Sivas

Bu bitkiye dikkat! Şifa bulayım derken zehirlenebilirsiniz

12:50 14 Ekim 2024 1 Yorum Var
Bu bitkiye dikkat! Şifa bulayım derken zehirlenebilirsiniz

Uzmanlar kış aylarının vazgeçilmez şifa deposu kuşburnu meyvesinin tüketimine dikkat çekerek, fazla tüketimi noktasında zehirlenmelere yol açabileceğini kaydetti.

Sivas'ta sonbaharın gelmesiyle birlikte kış hazırlıkları hız kazandı. Doğal ortamında kendiliğinden yetişen kuşburnu toplamak ise bu hazırlıkların başında geliyor. 

İçerisinde barındırdığı B1, B2, C ve K vitaminleri ile tam bir şifa kaynağı olan kuşburnu vatandaşların vazgeçemediği tatlar arasında yerini alıyor.

Meşakkatli bir toplama işleminin ardından elde edilen kuşburnular; marmelat, komposto ve çay olarak tüketiliyor.

FAZLA TÜKETİMİ YARARDAN ÇOK ZARAR VERİYOR

Tam bir şifa deposu olan kuşburnunun fazla tüketiminin zehirlenmelere yol açabileceğini belirten Diyetisyen Gülsüm Hazman, “Çok fazla tüketildiği takdirde vücutta toksik etki oluşturur bunun neticesinde zehirlenmeler yaşanabilir.” şeklinde konuştu. 

"ÖLÇÜLÜ ŞEKİLDE KULLANMAYI ÖNERİYORUZ"

İçerisinde birçok vitamini barındırarak bağışıklık sistemine fayda sağladığının altını çizen Hazman, “Kuşburnu yüksek oranda C vitamini içerir. Aynı zamanda B1, B2 ve K vitamini içerir. Yüksek antioksidan bileşenler içerdiği içinde bağışıklığı güçlendirici etkisi bulunur. Bu nedenle yaklaşan kış aylarını da göz önünde bulundurduğumuzda biz uzmanlar kuşburnu meyvesini kesinlikle tavsiye ediyoruz. Tabii ki ölçülü şekilde kullanmayı öneriyoruz." dedi. 

"TAM BİR ŞİFA DEPOSU"

Hemen hemen her yerde yetiştiğini ifade eden Mustafa Çengel, “Kuşburnu Allah'ın verdiği çok şifalı bir meyvedir. Marmalatı, çayı yapılır. Özellikle ıhlamura ekleyip kaynattığımızda tam bir şifa deposu olur. İçerisinde C vitamini barındırır. Özel bir yer gerekmez her yerde yetişir.” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Piyasadaki en sağlıklı meyve . Doğal yetişiyor dağlardan toplarım . Ölçülü iç hiç birşey olmaz
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.