Sivas

Karpuzun yetiştiği yeri görenler gözlerine inanamadı!

11:42 16 Eylül 2024 13 Yorum Var
Karpuzun yetiştiği yeri görenler gözlerine inanamadı!

İlkim şartları nedeniyle karpuz yetiştirmeye elverişsiz olan Sivas'ta beton kaldırımda kendiliğinden yetişen karpuzları görenler gözlerine inanamadı.

Sivas'ta Camii Kebir mahallesinde, kaldırımda kendiliğinden yetişen kapuzları görenleri hayrete düşürüyor.

"DEMEK Kİ KARPUZ SADECE DİYARBAKIR'DA YETİŞMİYOR"

Mahalle muhtarı Yasin Doğruyol, elverişsiz ortamda karpuz yetişmesini değişen iklim şartlarına bağlayarak, "Karpuz sadece sıcak bölgelerde yetişir diye bir kaide yok artık. Belki de bu karpuz çekirdekleri, bilinçsizce atılmış ve uygun şartları bulunca kendiliğinden yetişmiş olabilir." ifadelerini kullandı. 

Toprakta herkes yetiştirebilir ama beton üzerinde yetişen karpuzun herkese nasip olmayacağını belirten Yasin Doğruyol, “Demek ki karpuz sadece Diyarbakır'da yetişmiyormuş. Tahminen karpuz çekirdekleri düşmüş buraya. Bilinçli veya bilinçsiz şekilde sulanmış. Ortaya bu netice çıkmış. Umarım bu bir örnek olur da Sivas'ın her köşesinde meyve yetişir. Karpuz, sıcak memleket meyvesi ama yaşanan küresel iklim değişikliğinden dolayı Sivas'ta alışık olmadığı kadar sıcaktı. Belki bu sıcağın da etkisi olmuş olabilir. Kaldırımın üstünde yetişmiş. Bizler için de bir sürpriz oldu. Toprakta herkes yetiştirir ama beton üzerinde karpuz herkese nasip olmaz.” dedi.

"KALDIRIMDA ADETA MİNİK KARPUZ SERASI OLUŞMUŞ"

Bölgede 30 yıldır esnaflık yapan Erdal Doğan, "Burası adeta minik bir karpuz serası gibi olmuş. Kaldırımın çatlaklarından sızan su ve güneş ışığı, karpuzların büyümesi için ideal bir ortam oluşmuş olabilir." şeklinde konuştu.

İlk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyleyen Erdal Doğan, “Muhtemelen burada karpuz yenmiş veya yukarıda ki apartmanlardan çekirdekler atılmış. Burası kaldırım ve betonun birleşim noktası. Kaldırımın üzerinde adeta minik karpuz serası oluşmuş. Ben ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Bu her ne kadar alışık bir durum olmasa da biz inananlar için normal bir durum. Küçücük bir tohum filizlenmiş ve bu hale gelmiş.” dedi. 

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • Kerime 1 ay önce Şikayet Et
    Suşehrinde dedemin kavun karpuz tarlaları vardı. Sanırım belediye en lezzetli bostan yarışması bile yapıyor dedemin yetiştirdiği karpuz birinci geliyordu.Yetişmiyor değil, şimdi oralar su altında kaldı. Bazı yerleri var ki badem, vişne herşey yetişiyor, turunç dışında...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Cengiz koç 1 ay önce Şikayet Et
    Zamanın birinde Almanlar sivastan geçiyormuş.Bakmışlar kızılırmak akıyor fakat etraftaki tarlalar bomboş.Demişler su akar Türk bakar
    Cevapla
  • Güner 1 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar hayret etmeye gerek yok.Yaradan mevlam dilerse Kayanın üzerinde bile yetiştirir.Otabiat ortamında yaratan Allahtır bir damla sudan insanı yaratan bir bir çekirdekten koca ağacı yaratan bir ufak çekirdekten Karpuzu da yaratması çok normaldir....
    Cevapla
  • Abdurrahman 1 ay önce Şikayet Et
    Bir Sivaslı olarak görevim icabı değişik illrde,ilçelerde, beldelerde görev yaptım. Buralarda kadını, erkeği, çoluğu çocuğu karınca gibi çalışıyor, bizim Sivasımızda yüzüne bile bakmadığı mız çölü çöpü değerlendiriyor bunlar sofralarımızda önümüze yemek olarak geliyor. Bizim Sivasımızda tembellik başını almış gidiyor..
    Cevapla
  • Serdar 1 ay önce Şikayet Et
    Bir Sivas'ı olarak aynen dediğiniz gibi bahçesine maydanozu nu soğanın ekmeyen pazardan alanlar oturup parklarda dedikodu yapıyorlar bizler istanbulda beş metre yerim olsada ekmek mis gibi yesek istiyoruz malesef
    İlk beğenen sen ol
  • Osman 1 ay önce Şikayet Et
    Küresel iklim değişikliği Sivas ın maküs talihini değiştirir belki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.