Meclis Başkanı Şentop: Polise saldıran vekilin dokunulmazlığı kaldırılmalı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, DBP'li Saliha Aydeniz'in polisi yumruklamasına, "Milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılmalı ve gereken ceza verilmelidir" diyerek tepki gösterdi.

GİRİŞ 14.06.2022 09:04 GÜNCELLEME 14.06.2022 09:53
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, DBP vekili Salihe Aydeniz’in İstanbul Kadıköy’de düzenlenen gösteri sırasında, görevli polis memuruna yumruk atmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

''HADDİNİ BİLMEZLİK''

Şentop, "Tabi bu çok çirkin bir hareket, bir haddini bilmezlik. Bilhassa bir milletvekili tarafından yapılmış olması çok vahim. Milletvekillerinin bir dokunulmazlığı var, dokunulmazlık milletvekillerini şahsına tanınmış bir suç işleme, suçtan muaf olma özgürlüğü değildir. Dokunulmazlık; parlamento çalışmalarını, güvence altına almak için verilmiş olan bir imkandır, parlamento için verilmiş bir imkandır. Onun için bir milletvekilinin dokunulmazlık zırhını suistimal ederek böyle bir harekette bulunması çok büyük bir haddini bilmezliktir" dedi.

"DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI"

Şentop, "Bir milletvekilinin açık bir şekilde kamuoyu önünde görevini yapmaya çalışan, kamu düzeninin sağlamaya çalışan bir kamu görevlisine karşı bu şekilde bir müessir fiil denilen bir harekette bulunulması bence hiçbir şekilde dokunulmazlık kapsamında olmaması gereken bir husustur. Teknik olarak dokunulmazlık kapsamındadır ama parlamentonun burada dokunulmazlık kaldırma yetkisi vardır zaten mevzuatımıza göre de bu konularda tolerans gösterilmemesi gerekir kanaatimce" şeklinde konuştu.

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 59
  • 1071 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk polisine Tokat atan teröristi ve partisini mecliste istemiyoruz yeter artık bunlara idam istiyoruz
    Cevapla
  • Kürşat 2 yıl önce Şikayet Et
    Dokunulmazlık siyasi çalışmalarda geçerli olmalı terör,izinsiz gösteri gibi durumlarda geçerli olmamalı
    Cevapla
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk polisine... ozgürlüğünü istiyoruz... Kalkan el kesilmeli..
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkan,parlamenter sistemi terk ettiğimize göre,palamento dokunulmazlığı,meclis içinde geçerli olmalıdır.Meclis dışında tüm vekillerin vatandaşından İMTİYAZLI olması zaten kul hakkına girer.Sizin gibi İNANÇLI olduğunu iddia eden bir parti kul hakkını GASP etmeyi normal görebilir mi?Veya bizim yaptığımız yasa ve benzeri çalışmalar ,HAŞA;ALLAH'ın emirlerinden üstündür diyebilir misiniz?Seçimlerde hangi parti biz vekil dokunulmazlıklarını meclis içi hariç dışarıda vatandaştan farklı hiç bir İMTİYAZI olmayaca diyen partilere oy vereceğiz.
    Cevapla
  • TSK namustur 2 yıl önce Şikayet Et
    pkk lı o kadın milletvekili polise hesap soracağız demiş. Sanırım CHP , İYİ partili meral abla,HDP ve diğer Kırıntı yiyici partiler in sayesinde millet ittifakı kazanırsa,HDP ye İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ile MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI nı verecekler. İşte o zaman gerçekten sadece polise değil tsk ya da kendilerince hesap sorup ,TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE silah bıraktıracaklardır. bunu sakın unutmayın. Tayyip Erdoğana düşman olanlarada sesleniyorum, hırs ve kin gözünüzü karartmasın, bunun dönüşü yok.
    Cevapla
  • Okuyucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülke bolücüleri ne zaman abla oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki
Türkiye'nin en zengin isimleri güncellendi! İşte o isimler...