Kazlıçeşme'de 'Mısır halkına destek' mitingi

Saadet Partisi, Mısır'daki askeri darbeye karşı yarın İstanbul Kazlıçeşme Meydanı'nda "Darbelere hayır, Mısır halkına destek" mitingi onbinleri Kazlıçeşme'de buluşturdu.

Kazlıçeşme'de 'Mısır halkına destek' mitingi
Kazlıçeşme'de 'Mısır halkına destek' mitingi
GİRİŞ 13.07.2013 12:28 GÜNCELLEME 14.07.2013 19:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

SaadetPartisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından, Kazlıçeşme Miting Alanında düzenlenen, "Darbelere Hayır, Mısır'a Destek" mitingi başladı.

Başta İstanbullular olmak üzere, Kocaeli, Sakarya, Edirne, Bursa, Yalova gibi çevre illerden gelen binlerce vatandaş, Mısır'da seçimle göreve gelen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, ordunun darbesiyle görevden uzaklaştırılmasını protesto etmek için Kazlıçeşme Miting Alanında buluştu.

Miting alanına gelenlere seccade ve üzerinde namaz kılabilecekleri hasırlar dağıtıldı. Vatandaşlar, Kahire'nin Adeviye Meydanı'nda, Muhammed Mursi'yi desteklemek için birarada bulunan Mısırlılar gibi, hasırların üzerinde saf tutarak oturdular.

Kazlıçeşme Miting Alanının ortasına, Hucurat Suresi'nin 10. Ayetinden bir bölüm olan, "Müslümanlar kardeştir" ibaresi, Türkçe, Arapça, İngilizce ve Çince olarak yazıldı. Miting alanındaki vatandaşların da sık sık "Müslümanlar kardeştir" şeklinde slogan attığı gözlendi.

Miting alanındaki vatandaşların ellerinde, Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Müslüman Kardeşler'in kurucusu Hasan El Benna, merhum başbakan Necmettin Erbakan, Osmanlı padişahı ve İslam halifesi 2. Abdülhamid, Mısırlı yazar ve düşünce adamı Seyyid Kutub'un fotoğraflarını taşıdıkları görüldü.

Miting alanı Saadet Partisi bayraklarının yanı sıra Türk ve Mısır bayraklarıyla süslenirken, vatandaşların ellerindeki Türkçe ve İngilizce olarak yazılmış, Muhammed Mursi'yi destekleyen, Mısır ordusu aleyhine dövizler dikkati çekti.

Cansuyu Derneği tarafından iftariyelik ikram edildi.

Mitingin, Kahire Adeviye Meydanı'nda bulunan Mısırlılar'a da canlı olarak izletileceği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • mustafa erdem 11 yıl önce Şikayet Et
    Saadet Partisi. Maşallah sp ye görevini en iyi şekilde yapıyor Hakkı haykırıyor
    Cevapla
  • mustafa çakılcı 11 yıl önce Şikayet Et
    başkentli. sen arakan için yapılan kadıköy mitingini sen doğu türkistan için yapılan 2011 yılında çağlayan mitingini hiç mi duymadın duymadıysan eğer bu senin akşam evine gidip tv karşısında köle olmuş o ne söylüyorsa onu bilen bir robot haline dönüştüğünün göstergesidir ....dikkat edin şuurlu olun...ayrıca saadet partimize dil uzatanlar yazıklar olsun size hiç mi vicdan yok sizde... Araf suresi 179 ayeti kerimede geçenler gibi olmayın kendinize gelin...
    Cevapla
  • Sinan Egeli 11 yıl önce Şikayet Et
    CHP için TARİHİ FIRSATtı... . Bugüne kadar Darbe taraftarlığı ile tanınan CHP için EZBERBOZAN Tarihi bir fırsat kaçmıştır... Saadet Partisine Nasip olmuş... DARBElere HAYIR İÇİN, Bütün İstanbulluların katılımı teşvik etmesi dileği ile... Haydi İSTANBUL..!
    Cevapla
  • hikmet basiret 11 yıl önce Şikayet Et
    Stklar bu ileri Saadetin sömürüsüne bırakmayın.. Bu adamlara bırakmak zorundamsınız bu eylemleri, ben şahsen bu adamların yaptığı eylemlerin faydasından çok zararı oluyor. Bunlara bırakmayın yazıktır.Geçende katıldığım bir eylem bunlar tarafında berbat edildi. o yüzden bunların yapıtğı eylemlere katılmayacağım .Bunların sömürü ,istismar ,rant koparma ve suriye gibi esed zalimine , İRan zalimine duruşları ortada birde bu mitinglerde bunları aklamaya çalışmları zaten insanı ayar ediyor.
    Cevapla
  • Kazasker 11 yıl önce Şikayet Et
    Eğer "Bir Milyon" istiyorsanız!. Saadet Partisi Kazlıçeşme de Fatih Erbakan'a konuşma yaptırsın, oraya 1 milyon insanı toplamak hiç zor değil, işte söylüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail, Lübnan'da çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenledi!
Bakan Kurum: Depreme dayanıklı, Avrupa’nın en güçlü adliye saraylarını inşa ediyoruz