ABD'li Paul Kolbe'nin sinsi S-400 ve F-35 teklifine Türkiye'den 'Patriotlu' cevap!

ABD Dış İstihbarat Birimi CIA’in eski yöneticisi Paul Kolbe'nin “Türkiye, S-400’leri Ukrayna’ya versin, ABD de Türkiye’ye F-35 versin” önerisinin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama geldi.

GİRİŞ 24.03.2022 06:25 GÜNCELLEME 24.03.2022 09:42
Bu Habere 258 Yorum Yapılmış

Altun, Ukrayna'ya hava savunma yardımı için bir anlaşma olmadığını; Türkiye'ye F-35 ve Patriot'un ön koşulsuz teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

CIA eski yöneticisi Kolbe'nin geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal'da yer alan Türkiye ile ilgili analiz yazısı gündem olmuştu.

CIA eski yöneticisi ve Rusya ve Avrasya uzmanı Paul Kolbe tarafından kaleme alınan "Türkiye'nin Rus Füzeleri Ukrayna'yı Savunabilir" başlıklı yazıda, "Üçlü bir oyuna ne dersiniz? ABD, Rus savaş uçaklarına karşı Türkiye'nin elindeki S-400'leri Ukrayna'ya göndermesine yardım etsin. Bunun yerine Türklere yeni bir alternatif sunarak F-35 sevkiyatlarını başlatsın. Bu, aynı zamanda ABD - Türkiye ilişkilerinin düzelmesine de yardımcı olacaktır" sözleriyle son derece sinsi cümleler kurmuştu.

FAHRETTİN ALTUN'DAN NET MESAJ

Bu ifadelerin üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Wall Street Journal'a önemi mesajlar verdi.

WSJ'ye konuşan Altun, şu ifadeleri kullandı:

"70 yıllık NATO müttefiki ve kritik bölgelerde istikrar aktörü olan Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek Batı'nın ve özellikle ABD'nin sorumluluğundadır. Ukrayna krizi, Türkiye'nin stratejik önemini küçümseyen, NATO'nun “beyin ölümü gerçekleşmiş” olduğunu iddia edenlerin jeopolitik değerlendirmelerinin yanlış olduğunu göstermiştir.

Avrupa Birliği üyeliğini stratejik bir hedef olarak gören ve NATO üyeliğinden gurur duyan Türkiye, Batı'dan hak ettiği muameleyi görmeyi beklemektedir. İlişkiyi onarmak için gayrıresmi teklifler değil, güven artırıcı önlemler alacaktı. Sayın Kolbe'nin argümanını geliştirmek için Batı'nın yapması gereken, F-35 savaş uçaklarını ve Patriot bataryalarını ön koşulsuz Türkiye'ye teslim etmektir."

Kolbe, bu adımı atmanın Ukrayna'nın acil ihtiyaçlarını karşılayacağını ve ABD Patriot bataryalarının Türkiye'ye satışının ve Türkiye'nin “F-35 konsorsiyumuna iade edilmesinin” önünü açarak “ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiyi onaracağını” öne sürüyor.

İŞBİRLİĞİ DEVAM EDİYOR

Rus İzvestiya gazetesine konuşan Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sisteminden vazgeçeceğine yönelik iddialara yanıt verdi.

Demir, iddiayı yalanlayarak "Bu bizim için bir tartışma konusu değil. Bu konu geçmişte masaya yatırıldı ve şimdi Rusya Federasyonu ile işbirliğine devam ediyoruz" dedi.

"Türkiye kendi politikasını ve gideceği yolu kendi belirleyebilir" diyen Demir, "Bizim pozisyonumuz Ukrayna ve Rusya arasında barışı sağlamaktır. Akan kanı durdurmak için her şeyi yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde, ABD'li yetkililerin Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemlerini Ukrayna'ya gönderme konusunu gündeme getirdiği iddia edilmişti.

YORUMLAR 258
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Batı'dan hak ettiğimiz muameleyi beklemek zaman kaybıdır. Batı'nın hıristiyan kulübü olan ABD ve Avrupa bize Türklere kıyamete kadar hak vermezler. Türkiye boşuna uğraşmasın, hatta aksi şekilde davranıyorlar. Türkiye'yi yok etmeye calisiyorlar.......
    Cevapla
  • TürkOgluTürk 2 yıl önce Şikayet Et
    1.) Kimse kusura bakmasın ama burada okuduğum bazı yorumlar bizim tipik bir CHP zihniyeti dediğimiz kişiler tarafından yazılmış saçma sapan yorumlardır , neymişte biz TB-2'lerin üretim bilgisini verirmiyiz diye karşılaştırıp aklın sıra Türkiye’yi S-400 konusunda haksız göstermeye çalışanlar var. Arkadaşlar birincisi biz bir ülkeye TB-2'leri kendi istediğimiz şartlarda satamazsak dahi biz o ülkeye yaptırım uygulamayız, uygulamaya da hakkımız yoktur ki ABD'nin bize yaptığı tam budur.
    Cevapla
  • TürkOgluTürk 2 yıl önce Şikayet Et
    2.) Biz Hava savunma sistemi alımı için açtığımız ihaleye bir şart koyduk, oda teknoloji transferi, eğer bizim dost ve müttefik bildiğimiz AB veya ABD değilde bir Çin veya bir Rusya bizim bu şartımızı kabul ediyorsa orada zaten ufak bir güven zaaflığı var demektir. Biz bağımsız bir ülke olarak istediğimiz silahı (saldırı veya savunma fark etmez) istediğimiz yerden alabiliriz (uluslararası sözleşmeler hariç), bunun hesabınıda AB, ABD veya NATO'ya verme gibi bir zorunluluğumuzda yoktur. Bir ihale açılır isteyen istediği teklifi verir ve ihaleyi açan ülke bunların arasından kendine en uygun gördüğü teklifi kabul eder.
    Cevapla
  • TürkOgluTürk 2 yıl önce Şikayet Et
    3.) Şimdi o zihniyet sorunu olan arkadaşlara soruyorum, açılan bir ihalenin şartlarına uygun bir teklif vermediği için elenen bir Ülke, kalkıp ihale şartlarını beğenmediği için ihaleyi açan Ülkeye yaptırım uygulaması dünyanın neresinde görülmüş bir şeydir.....? Ama yinede Sen, Siz, CHP ve CHP zihniyetinin artıkları haklısınız....., Türkiye TB-2'lerin yazılım kodlarını bir başka ülkeye verirmi.....?
    Cevapla
  • yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD, övündüğü F-35 ler ve Patriotları Ukrayna'ya verse de maalesef Rus uçakları ve silahları karşısında çare olmadığını biliyorlar. ABD li senatörler Türkiye ye karşı dalkavukluğu bırakmayı düşünmüyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beklenen yoğun kar yağışı geliyor! Sıcaklıklar dibe vuracak!
Kuzey Koreli asker Ukrayna dronuna karşı!