Sivas

Ulaş'ta kanalizasyon hattı yenileniyor

16:06 30 Eylül 2015
Ulaş'ta kanalizasyon hattı yenileniyor

Ulaş ilçesinde, yenilenecek 19 kilometrelik kanalizasyon hattı için çalışma başlatıldı.

Hürriyet Mahallesi'nde çalışmalaın başlatılması dolasıyla düzenlenen törende konuşan Ulaş Kaymakamı Orhan Altun, ilçede altyapı çalışmalarının yenilenecek olmasının mutluluğunun yaşandığını söyledi.

Ulaş'ın sürekli gelişen bir ilçe olduğuna dikkati çeken Altun, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ulaş'ta kapalı halı saha, spor salonu yapıldığını, eski hükümet konağının yerine ise kültür merkezi yapılacağını anlatan Altun, Ulaş Gölü için kaymakamlık ve belediyenin ortak bir proje yürüttüğünü dile getirdi.  

Belediye Başkanı İsrafil Göçgün de 30 yıldır ilçenin büyük bir sorunu haline gelen kanalizasyon hattının yenilenmesi için başlatılan çalışmaların hayırlı olmasını temenni etti. Kanalizasyon hattına 19 kilometre boru döşeneceğini ifade eden Göçgün, projenin maliyetinin ise 4 milyon lira olduğunu belirtti. 

İlçenin ortasından geçen Tecer Irmağı'nın bu projeyle kurutulacağını dile getiren Göçgün, ayrıca içme suyu konusunda İller Bankası bünyesinde çalışmalar yürütüldüğünü aktardı. İller Bankasından 12 kilometrelik hibe boru aldıklarını ifade eden Göçgün, 2016 yılında ilçede alt yapı sorununun tamamen ortadan kalkacağını kaydetti. 

AK Parti Sivas Milletvekili Adayı Mehmet Habib Soluk ise bürokrat olarak görev yaptığı dönemde ilçenin gelişmesi için çaba gösterdiğini belirtti. İlçenin yatırımlar açısından şanslı olduğunu dile getiren Soluk, "İlçenin en büyük şansı, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin Et  ve Süt Entegre Tesisinin ilçeye yakın olması. Kovalı Köyü mevkisine  kurulacak olan Lojistik Köy, Ulaş'a istihdam açısından büyük kazanç sağlayacak. Bu projeler faaliyete geçtiğinde Sivas'ın büyük şehir olma şansı artacak ve göç veren değil göç alan şehir olacağını umut ediyoruz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Altun, Göçgün ve Soluk kepçenin üzerine çıkarak çalışmaları başlattı. 

Programa köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.