Türk sinemasının en büyük prodüksiyonu: Son Mektup
Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle çekilen 'Son Mektup' filmi Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yıldönümünde 100 ülkede birden vizyona girecek.
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü olan 18 Mart için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 bakanlığa verdiği talimatla tarihin en görkemli anma törenleri hazırlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 1 milyon 750 bin TL'lik destek verdiği 'Son Mektup' filmi de bu özel günde 100 ülkede birden vizyona girecek.
SON MEKTUP FİLMİNİN 1. FRAGMANI:
Toplam 20 milyon TL'lik bütçesiyle Türk sinemasının en büyük prodüksiyonlarından biri olan 'Son Mektup' gönüllü olarak Çanakkale'ye giden ve orada tanışan Tayyareci Yüzbaşı Salih Ekrem (Tansel Öngel) ile Nihal Hemşire'nin, (Nesrin Cevadzade) savaşın zorlu şartlarında alevlenen aşkını konu alıyor.
SON MEKTUP FİLMİNİN 2. FRAGMANI:
Bir yandan da Fuat isminde kimsesiz bir çocuğa bakan iki sevdalı Nihal Hemşire'nin görevi bitiminde İstanbul'a dönmesiyle sevdalarını son mektuba kadar satırlara döküyor. Büyük destanın 100'üncü yıldönümünde 100 ülkede birden vizyona girecek film Çanakkale'deki Alçıtepe köyünde kurulan bir film platosunda çekildi.
SON MEKTUP FİLMİNİN 3. FRAGMANI:
Filmin savaş sahneleri için o dönemin albatros uçakları orijinaline sadık kalınarak yeniden yapıldı. Filmin ses mikyajı ise İngiltere'de ünlü Dolby ses laboratuvarlarında Atmos teknolojisiyle yapıldı.
SON MEKTUP FİLMİNİN 4. FRAGMANI:
Dolby firması "Bu filmde tayyareler üzerinizde uçacak" sloganı ile filmin tanıtımını da üstlendi. Filmi Türk Ordusu'na cephane götürmek üzere Sarıkamış'ta ölen 120 çocuğun hikayesini anlatan '120' filmini çeken Özhan Eren yönetti.
YONCA LODİ - SON MEKTUP FİLMİNİN ŞARKISI:
-
Kerem 9 yıl önce Şikayet Eto zamanın askerlerinde giysi nasılda gıcır gıcımış öyle.. hemşirelerin üzerlerine aldıkları beyaz şala bakın.. nasılda ütülenmiş lekesiz tek zerre kırışıklık yok.. yoksa eski savaş resimlerine hiç bakmamışlarmı acaba bu yapımcılar.. nasıl çarıklarla üzerileri yamalı elbiselerle askerlerin bu savaşı kazandıklarını görmemişler mi? Filmin geçtiği zamanı ve tarihini bilmeyen, milyon dolarlık tekstil makinelerinden yeni çıkmış elbiselerle giyinmiş askerlerin üzerinde tefalle ütülenmiş elbiseler var sanır. Gerçek dünya tasvirinden çok ama çok uzak.. Böyle yönetmenlere hayret ediyorum. Sen gel beriye sana film nasıl yapılır çok iyi gösterirdim ama imkan yok işte...Beğen Toplam 2 beğeni
-
ihsan 9 yıl önce Şikayet EtBu filmdede gayri meşru ilişki, nikah dışı çocuk koymazlarsa iyi, seyredip görücez, fetih 1453 den, birde çanakkale yolun sonundan bilen bilir.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Analist 9 yıl önce Şikayet EtEmeği geçenlerden Allah razı olsun. Allah bizleri ecdadımıza layık; onlara da rahmet eylesin. Amin.Beğen Toplam 1 beğeni