Referandum değişikliğine onay

Referanduma sunulacak anayasa değişikliği paketinde yer alan geçici 18 ve 19. maddeler metinden çıkarıldı. Teklifin tümü ile ilgili oylama 386 evet ile geçti.

Referandum değişikliğine onay
Referandum değişikliğine onay
GİRİŞ 16.10.2007 18:25 GÜNCELLEME 16.10.2007 18:25
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

1. maddeye 395 oy

TBMM Genel Kurulunda, 21 Ekim'de referanduma sunulacak Anayasa değişikliği paketinde değişiklik yapılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin 1. maddesi 395 oyla kabul edildi.

Teklifin 1. maddesinin 2. tur gizli oylamasına, 510 milletvekili katıldı. 1. madde, 104 milletvekilinin ret oyuna karşılık, 395 oyla kabul edildi. Oylamada 7 milletvekili çekimser oy kullanırken, 4 milletvekilinin oyu da geçersiz sayıldı.

İkinci maddenin paketten çıkarılmasına 391 oy

TBMM Genel Kurulunda, 21 Ekimde referanduma sunulacak Anayasa değişikliği paketinde değişiklik yapılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin 2. maddesi, 2. tur oylamada 391 oyla kabul edildi.

Teklifin 2. maddesinin 2. tur gizli oylamasına 497 milletvekili katıldı. 2. madde, 101 milletvekilinin ret oyuna karşılık, 391 oyla kabul edildi. Oylamada, 4 milletvekili çekimser oy kullanırken, 1 milletvekili de boş oy verdi.

Teklifin 2. maddesi, "cumhurbaşkanı seçimine ilişkin getirilen yeni düzenlemelerin 11. Cumhurbaşkanı seçiminde de uygulanmasını" içeren geçici 19. maddenin metinden çıkarılmasını öngörüyor.

Teklifin 1. maddesi, “Seçim kanunlarında yapılacak değişikliklerin 11. cumhurbaşkanı seçiminde uygulanmasına imkan tanıyan” geçici 18. maddenin, çerçeve 6.maddeyle birlikte metinden çıkarılmasını öngörüyor.

3. madde 396 oy

TBMM Genel Kurulunda, 21 Ekimde referanduma sunulacak Anayasa değişikliği paketinde değişiklik yapılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin yürürlüğe ilişkin 3. maddesi, 2. tur oylamada 396 oyla kabul edildi.

Teklifin 3. maddesinin gizli oylamasına, 493 milletvekili katıldı. 3. madde, 91 milletvekilinin ret oyuna karşılık, 396 oyla kabul edildi. 5 milletvekilinin çekimser kaldığı oylamada, 1 oy da boş çıktı. Teklifin 3. maddesi, kanunun, yayımı tarihinde yürürlüğe girmesini ve halkoyuna sunulması durumunda maddelerin tümünün oylanmasını düzenliyor.

Teklifin tümü 386 oy aldı

TBMM Genel Kurulunda, 21 Ekimde referanduma sunulacak anayasa değişikliği paketinde değişiklik öngören teklifin tümü, 386 oyla kabul edildi.

YORUMLAR 11
  • kadir yıldız 17 yıl önce Şikayet Et
    ben yolum.... hiç kimseyi yanıltmak istemem ama 21. yülyılda yaşıyoruz. 26 yaşındayım ilk oyumu geçenlerdeki genel seçimlerde kullandım ve kendimce karar aldım. ben koyun değilim ve koyun gibide fişlenmek istemiyorum,üzülüyorum ama bu ve daha sonraki vatandaşlık görevimi mürekkep olayı son bulmadıkça yerine getirmeyeceğim. :(
    Cevapla
  • orhun can 17 yıl önce Şikayet Et
    erdem beye. kardeşim mhp sözünü tutmadı tutamadı herneyse orası karışık da akp ne yaptı sözünü çok iyi tutuyor kiminkini tutuyorsa.allah sonumuzu hayır eylesin cumhurbaşkanını halk seçsin tantanasıyla bizlere bişeyler kabul ettirecekler hafta sonu ama kimse içeriğini bilmiyor bu nasıl iştir ya
    Cevapla
  • hakki bali 17 yıl önce Şikayet Et
    erdem bas kardesime. bu kadar insafsizlik olmaz kardesim referandum degisikligi cumhurbaskanligi seçimi peki bunlar ne. basortusu namusumuzdur sozunu unutma biraz objektif yorum yapmak lazim. s.a.
    Cevapla
  • abdusselam cicek 17 yıl önce Şikayet Et
    TUZAK. Onlar tuzak kurarlar tuzak kuranların en hayırlısı olan rabbimiz de tuzak kurar. bir zamanlar saddam de tuzak kurardı. bu müfsid amarika büyük bir fitnenin peşınde dır. ona muttafik olanin iflahi olmaz TC.devleti de uzun zaman dır onun ile flört yapıyor,kuşkusuz belasini bulur.bunlarin basiretleri kapali amarika bir yandan türklerin sırtlerını sıvalıyor bir yandan de PKK\'ya her türlü silah, lojistik yardımı yapıyor.eğer gerçekten sorunu çözmek istese önce halkın gönlünü almalı onlara göven vermeli.
    Cevapla
  • erdem baş 17 yıl önce Şikayet Et
    islambey kardeşime. MHP bu zamana kadar verdiği hangi sözü tutmuş ki şimdi sözleri tutucak. başörtüsü sorununu çözdüğü gibi yapmasın sakın yada apoyu idam sorununu çözdüğü gibi :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suudi Arabistan'dan 'Hac' açıklaması! 'İzin verilmeyecek'
Zelenskiy: Ateşkes sağlanırsa Rusya'yla görüşmeye hazırız