Cindoruk'tan Başbakan Erdoğan'a: Yeğenim...
Hüsamettin Cindoruk, sanatçı Ayşen Gruda'nın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak seslendiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Yeğenim sakin ol" sözlerini hatırlattı...

Hüsamettin Cindoruk, sanatçı Ayşen Gruda'nın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak seslendiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Yeğenim sakin ol" sözlerini hatırlatarak, "Başbakan Erdoğan'a diyorum ki; Aman yeğenim, ulusalcılık, Atatürk, Cumhuriyet ve bizimle uğraşma. Var git başka yere ama bizimle uğraşma" dedi.
Milli Anayasa Bileşenleri Forumu tarafından kurulan Milli Merkez Oluşumu Ankara'da yapılan kurultayın ardından ilk İl kurultayını İzmir'de gerçekleştirdi. Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda düzenlenen kurultayın açılış konuşmasını yapan
Milli Merkez Oluşumu'nun Kurucu Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Milli Anayasa Forumu (MAF) ve Milli Merkez'in yürüttüğü çalışmaların etkili olduğunu, bu çalışmalar sayesinde anayasa, başkanlık, Türklük gibi konuların eskisi kadar tartışılmadığını iddia etti.
Milli Merkez Oluşumu'nun haklar ve özgürlükler için çalıştığını söyleyen Cindoruk, 23 Nisan 1920'de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin şu an yasama meclisinden danışma meclisi haline geldiğini söyledi. Meclisin yargının vesayeti altına girdiğini öne süren Cindoruk, "8 milletvekilini meclis kürsüsünde yemin ettirmeye muktedir olmayan bir parlamento, danışma meclisi olmaktan öteye gidemez. En yüksek makam, anayasa değiştirilecek kurum, 8 milletvekilini cezaevinden alamıyor. Torba kanun ile vakit geçiriyor" dedi.
GENÇLERİN ALINLARINDAN ÖPÜYORUM
Milli Anayasa Formu'nun yaptığı çalışmalara gençlerin de Taksim ve Kuğulu Park'ta yaptığı eylemlerle katılım gösterdiğini ileri süren Cindoruk, şöyle konuştu:
"Şimdi bizim çocuklarımız, bizim gençlerimiz, bizi anlamışlardır. Bizi mahcup etmediler. Atatürk'ün bir vasiyetname gibi bıraktığı Türkiye'nin geleceğine, ihanet etmediler. Tümünü alından öpüyorum. Onlara biber gazı sıktılar. Onlara gül suyu gibi geldi. Onlara TOMA dedikleri herkül gibi kamyonla su sıktılar, onlara duş gibi geldi, dimdik ayakta kaldılar. Dünyanın en yanlış işini yaptı iktidar partisi. O genç çocukların gönüllü toplanmalarına karşı sağdan soldan toplananlarla miting yaptılar. Bir halk hareketini siyasi bir oluşum gibi karşılarında gördüler ve en büyük hatayı yaptılar. Gençler, sözden ve direnmekten ve duran adamdan başka ne yaptılar ki tonlarca suyu ve biber gazını kullandınız. Polis ve gençler arasında uçurumun oluşmasını istemiyorum. Ama devlet polise acımasız güç kullanması için baskı yapıyor. O baskıyı yapan yetkililere sesleniyorum. Yassıada mahkemesi zabıtlarını okuyup ibret alsınlar. Yarın onları kurtarmak bizim görevimiz olacaktır."
BAŞBAKAN AKIL TUTULMASINDA
Başbakan Erdoğan ve bazı yandaşlarının Milli Merkez çatısı altında birleşenleri ulusalcı olarak nitelediğini söyleyen Cindoruk, ulusalcılığın milliyetçilik, Atatürk milliyetçiliği olduğunu belirtti. Eylemlerde bayrak yakıldığı iddialarını cevaplayan Cindoruk, bayrak yakmayacaklarını, yıkayıp asacaklarını söyledi. Atatürk resminin bulunduğu Türk bayrağının yasaklanmak istendiğini söyleyen Cindoruk, "Bu bayrakta Atatürk var, hilal var, yıldız var. Bu bayrak Atatürk ile birlikte daha güzel. Milli bayramlarda kullandığımız büyük bayraklara istersek Atatürk'ü ilave ederiz" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın akıl tutulması içinde olduğunu ileri süren Cindoruk, içki ve ayakkabı ile camiye girildiği iddialarının hayallerden ibaret olduğunu söyledi.
