Gedikli: Ufukta erken seçim var

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Bülent Gedikli erken seçim ihtimalinin ağır bastığını söyledi.

Gedikli: Ufukta erken seçim var
Gedikli: Ufukta erken seçim var
GİRİŞ 06.08.2015 09:02 GÜNCELLEME 06.08.2015 09:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Bülent Gedikli, AK Parti’nin koalisyon için büyük çaba gösterdiğini, ancak muhalefetin ileri sürdüğü ‘kırmızı çizgiler’ nedeniyle erken seçim ihtimalinin güçlendiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Bülent Gedikli gündeme ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı. CHP ile AK Parti arasındaki istikşafi görüşmelerin ardından koalisyon kurulma ihtimalini değerlendiren Gedikli, “7 Haziran’dan sonra ortaya çıkan tablo tek başına iktidara cevaz vermedi. 

AK PARTİ OLUMLU DURDU

Koalisyon çalışmaları hem CHP hem de MHP ile devam ediyor. Özellikle CHP ile keşfedici görüşmeler de oldu. Bugüne kadar bu noktada AK Parti son derece olumlu bir duruş sergiledi. Örneğin MHP seçimin hemen ardından erken seçim yapılmalı dedi. 
CHP kırmızı çizgiler ortaya koydu ve bence bunu milletimiz değerlendirecektir. AK Parti hiçbir şart ortaya koymadı. Gelinen nokta itibarıyla erken seçim ihtimali giderek artıyor. Hatta diğer partiler de sanki bunu arzu ediyorlar” dedi.

BARZANİ DAHA AKİL 

Çözüm süreciyle ilgili değerlendirmeler de yapan Gedikli, birilerinin PKK’yı özgürlük savaşçısı gibi göstermeye çalıştığını belirterek, “Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nden PKK’ya karşı yapılan silahsızlanma çağrıları bile buradaki bu kesimlerin eleştirilerinden daha akil” dedi.  “PKK silah bırakana kadar bu mücadelemiz devam edecek” diyen Gedikli, “HDP bu noktaya gelindikten sonra bazı şeyleri söylemeye başladı. Bu partinin genel başkanı bir yandan silahlanın diğer yandan da barış çağrısı yapıyor. Bir irade de gösteremiyor. Halkın oyunu alarak bu sorunu çözme iradesine talip olmuşsunuz ancak seçimden sonra Kandil’in dediklerine bakıyorlar” ifadelerini kullandı.

"PKK SİLAHI TERK ETMELİ"

PKK’nın hiçbir sözüne inanılmayacağını vurgulayan Gedikli, “Bugün çıkıp tek taraflı ateşkes ilan edilse bile bu bir anlam ifade etmez artık. Bunun tek çözümü var o da silahlarını bırakıp Türkiye’yi terk edecekler” dedi. 

"PKK'YA KARŞI ORANTILI GÜÇ OLMAZ"

Gedikli, “PKK büyük bir korku imparatorluğunun temsilcisi olan illegal bir holding gibi. Terör örgütlerinin toplamda yönettiği 7 trilyon dolarlık uyuşturucu, kaçakçılık gibi illegal faaliyetler var. AB, PKK’yla mücadelede ‘orantılı cevap’ verilmesi yönünde bir açıklama yaptı. Teröre karşı orantılı güç söz konusu olamaz" dedi.

"SORUMLUSU BİZZAT KENDİLERİDİR"

HDP’nin seçmenine karşı sözünü tutamayan parti konumuna düştüğünü ifade eden Gedikli, “Türkiye partisi olacağım derken sadece PKK adına konuşan bir yapı gibi hareket ediyorlar ki bir milletvekillerinin Suriye’den gelen silahlar için kuryelik yaptığını bile gördük. Bugün gelinen noktanın sorumlusu da bizzat kendileridir” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Akşam

YORUMLAR 2
  • türkiyali 9 yıl önce Şikayet Et
    bu işi erken seçim temizler.hdp den başka herkes erken seçime razı olmalı.
    Cevapla
  • demedi demeyin 9 yıl önce Şikayet Et
    eğer ki öğretmen atamalarında yüksek bir olmazsa ak parti kendi bacağına sıkar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cinayet tasvirleri, kopmuş/kesilmiş kadın kafası... İzmir’de rezil görüntüler!
Pazartesi hava tersine dönüyor! Meteoroloji'den uyarı