CHP öğretmen kanununun iptalini talep etti: AYM kararını açıkladı

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini esastan görüşmek üzere gündemine alan Anayasa Mahkemesi heyeti, görüşmeyi erteledi.

CHP öğretmen kanununun iptalini talep etti: AYM kararını açıkladı
CHP öğretmen kanununun iptalini talep etti: AYM kararını açıkladı
GİRİŞ 09.11.2022 17:48 GÜNCELLEME 09.11.2022 19:25
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Yüksek Mahkeme, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alan bazı hükümlerin iptali istemiyle CHP'nin başvurusunu, Genel Kurul gündemine aldı.

Kanuna ilişkin iptal istemini ele alan Yüksek Mahkeme, Milli Eğitim Bakanlığı ile en yüksek üyeye sahip 3 sendikanın açıklamalarını sözlü olarak dinlemeye karar verdi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Bakanlığın ve sendikaların açıklamalarını dinledikten sonra belirlenecek bir günde kanunun iptal istemini esastan görüşerek karara bağlayacak.

İptali istenen maddeler arasında, mesleğin aday öğretmenlik döneminden sonra "öğretmen", "uzman öğretmen" ve "başöğretmen" olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılması, aday öğretmenlik ve aday öğretmenliğe atama usullerine ilişkin düzenlemeler ile bunun yönetmelikle belirlenmesine ilişkin hükümler yer alıyor.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 21
  • NUR MUHAMMED 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne olsun peki!.. Okulu bitirsin, hiç bir tecrübe kazanmadan, bilimsel çalışma yapmadan, önce mastır yapsın, sonra da doktora... Al sana başöğretmen! var mı öyle üç kuruşa beş köfte?!.. Bir tıp doktoru önce 6 yıl okuyor. Önce lisans eğitimi. birkaç yıl pratisyen olarak çalışıp tecrübe kazanıyor. Sonra da önce TUS'a giriyor; kazanırsa ihtisas eğitimi alıyor ve tekrar sınav ve uygulamalı eğitimle uzmanlık kazanıyor. Akademik kariyer ve unvan gerektiren bütün meslek ve branşlarda bu hep böyle!..
    Cevapla
  • Slm 2 yıl önce Şikayet Et
    Hekimin uzman olanı ve olmayanı vardır ve bellidir. Öğretmenin de uzman olan ile olmayanı vardır ve belli olmalıdır.
    Cevapla
  • tın li 2 yıl önce Şikayet Et
    hekimle öğretmen farklı meslek gurupları farklı çalışma ortam ve stilleri hangi bağlamdan karşılaştırdın.
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Canı isteyen girsin sıfatını alsın!Ne bu gürültü patırtı?!..Bu ülkede her şey dört dörtlük yapılageldi de bu mu noksan?!..Sınavsız, sebepsiz yaslandığımız yerden ünvan alalım ?! Hangi meslekte böyle saçma bir talep var?!
    Cevapla
  • şarkın Aslanı 2 yıl önce Şikayet Et
    İptal etmedi sıava devam
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kanunun AYM ile alakası nedir arkadaş.Istemezükçu zihniyetin son sığınağı olmamalı.Sinav yapılacak çalışanlar hak ettiklerini alacak eeee sonra yan gelip yatanlar iptal ettirip aynı haklardan yararlanacak.Var mi böyle bir dünya.Madem karar vereceksin bari sınavlardan önce karar ver.
    Cevapla
  • TUNA HAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden 16 Senedir İmtihan açılamadı ?? Mezarda mı Başöğretmenlik imtihanına gireceğim ?? Diyelim ki kazandım, Başöğretmen olmak için; 10 sene bekleyeceğim. Emekliliğe sevk edilmez isem. Ayrıca; Öğrencim doktorasını yapmış o bana diyor ki; Hocam; Ben de 10 sene bekleyeceğim Doktora yapmış olduğum halde ancak uzmanlık alabiliyorum !!!.. Çok ilginç !!! Netice olarak, bu kanunu çıkaranlar ile yüz yüze karşılaşmak isterdim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan açıkladı: BRICS'ten ortaklık teklifi aldık
Milli Görüş camiasından Saadet'teki krize ağır yorum... Resmen 'bölünme' dediler