Bahçeli: Üstünlük ırka mezhebe göre değildir

Ankara'da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi. Programda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, insanın insana derisinin rengi nedeniyle bir üstünlüğünün olamayacağını ifade ederek etti..

GİRİŞ 14.04.2013 00:27 GÜNCELLEME 14.04.2013 00:28
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Programda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, insanın insana derisinin rengi nedeniyle bir üstünlüğünün olamayacağını ifade ederek, Yüce Rabbimiz'in yanında üstünlük derimizin rengine, kökenimizin ne olduğuna, nerede doğduğumuza ve nereli olduğumuza göre tayin edilmemiştir. Biliyoruz ki, üstünlük ırka, mezhebe, soya göre belirlenmemiştir dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hz. Peygamber ve İnsan Onuru temasıyla Ankara Arena Spor Salonu'nda Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli programda yaptığı konuşmasında, insanın insana derisinin rengi nedeniyle bir üstünlüğünün olamayacağını ifade ederek, Yüce Rabbimiz'in yanında üstünlük derimizin rengine, kökenimizin ne olduğuna, nerede doğduğumuza ve nereli olduğumuza göre tayin edilmemiştir. Biliyoruz ki, üstünlük ırka, mezhebe, soya göre belirlenmemiştir.

Yine üstünlük sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal avantajlara göre şekillenmemiş, üstünlüğün sınırları bunlara göre çizilmemiştir.Yüce dergâhta en değerli olanımız, Rabbimize karşı gelmekten en çok sakınanımızdır. Bu itibarla kutlu dinimiz İslam'ın özünde kardeşlik, gerçek anlamıyla barış ve huzur içinde birlikte yaşama ülküsü vardır şeklinde konuştu.

DOĞRU OLUNUZ' SÖZÜ TAM OLARAK ANLAŞILAMAMIŞTIR

Hz. Muhammed'in insanlara bıraktığı ahlaki öğütlerin anlaşılamadığını ifade eden Bahçeli şunları söyledi

Nitekim 'Doğru olunuz; doğruluğa yöneliniz' sözüyle, asırlar öncesinden insanlığa yüksek bir ahlak dersi vermiş, ne hazindir ki bu mana dolu sesleniş hala tam olarak anlaşılamamıştır. Elbette bu sözden ibret alınması ve hayatımıza da yön vermesi gerekirken, ısrarla kayıtsızlık gösterilmesi ve üstelik bu saplantının bazı kesimlerde zuhur etmesi kabul edilemeyecek bir hal olarak karşımızdadır.

İkiyüzlülük, sahtekârlık, talan, kayırmacılık, yetim hakkının gaspı ve hırsızlık gibi kötülükler; O'nun, Yüce Allah'ın izni ve yardımıyla inşa ettiği manevi surlara çarpmış ve etkisiz bir hale gelmiştir.

İSLAM ALEMİ, İÇİNE DÜŞTÜĞÜ İSTİKRARSIZLIKTAN KUTLU REHBERİ DOĞRU YORUMLAYARAK ÇIKACAKTIR

Irk ya da mezhep farkı nedeniyle insanın başka bir insana üstünlüğü olamayacağını belirten Bahçeli, Aziz Peygamberimizin doğumunun üzerinden geçen yaklaşık 14,5 asra rağmen, sözleri, tavsiyeleri, yaşayış ve hayatı algılama biçimi hepimiz için çok önemli öğütler içermektedir. Ve İslam âleminin, içine düştüğü istikrarsızlık sarmalından ancak yanı başında duran kutlu rehberi doğru yorumlayarak çıkabileceği kuşkusuzdur diye konuştu.

YORUMLAR 29
  • HACI GİCCO 11 yıl önce Şikayet Et
    metin yazara . arkadaş sen ne dediğinin farkındamısın islamcılık ayagımın altındadır sen mılletımı galeyana getırmeye calısıyorsun senden ıyı hızıpçı olabılır mı bu milletin bırtek davası vardır oda allah davasıdır islam davasıdır taaa ilk müslüman türk devleti karahanlılardan bu yana islamla şereflenmişiz tüm fetihlerimizi islamı yaymak gayesıyle yapmışız son 85 90 yılda toplum bölünmüş bu millet dınıne sahıp cıksa dınıne tam uysa oda olmıcak ama senın gıbı yarım hoca kılıklı adamlar hızıpçilik yapıp milleti galeyana getırıyor mılletı boluyor nasıl ıslamcılık ayagımın altındadır dersın beynını al ayagının altına koy bence belkı bıraz daha mantıklı konusursun islamcılık dedıgın şey bugun ben laikim diyen adamların dindar olan kesime soyledıgı sozdur islamcılar!!! arkadas ben müslüman olarak islamcıysam sen ne oluyon hristiyancımı? bana bunun cevabını ver
    Cevapla
  • Nail Sivri 11 yıl önce Şikayet Et
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN,YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL.. Kafatasçılık yapmayacaksın.İslamın özü de budur.Yaratılanı yaratandan ötürü seveceksin.Birini diğerine üstün tutmayacaksın.Değil mi?
    Cevapla
  • ismet yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    metin yazar bey,. Bu cumhuriyeti kuranlar HACI BAYRAM VELİ CAMİSİNDE sabah namazını kılarak meclise kadar yürüyüp ilk meclisi açarak 1921 anayasasını yapan alimlerin de olduğu insanlardır.Bu anayasada Selçuklu devletinde ve Osmanlı devletinde olduğu gibi anayasalarında TÜRK VE TÜRKLÜK diye bir şey yoktur.Oamanlı DEVLETİNDE OSMANLI TEBASINDANDIR der.Cumhuriyetle birlikte 1.meclisin yaptığı anayasayı iptal edip yeni anayasa yapan ulusalcılar DEVLETE BAĞIMLILIĞINI BİLDİREN HERKES TÜRK VATANDAŞI'NI koymuşlardır.1982 de darbe anayasında ise daha keskin bir dille TÜRKTÜR ibaresi denilmiştir.1924 anayasasından sonra ülkede FİTNE FESAT artmiş,zulümler,sürgünler ve zindanlar devri başlamıştır.Ülkeden MEHMET AKİF MISIRA ve birçok alim ya zindanlara,ya sürgüne yada idama gönderilmiş,arkasından ezanda 18 yıl TÜRKÇE OKUTULMUŞTUR.
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    peygamber efendimiz s.a.v. milletim demez..peygamberlerin ümmeti olur milleti olmaz. peygamberlerin mensub oldukları millet olur..efendimiz arab milletindendir...biz türk milletiyiz...ve ümmetiyiz...
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    Ne Mutlu Türküm Diyene. Apo'nun Kürt olduğunu iddia eden zavallılara bile rastladım. Apo kendi ifadesine göre bir Türk-Kürt melezidir. Annem Türkmendir demesine ve Türkçeyi Kürtçeden çok daha iyi bilmesine bakarsak, apo'nun anadilinin Türkçe olduğunu anlayabiliriz. Apo'nun annesinin Ermeni olduğunu iddia edenler de var, ama apo bunun doğru olmadığını söylüyor, apo'ya göre annesinin geldiği köyde ermeniler de yaşamış ama annesi TÜRK-menmiş. İşe bakar mısınız, Kürtçlüğün kitabını yazan birisi KÜRT bile değil. Kendisini ne olarak görüyor bilmiyorum ama YARI TANRI olarak gördüğünü kendi yazılarından çok iyi biliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli sporcu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı evine davet etti
Avrupa Ligi'ni simüle ettiler: Çeyrek finale tek Türk takımı kaldı