Polise yumruk atan DBP'li Aydeniz'in suç dosyası kabarık!

Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz hakkındaki 80 fezleke, aralarında "suç ve suçluyu övmek", "terör örgütü propagandası yapmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarının da bulunduğu çok sayıda eylemi içeriyor.

GİRİŞ 15.06.2022 00:32 GÜNCELLEME 15.06.2022 00:32
Bu Habere 178 Yorum Yapılmış

Kadıköy'deki izinsiz yürüyüş sırasında polise yumruk atan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in, aralarında "suç ve suçluyu övmek", "terör örgütü propagandası yapmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarının da bulunduğu çok sayıda eylemden dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 80 fezlekesi bulunuyor.

AA muhabirinin, Adalet Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, DBP'li Aydeniz hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle başsavcılıklar tarafından 2018'den bu yana 80 fezleke hazırlandı.

Meclis Başkanı Şentop: Polise saldıran vekilin dokunulmazlığı kaldırılmalıMeclis Başkanı Şentop: Polise saldıran vekilin dokunulmazlığı kaldırılmalı

Fezlekelerde Aydeniz'e, "suç ve suçluyu övmek", "terör örgütü propagandası yapmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Cumhurbaşkanına hakaret", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret", "kamu görevlisinin görevini yapmasına engel olma", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "görevi yaptırmamak için direnme", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme", "yönetme, bunların hareketlerine katılma", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlamaları yöneltiliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, hakkında suç duyurusunda bulunulan Aydeniz'in, polise yumruk attığı olayla ilgili tespitlerini yapıp, dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik fezleke hazırlanması için dosyayı milletvekilleriyle ilgili soruşturmaları yürütmekle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına göndereceği öğrenildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 178
  • Erbakan 2 yıl önce Şikayet Et
    İlla polisimize bu cüreti göstermesi mi gerekiyodu bu kadar suçlu olduğunu öğrenebilmek için,daha önceden bilinmiyo muydu bunların ne olduğu kimin vekili bunlar çok basit şeylerden vatandaşın canı yanarken adliyelerde vs bunlara bu kadar müsamaha niye
    Cevapla
  • Ne mutlu Türküm 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu milletvekili kadından daha fazla Bunu oraya getirenler orada kalmasına müsaade edenler suçlu her haliyle terörist sevici olduğu yandaşı olduğu belli ne diye şimdiye kadar işlem yapmadınız O polisin saçının bir teli Bunlar gibi 1000 tane milletvekili eder
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Suç makineleri dokunulmazlık zırhına saklanmış
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu da kaçar yurtdışına
    Cevapla
  • @rom@ 2 yıl önce Şikayet Et
    daha neyi bekliyorsunuz o zaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de siyasi deprem: Netanyahu Gallant'ı görevden almayı düşünüyor
Türkiye'nin en zengin isimleri güncellendi! İşte o isimler...