Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hadisli mesaj!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hz.Muhammed'in insanların bir tarağın dişleri gibi eşit olduğuna dikkat çektiğini belirterek, "Peygamberimiz adaleti hep gözetti. Adaletsizliğin bir toplumu nasıl yok ettiğini vurguladı." dedi.

GİRİŞ 14.04.2013 00:09 GÜNCELLEME 14.04.2013 01:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Ankara'da düzenlenen Kutlu Doğum Programı'na katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, burada bir konuşma yaptı. "Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'e selamlar olsun." diyen Kılıçdaroğlu, Gazi M. Kemal Atatürk'e ve şehitlere de rahmet diledi. Hz. Peygamber'in yetim olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Sevgili peygamberimiz kimseye yük olmazdı aza tamah ederdi. Devlet mallarını çalanların cenaze namazlarını kıldırmadı. Kul hakkı yemenin vebalinin ne olduğunu çok iyi biliyordu. Hz. Muhammed tevhit dilinin peygamberi olarak şirkin açığına da kapalısına da geçit vermedi. Allah ile kul arasına girilemeyeceğini o hep söylemiştir." diye konuştu.

Peygamberin insanların bir tarağın dişleri gibi eşit olduğunu vurguladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Hz. Muhammed, haksızlık karşısında susanlar görmüş ve uyarmıştır. Adaleti hep gözetmiştir. Adaletsizliğin bir toplumu ne hale getirdiğin hep söylemiştir. Adaletsizliğin bir toplumu nasıl yok ettiğini açıklamıştır. Veda Hutbesi'nde insanların kanlarının, mallarının, onurlarının, şeref ve haysiyetlerinin, ırzlarının güvence altında olduğunu söylemiştir. İnsan onuruna o kadar önem vermiştir ki, karşılığında dünyayı verseler, insanın hoşlanmayacağı bir şeyle incilmesinin doğru olmayacağını ifade etmiştir. Hz Muhammed, insan haklarında, ayrımcılığa ve ötekileşmeye karşıydı. Bir gün bir cenaze geçerken ayağa kalkmıştı. Cenazenin gayri Müslim olduğunu söylediler. Bunun üzerine insan değil mi diye uyarmıştır."

ÖZGÜRLÜĞÜN TİMSALİYDİ

Hz. Muhammed'in Selmani Farisi'nin özgürlüğüne kavuşabilmesi için de 300 fidan dikimine bizzat yardım ettiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, Peygamberin özgürlüğün timsali olduğunu, söyledi. Hz. Muhammed'in Mekkeli müşriklerin cesetlerini ortada bırakmadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, onların defni de katıldığını, düşmanda olsa insan onurunun korunmasına özen gösterdiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu güzel gecede Yunus Emre'deki aşk peygamberini, Mevlana'daki muhabbet sevgi peygamberini, Ahmet Yesevi'deki hikmet peygamberini, Hacı Bektaşi Veli'deki şefkat peygamberini, sevgililer sevgilisi Hz.Muhammed'i onun manevi huzurunda en derin muhabbetle selamlıyorum."

YORUMLAR 5
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    alevilerden chp ye oy yok artık .!. kala kala chp başkanı kılıçdaroğlumu kutlu doğum haftasında hadis okuyacak .aleviler, bırakın kutlu doğum haftasını diyanetin bile kapanmasını istiyorlar.
    Cevapla
  • bgungor 11 yıl önce Şikayet Et
    maaz allaah çarpılırsın. din konusunda fetva vermeye başladın sana kadir inanır.
    Cevapla
  • gloomyidealist 11 yıl önce Şikayet Et
    Tabanı rahatsız olur.. Boşu boşuna tabanını rahatsız ediyor. Din, Resul(s.a.s.) boşuna kendini kandırma. Elinize fırsat geçtiğinde gördük Hadis okuyanlara neler yaptıklarınızı.
    Cevapla
  • bahadır yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    söylediklerin arasında doğrular var ama ben senin samimi olduğuna inanmıyorum.. özellikle tarağın dişleri gibi eşit kısmını git partindeki ulusalcılara anlat.bir de şu konuşmalarına bazı yakınların ve partililerin gülmüştür.dediklerine gerçekten inanmış olsan o partide yaşar nuriden daha fazla duramazsın.ama sabah sabah beni tebessüm ettirdin ya,sana helal olsun.
    Cevapla
  • halil soba 11 yıl önce Şikayet Et
    KILIÇTAROĞLU NUN HADISLERDEN BAHSETMESİ BENI ÇOK GÜLDÜRDÜ.ACABA KAFASINA SAKSIMI DÜŞTÜ. chp kuruldugu günden bu yana islama,müslümanlara karşı laiklik,atatürkçülük,batıcılık adı altında yapmadıgını bırakmamış,hatta inönü zamanında türkçe ezan okumadan,camileri ahır olarak kullanılmasına kadar ileriye gidilmiş,nerede abdest alan namaz kılan insan varsa,nerede başını islami ölçülere göre kapatan varsa topyekün potansiyel rejim karşıtı görülmüştür.chp seçim zamanı gelince çarşaflılara rozet takmaya kalkmış,seçimden sonra müslümanlara yapacagından geri kalmamıştır.Onun için kılıçtaroğlunun hadislerden bahsetmesi bana çok abes geldi.bir chp linin samimi olarak hadisten bahsetmesi çok zor.kılıçtaroğlunun kafasına ya saksı düştü,yada yine her zamanki gibi islam üzerine takiyye yapıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 11 haftalık program belli oldu! İşte derbi tarihleri...
Milli sporcu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı evine davet etti