Erdoğan telefonda görüştü! İsveç'e üyelik şartı! Finlandiya'dan geri adım
Türkiye'nin NATO üyeliğine 'hayır' diyeceğini açıkladığı İsveç ve Finlandiya liderleriyle görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in teröre finans desteğini kaldırmasını, ayrıca savunma sanayiine uygulanan ambargoyu durdurmasını istedi.
- Diplomaside NATO yoğunluğu devam ediyor. Cumhurbaşkanı, İsveç ve Finlandiya liderleriyle görüştü.
- Erdoğan, İsveç'in teröre verdiği finans ve silah desteğini kesmesini istedi.
- Finlandiya lideri, Erdoğan'ın talepleri doğrultusunda NATO müttefiklerinin güvenliğini taahhüt edeceklerini açıkladı.
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın İsveç Başbakanı ile görüşmesinde, iki ülke ilişkileri ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusu ele alındığı belirtildi.
"KOLEKTİF GÜVENLİK AÇISINDAN DAYANIŞMA ESAS"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasına bugüne kadar hep tam destek verdiğini belirterek, ittifak içinde hem üye ülkelerin güvenliği hem de kolektif güvenlik açısından dayanışmanın esas bir değer olduğuna işaret etti.
ERDOĞAN, FİNLANDİYA VE İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ İÇİN TÜRKİYE'NİN KESİN KARARINI AÇIKLADI
İSVEÇ'E, "TERÖRE FİNANSAL VE SİLAH DESTEĞİNİ SONLANDIRIN" ÇAĞRISI
Türkiye’nin, İsveç’in terör örgütü PKK/YPG/PYD güdümündeki şahıs ve sözde kuruluşlarla temaslarından rahatsızlık duyduğunu uzun zamandır dikkate getirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ terör örgütünün İsveç’teki mevcudiyet ve faaliyetlerinin de sürdüğüne dikkati çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in terör örgütlerine yönelik siyasi, finansal ve silah desteğinin son bulması gerektiğini vurguladı.
TÜRKİYE NATO'YA FORMAT ATIYOR: ÇARPICI F-35 VE PATRIOT YORUMU
ALMAN BASINI: ERDOĞAN'IN DURUŞUNA KARŞI İŞİMİZ KOLAY OLMAYACAK
"SOMUT VE CİDDİ ADIMLAR ATMANIZI BEKLİYORUZ"
PKK/PYD/YPG’nin DEAŞ’la mücadele ettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in terör örgütü PKK ve bu örgütün Suriye ile Irak’taki uzantıları bakımından Türkiye’nin kaygılarını paylaştığını ortaya koyan somut ve ciddi adımlar atmasını beklediklerini dile getirdi.
"SAVUNMA SANAYİİ KISITLAMALARINI KALDIRIN"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’den Türkiye’ye yönelik terörist tehdit yüzünden gerçekleştirmek zorunda kaldıkları Barış Pınarı Harekâtı sonrasında savunma sanayii alanında İsveç’in Türkiye’ye uyguladığı kısıtlamaların da kaldırılması gerektiğini ifade etti.
FİNLANDİYA'DAN GERİ ADIM
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ise, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sözünü ettiği Finlandiya-YPG/PKK ilişkileri ve güvenlik endişelerine karşı geri adım atarak, "NATO müttefiki olarak Finlandiya ve Türkiye'nin birbirlerinin güvenliğini taahhüt edeceğini ve bu şekilde ilişkilerimizin daha da güçleneceğini belirttim" ifadesini kullandı. Yakın diyaloğun sürdüğünü vurgulayan Niinistö, Finlandiya'nın terörizmin tüm biçimlerini ve tezahürlerini kınadığını kaydetti.
ERDOĞAN, 42 YIL ÖNCEKİ OLAYI HATIRLATARAK NE MESAJ VERMEK İSTEDİ?
ERDOĞAN, FİNLANDİYA VE İSVEÇ'E KAPIYI KAPATMIŞTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO kararından sonra yaptığı açıklamada, iki ülkenin üyeliklerine sıcak bakmadıklarını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin daha önce Yunanistan'ın NATO üyeliği konusunda yanlış davrandığını hatırlatarak, "Biz bir kere sokulduğumuz delikten bir daha sokulmak istemiyoruz" demişti. Cumhurbaşkanı, söz konusu tartışmalar başladığından bu yana özellikle İsveç'in teröre verdiği destekten duyulan rahatsızlığı net bir şekilde vurguluyor.
-
Akn 2 yıl önce Şikayet EtBence bu istekler az bunlar zaten yapmaları gereken şeylerdi asıl istememiz gereken şey YunanistanBeğen
-
Dede 2 yıl önce Şikayet EtKendi güvenliğini sağlayamamış asker besleme silah alma oldu canım.Önce ordaki teröristleri ver eksiksiz görelim ciddiyetini bizde düşünürüz.Sakın ha almadan vermeyin.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Oğuz 2 yıl önce Şikayet EtFinlandiya ve İsveç kim oluyorlar ki bizim güvenliğimizi taahhüt edeceklerini söylüyorlar. Arkalarında devlerin durduğu şehir devletleri. Yani abd ve ab köpekleri.Beğen Toplam 2 beğeni
-
AdiL 2 yıl önce Şikayet EtHer organizasyonda olduğu gibi NATO'da da söz sahibi olanlar "Şirketin" kurucularıdır. Diğer fikirler kurucular tarafından kabul görmezse sonuca etki edemezler. Nato (oyun) kurucularının başında ise Amerika ve İngiltere gelir. Nato "şirketinin" amacı da genişleme, küreselleşme ve dünyaya hakim olmaksa, elbette nato kurucu amaca hizmet için kullanılacaktır. Karşı bir devrim olmadıkça, alternatif bir ekonomik ve güvenlik sistemi kurulmadıkça, güç kapitalist emperyalist oyun kurucuların elindedir.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Ertuğrul soygazi 2 yıl önce Şikayet EtChp ve zihniyetinden tık yok çünkü aynı yerin kolları ve zihniyeti dir.Beğen Toplam 3 beğeni