SOSYAL MEDYAYA SALDIRMA
Çağdaş ve teknolojik gelişmelerden faydalanılması gerektiğini vurgulayan Cindoruk, "Bu iktidar siyasal ve sosyal medyayı aşamayacak. Teknolojiyi silah gücüyle aşamazsınız. Başbakan Erdoğan boşuna sosyal medyaya saldırmasın. Onları aşması mümkün değil. Cep telefonunu aşması mümkün değil. Benim 6 yaşındaki torunum cep telefonuyla dünyaya bağlanıyor. Onu aşamazsın. Onu demokratik koşullar içine koymalısın. İnsanları topluyor diye Twitter ve cep telefonlarına kızma. Onlar çağın demokratik çakıl taşlarıdır" diye konuştu.
Ünlü oyuncu Ayşen Gruda'nın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak seslendiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Yeğenim sakin ol" demesini hatırlatan Cindoruk, "Başbakan Erdoğan'a diyorum ki; Aman yeğenim, ulusalcılık, Atatürk, Cumhuriyet ve bizimle uğraşma. Var git başka yere ama bizimle uğraşma" dedi.
Hüsamettin Cindoruk'un konuşmasının ardından basına kapatılan kurultay, konuşmalarla sürüyor. Kurultayda İzmir Yürütme Kurulu üyeleri ilan edilip, toplantının sonuç bildirgesi açıklanacak.
-
Fikri güler 11 yıl önce Şikayet EtYOK BÖYLE BİRİ. ŞU ADAMI OLDUM OLASI sevmedim adamdan tiksinti duyuyorum yaaaaaaaaa millete sağcı görünüp goministliğin alasını yapan bir tip. Ama millet artık bunları yemeyiiiiiiiiiiBeğen
-
fatih pınar 11 yıl önce Şikayet Etcin. aklınız sıra dalga geçiyorsunuz öylemi?bekleyin ölene kadar bekleyeceksinizde ,o içinizdeki öfke ve bu milletin tüm değerlerine karşı beslediğiniz nefretle kavrula kavrula ,umduğunuzu alamadan ,aldıklarınızıda ödeye ödeye ayrılacaksınız bu dünyadan ,hem sen hemde taifen, bu böyle olacak inşallah,rabbim bir daha size fırsat vermesin...Beğen
-
RECEP BASRİ ORTAÇ 11 yıl önce Şikayet EtSENİN NEFESİN T.E DOĞANA YETMEZ. laf ebeliyinden başka bişeyi olmayan adamı adam saymak ,mısır koçanı nını adam saymak gibidir (Adam saymak. iyiyle-kötü yü ayıt etmek için diyeçektim , yazdıktan sonra aklıma geldi .iyi ve kötünün karşılığı vardır , yani bir deyerdir .Ç.D de olmadığı için vazgectim mısır ile yan yana koydum. hep duyduğum bir isim ,nekadar içi boş br şahsiyet.sayılı siiiyyyet ....çi diyeyim bariBeğen Toplam 2 beğeni
-
Barışık hayat 11 yıl önce Şikayet Et28 Şubatı unutmadık. 28 şubatta oynadığın rolü Millet olarak unutmadık..Refah yol Hükümetinin yıkılmasındaki rolün nedeniyle KİMLERİN YANINDA OLDUĞUNU ve Ülkeme milyarlarca lira zarara sebep olduğunu da biliyoruz.. Sizde ne yüz varmış ki hala utanmadan sıkılmadan milletin karşısına çıkıp ahkam kesiyorsun..Beğen Toplam 1 beğeni
-
hüseyin şahin 11 yıl önce Şikayet EtCİNDORUK KİM?. Cindoruk'u hangi müzede bulup konuştunuz da haber yaptınız. Götürün müzedeki yerine koyun. Hangi yetki ve statü ile ötüyor. Benim gibi sandığa atacağı 1 oyu var. Siyaset ıskartalarını haber diye yayınlayıp bu milletin zamanını heba etmeye gerek yok.Beğen Toplam 4 beğeni