ediyor. Bittiğinde havalimanı içerisine kadar gidebilecek ve daha hızlı ulaşım sağlanabilecek. 

Sabiha Gökçen'e Otobüs ile Nasıl Gidilir?

İstanbul'un her yerinden Sabiha Gökçen' otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun en bilinen hattı E10 ve E11 İETT hatlarıdır. Bu hatların ilk durak yerleri Kadıköy meydanda. Haldun Taner Sahnesi ilerisinde bulunan otobüslerin bulunduğu yerden kalkış yapan hatların en hızlı gideni E11 numaralı hat. 20 durak sonra sizi Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaştıracaktır. Ancak E10 hattı 67 durak geçtikten sonra havalimanına ulaşıyor. İzlediği yol ikisinin de farklı bu yüzden ortalama 45 dakikada trafik olmadığında ulaşmak mümkün. Siz bu otobüs hatlarından E11 hattını seçerseniz daha iyi olacaktır. Kısa sürede havalimanına ulaşabilirsiniz. 

Bostancı'dan kalkış yapan E9 hattını da tercih edebilirsiniz. Bu da farklı bir seçenek. 

Sabiha Gökçen'e giden otobüs hatlarının listesi

E3 4. Levent Metro

E9  Bostancı 

E10 Kadıköy- Kurtköy 

E11 Kadıköy

SG1 Kadıköy 

SG2 Taksim 

122H 4. Levent- Yenişehir

130H Deniz Harp Okulu

132H Pendik YHT

Sabiha Gökçen'e  Havabüs ile Gitmek

Önceden Havaş olarak bildiğimiz Havabüs ile Sabiha Gökçen' gitmek de diğer yollar gibi kolay. Taksim, Kadıköy ve Yenisahra'dan kalkış yapan havabüslere binerek ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Taksim'de Divan Otel karşısından kalkış yapıyor. Ücreti 18 TL

Taksim Havabüs Saatleri

Kadıköy'de rıhtım İETT otobüs duraklarından kalkış yapıyor. Ücreti 14 TL

Kadıköy Havabüs Saatleri 


Yenisahra'dan metro önünden kalkış yapıyor. Ücreti ise 14 TL.

Yenisahra Havabüs Saatleri

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI OTOPARK ÜCRETLERİ

Sabiha Gökçen Havalimanı'na özel araç ile ulaşım sağladığınızda aracınızı bırakabileceğiniz bir otopark bulunuyor. Buraya belirli ücret ödeyerek arabanızı seyahat dönüşüne kadar burada bırakabilirsiniz. Hem havaalanına ulaşımınızı kolay yapacak hem de evinize dönüşte yorgunlukla taksi ya da toplu taşıma aramak zorunda kalmayacaksınız. Bu yüzden Sabiha Gökçen Havalimanı otopark hizmeti bu açıdan önem taşıyor. Otopark ücretlerini de sizler için sıraladık. 

Çok katlı otoparkta 4178 araç kapasitesi 72 otobüs park yeri bulunuyor. 4 kattan oluşan otoparkın en üst katı açık bulunuyor. Engelliler için de özel pak alanı mevcut. Ödeme noktaları zemin kat seviyesinde ve -1 kırmızı kat çevreyolu çıkışında bulunuyor. Kredi kartı ile ve nakit olarak ödemenizi yapabilirsiniz. 

Gazi ve engelliler için otopark hizmeti ücretsizdir. Diğer kullanıcılar için ise otomobil, pikap ve midibüs 1 saat 15 TL ücretlendirilmektedir. 1-3 saat arası ise 19,5 TL'dir. 3-6 saat arası 30,5 TL. 6-12 saat arası 36,25 TL. 12-24 saat arası ise 48,50 TL olarak ücretlendiriliyor. 

Minibüs ve kamyon park edecek kişiler için ise ücretlendirme şöyle;

1 saat 16 TL

1-3 saat arası 22 TL

3-6 saat arası 27 TL

6-12 saat arası 34 TL

12-24 saat arası ise 46 TL

Bu ücretlendirme dışında bir de günlük abonman kart ücretleri bulunuyor. Abonman kart ücretleri ise şöyle;

4 günlük 140 TL

7 günlük 229,50 TL

15 günlük 313 TL

30 günlük 342 TL

Engelli ve Gazi araçları 15 tam gün ücretsiz olarak kullanabilirler. 15 günden sonrasında ise normal ücret üzerinden ücretlendiriliyor. Bunun için engelli-gazi kartınızın yanınızda olduğuna emin olmalısınız. Ayrıca araç ruhsatını da ibraz etmek zorunludur. 

Kısa süreli abonelik yaptırdığınızda tek giriş ve tek çıkış yapabilirsiniz. Kartlar bir defa kullanılmaya mahsustur. 

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILDI?

İstanbul'un ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı temeli 1998 yılında atılmış. Ocak 2001 yılında ise yapım aşaması tamamlanmış. Maaliyeti 550 milyon Dolar'dır. Dünyanın ilk kadın savaş pilotu olan Sabih Gökçen'in adını alan havalimanı Anadolu Yakasında bulunuyor. Ülkemizin en işlek ikinci havalimanı burasıdır. 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 1
  • nedim ökten manisa 2 yıl önce Şikayet Et
    mükemmel metrosuda hayırlı olsun
    Cevapla