Akdoğan: RTÜK'ün Digitürk kararının karşılığı yok

Akdoğan, RTÜK'ün paralel yapıya bağlı televizyon kanallarını platformdan çıkaran Digitürk'e uyarı kararı çıkarmasını değerlendirdi.

Akdoğan: RTÜK'ün Digitürk kararının karşılığı yok
Akdoğan: RTÜK'ün Digitürk kararının karşılığı yok
GİRİŞ 14.10.2015 20:15 GÜNCELLEME 14.10.2015 20:15
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, RTÜK'ün Digiturk hakkında CHP, HDP ve MHP'li üyelerle birlikte karar aldığını ve "5'e 4'le aldığı kararı son derece yanlış ve platform işletmecisi şirket açısından pratik karşılığı olmayan bir karar olarak görmek mümkündür" ifadelerini kullandı.

"ALINAN KARARIN PRATİK BİR KARŞILIĞI YOK"

Akdoğan, kendisine yöneltilen Digiturk'ten çıkarılan kanallara ilişkin soru üzerine, "RTÜK'ün 5'e 4'le aldığı kararı son derece yanlış ve platform işletmecisi şirket açısından pratik karşılığı olmayan bir karar olarak görmek mümkündür" açıklamasında bulundu. Daha önce de platformdan çıkarılan bir kanal için dava açıldığını hatırlatan Akdoğan, ilgili mahkemenin, konunun şirketin takdirinde olduğu ve bunun girişim özgürlüğünü ilgilendirdiğine dair karar verdiğini anımsattı.

Bu yüzden alınan kararın, büyütülecek tarafı olmadığına işaret eden Akdoğan, "Ancak 3 parti kontenjanından seçilen üyelerin birlikte hareket etmesi kamuoyunca değerlendirilebilir" diye konuştu.

"CHP, MHP VE HDP BİRLİKTE HAREKET ETTİ"

Kararın 3 parti kontenjanından seçilen üyelerin oylarıyla çıkmasını nasıl yorumladığının sorulması üzerine Akdoğan, "RTÜK'ün CHP, HDP ve MHP'li üyeleri birlikte hareket ederek böyle bir karar almıştır. 3 partinin seçtiği üyelerin ortak gayretiyle bu kararın çıkması manidardır. RTÜK aldığı kararlarda, olumsuz sonuçlar doğuracak, durumlara sebep olmaktan da kaçınmalıdır. Terör örgütlerine müzahir bir kısım kanalların bu platformlarla ilgili çabalarına kapı açmamak gerekir" dedi.

"ULUSAL GÜVENLİKLE İLGİLİ SORUNA DUYARLI OLMADILAR"

Paralel yapıyla mücadele kapsamında durumu nasıl değerlendirildiğinin sorulması üzerine de Akdoğan, şunları kaydetti: "Paralelle mücadele sadece bir partinin veya hükümetin görevi değildir. Ulusal güvenlik sorunu olarak tanımlanan bir konuda hem ilgili tüm devlet birimlerinin, kamu kuruluşlarının hem de demokratik siyasetin sivil aktörlerinin ortak bir duruş sergilemesi gerekir. Bu milli bir meseledir. Demokrasimize ve hukuk sistemimize savaş açan yapılarla ortak bir mücadele ortaya konulmazsa bundan ülke olarak zarar görürüz. Bu yapıları teşvik edici tutumlar öncelikle demokrasimize zarar verir. CHP ve MHP geçen süreçte paralelle mücadele konusunda duyarlı olduklarını iddia etmişlerdir. Ancak bu sadece söylemle olmuyor. Paralel yapıya seçim hesaplarıyla kol kanat germek kendilerine hiçbir şey kazandırmaz."

YORUMLAR 14
  • eysedo 9 yıl önce Şikayet Et
    Türksattan da çıkarsanıza ne bekliorsunuz anlamak mümkün değil gitsinler pensilvanyadan yayın yapsınlar
    Cevapla
  • TURAB 9 yıl önce Şikayet Et
    yani mhp'nin yok hdp'den farkı...
    Cevapla
  • emekli hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar hukuksuzluk yetmez mi? nereykadar böyle gideceğini düşünüyorsunuz?
    Cevapla
  • VATANDAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    hukuk tanımazlığın bu kadarı fazla değilmi?
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Maskeli molotofçu teröristlere polisin müdahalesini kolaylaştıran İç Güvenlik Yasasına karşı çıkmakla başlayan Kılıçdaroğlu’nun CHP-MHP-HDP bloku bilindiği gibi HDP’nın barajı aşıp Meclise girmesi ardından yine HDP’nin bakanlık elde etmesiyle devam etmişti. Kılıçdaroğlu’nun CHP-MHP-HDP bloğu PKK/HDP’ye seçimde daha rahat hile yapmabilme imkânı sağlamak için sandıkların taşınmasına karşı çıkarak yine ortak hareket etmişlerdi. Şimdi de aynı Ak Parti gitsin de memleket ne olursa olsun bloku ihanet için yine bir araya gelmişler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İl il listelendi! En çok at ve eşek etinin satıldığı şehirler
Milli İrade Platformu'ndan Filistin için ortak çağrı